Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 23

Tautvydas Sabonis: tikrai nebūsiu dar vienas Domantas ar Arvydas Sabonis, bet kraujas yra kraujas

Nuo paauglystės Malagos „Unicaja“ dublerių komandoje rungtyniavęs Arvydo Sabonio sūnus Tautvydas pakeitė ekipą. „Clinicas Rincon“ klubas šiltai išlydėjo 23 metų 203 cm ūgio puolėją į Maljorkos Palmos „Air Europa”. Triskart Europos, sykį – pasaulio čempionas dar nelaidoja savo ambicijų krepšininko kelyje, tačiau jau po truputį žvalgosi ir kitos veiklos krepšinio srityje.
Tautvydas Sabonis
Tautvydas Sabonis / Tomo Lukšio/Fotodiena.lt nuotr.

„Ispanijoje man sako, kad kaip 23 metų žmogus labai gerai matau krepšinį. Sako, kad gal norėčiau būti agentu, direktoriumi ar treneriu. Nežinau, gal jei Domui pasisektų, kažkur kažką jam padėčiau. Bet nežinau, prie to dar nepriėjau“, – 24sek.lt sakė T.Sabonis.

Antrojoje Ispanijos lygoje rungtyniaujantis aukštaūgis praėjusį sezoną pelnydavo 8,4 taško ir sugriebdavo 5,1 atšokusio kamuolio.

Krepšinis man yra didelis dalykas. Noriu žaisti, kol ima. Kraujas yra kraujas.

Jis dar tikisi būti naudingas Maljorkos klubui, kuris per porą metų tikisi patekti į aukščiausiąją prestižinę Ispanijos lygą. Bet savo galimybes Tautvydas vertina realistiškai.

„Nejuokauju ir nesakau mamai, kad būsiu dar vienas Domas ar tėtis. Tikrai ne. Žinau, ką galiu padaryti ir kur žaisti, – tikino T.Sabonis. – Maljorkos klubas pasiūlė geras sąlygas. Esu laimingas. Manau, kad turiu šiek tiek daugiau duoti komandai. Nesu labai jaunas, bet dar turiu laiko.“

Ispanijoje likęs Tautvydas sako, kad pasiūlymų turėjo tik iš šios šalies komandų. Būtent čia legendinio Lietuvos krepšininko sūnus praleido didžiąją gyvenimo dalį.

Ar sulaukęs Lietuvos komandos pasiūlymo Tautvydas žaistų tėvynėje?

„Ispanijoje nelabai dabar gerai eina krepšinis, ten yra problemų, todėl reikėtų žiūrėti: atsisėsti su mama ir tėčiu pakalbėti, kur geriau, – pasakojo T.Sabonis. – Jei Lietuvoje tikrai būtų gerai ir duotų žaisti, problemų nebūtų. Krepšinis visur krepšinis.“

„Viasat“ nuotr./Ingrida Sabonienė su vaikais Aušrine, Domantu, Žygimantu ir Tautvydu
„Viasat“ nuotr./Ingrida Sabonienė su vaikais Aušrine, Domantu, Žygimantu ir Tautvydu

Nesustoti aikštelėje jį motyvuoja garsi pavardė.

„Krepšinis man yra didelis dalykas. Noriu žaisti, kol ima. Kraujas yra kraujas, – tikino T.Sabonis. – Maljorka yra svarbus mano karjeros žingsnis. Gal galiu kažką parodyti žmonėms. Bus matyti. Jei ne, reikės žiūrėti į kitą pusę.“

Šiuo metu T.Sabonis atostogauja Lietuvoje ir ketina stebėti Lietuvos rinktinės draugiškas rungtynes su Australija Klaipėdoje bei Šiauliuose.  

TAIP PAT SKAITYKITE: Tautvydas Sabonis: „Būtų labai gražu rinktinėje pamatyti dar vieną Sabonį“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius