Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

N.Pacevičius komentavo auklėtinio traumą, G.Vovoras vylėsi dar sugrįžti į Vilnių

Intriguojanti Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalio akistata tarp Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ir Klaipėdos „Neptūno“ prasidėjo intrigos nestokojusiu susitikimu, kuriame paskutinėmis minutėmis pranašumą 91:84 įrodė „vilkai“. Bet mačą komentavę komandų treneriai sutarė, jog niekas šioje serijoje dar nebaigta.

Pirmą kartą LKL atkrintamųjų rungtynes laimėjęs „Wolves“ klubas išsiveržė į priekį serijoje iki dviejų pergalių 1-0. Antrasis susitikimas trečiadienį bus žaidžiamas Klaipėdoje.

„Tipinės atkrintamųjų rungtynės su daug bangavimų, su kažkiek nevingumo. Džiugu tai, kad ketvirtame kėlinyje neinant viskam kaip mes norėjome, suradome savyje jėgų, įkrito keli svarbūs metimai ir išsitraukėme šitas rungtynes, – po pergalės kalbėjo „Wolves“ strategas Nedas Pacevičius. – Kaip ir sakiau komandai, tokios rungtynės būna gražios ar negražios, tai niekam neįdomu. Šitame etape svarbiausia yra pasiekti pergalę. Iš kitos pusės suprantame, kad šiandien mes nieko nei laimėjome, nei pralaimėjome. Viskas keliasi į Klaipėdą, kur tikimės dar geresnio „Neptūno“. Tuo pačiu turime būti geresni ir mes.“

Jo komanda vos prieš daugiau nei savaitę dramatiškai nugalėjo „Neptūną“ po paskutinės sekundės Rasheedo Sulaimono tritaškio. Tai priminė ir N.Pacevičius.

„Su „Neptūnu“ žaidėme antras rungtynes per labai trumpą laiką. Mes žinome juos, jie žino mus. Truputėlį pametėme savo žaidimą, savo plano laikymąsi, „Neptūnas“ būtent dėl to grįžo. „Neptūnas“ praktiškai visus taškus įmetė iš greito puolimo, pelnė lengvus taškus. Manau, kad tokį toną uždavė mūsų blogas puolimas, blogi sprendimai, kas leido jiems sugrįžti į rungtynes. Lygiai taip pat viskas vyko ir ketvirtame kėlinyje. Bet mes šiais metais esame tiek daug visko perėję, kad tie sunkūs momentai neduoda mums per galvą. Atkrintamosiose reikia nebijoti imtis iniciatyvos ir svarbu nebijoti padaryti tą pačią klaidą“, – teigė specialistas.

Jis pakomentavo ir Garrisono Brookso situaciją. Legionierius įspūdingai pradėjo mačą, per pirmas 6 minutes surinko 19 naudingumo balų, bet skaudžiai krito ant parketo ir patyrė traumą. Vėliau jis dar grįžo į aikštę, bet galiausiai nebegalėjo tęsti rungtynių ir jų pabaigą stebėjo iš šalies jau be žaidybinės aprangos.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves Twinsbet“ – Klaipėdos „Neptūnas“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves Twinsbet“ – Klaipėdos „Neptūnas“

„Nežinau, žiūrėsime rytoj, – apie G.Brookso situaciją sakė N.Pacevičius. – Žiauriai jo trūko. Kaip jis pradėjo rungtynes, buvo įspūdinga. Mes, kaip treneriai, labai norime to iš jo ir smagu, kad jis atsinešė tai į atkrintamąsias. Laikome špygas, kad jam nebūtų nieko rimto.“

Savo ruožtu „Neptūną“ treniruojantis graikas Georgios Vovoras pasveikino oponentus ir aiškino pralaimėjimo priežastis.

Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves Twinsbet“ – Klaipėdos „Neptūnas“
Patricija Adamovič / BNS/Vilniaus „Wolves Twinsbet“ – Klaipėdos „Neptūnas“

„Sveikinimai „Wolves“. 1-0, jie nusipelnė laimėti. Jie priėmė protingesnius sprendimus, ypač paskutiniame ketvirtyje, pataikė laisvus metimus, – sakė uostamiesčio ekipos treneris. – Mes nekontroliavome emocijų, bandėme per anksti užbaigti rungtynes. Atkrintamosiose turi išlaikyti koncentraciją visas 40 minučių. Dabar yra 0-1, o po dviejų dienų žaisime namuose. Bus naujas susitikimas. Tai atkrintamosios, tad turime pamiršti praėjusias atakas, praėjusias rungtynes. Turime koncentruotis į kitas rungtynes ir bandyti sugrįžti čia trečiajam mačui.“

VIDEO: Nedas Pacevičius: „Klaipėdoje tikimės dar geresnio „Neptūno“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius