Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 23

Tautvydas Sabonis: „Būtų labai gražu rinktinėje pamatyti dar vieną Sabonį“

Nesurastumėte jokio kito žmogaus, kuris taip įdėmiai stebi kiekvieną Domanto Sabonio žingsnį krepšinio aikštėje. Tai – ne Arvydas Sabonis ar Ingrida Sabonienė, o vyresnis Domanto brolis Tautvydas. Kartu su Domantu Ispanijoje augęs 23-ejų krepšininkas mano, kad jauniausias Sabonis savo žaidimu nusipelnė vietos Lietuvos rinktinės dvyliktuke. „Būtų labai gražu pamatyti dar vieną Sabonį rinktinėje“, – bendraudamas su 24sek.lt neslėpė Tautvydas.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / FIBA nuotr.

T.Sabonis porai savaičių grįžo į Lietuvą atostogų. Jis ketina stebėti pirmąsias dvejas lietuvių draugiškas rungtynes su Australija Klaipėdoje ir Šiauliuose. Taip pat tai gera proga susiburti visai gausiai Sabonių šeimynai.

„Čia – kaip atostogos. Norisi pabūti su mama, sese, tėčiu – kiek pavyks. Gal atvažiuos vyriausias brolis Žygimantas, bet sunku dėl darbų, todėl dar nežinome, – 24sek.lt sakė T.Sabonis. – Kasmet bent vasarą visi kartu susirenkame ir gerai leidžiame laiką.“

Ši vasara Saboniams ypatinga tuo, kad Domantas turi gerą galimybę prasibrauti į galutinį rinktinės dvyliktuką ir atstovauti Lietuvai Europos čempionate.

Tomo Lukšio/Fotodiena.lt nuotr./Tautvydas Sabonis
Tomo Lukšio/Fotodiena.lt nuotr./Tautvydas Sabonis

„Labai smagu už brolį. Kiekvieną dieną žiūriu visas rungtynes, seku visą statistiką. Pernai dešimt dienų buvau nuvykęs į Turkiją (Europos aštuoniolikmečių čempionatas). Šiemet norėjosi skristi į turnyrą Italijoje, bet negalėjau. Visada bandau jį sekti. Ir kitąmet norėčiau vėl. Rinktinė yra dar vienas žingsnis link to, kur jis nori būti“, – pasakojo T.Sabonis.

24sek.lt bendravo su Tautvydu apie Domanto galimybes patekti į galutinį rinktinės dvyliktuką.

– Kaip vertinate Domanto pasirodymą Europos dvidešimtmečių čempionate?

– Domas visada žaidžia gerai. Tik gal jis galėjo daugiau mesti. Bet yra kaip yra. Treneris, matyt, bandė sudaryti jam patogesnes situacijas po krepšiu. Brolis yra sunkusis krašto puolėjas, tai turi mėtyti. Viskas buvo, kaip jis moka – gynyboje gal galėjo sužaisti truputį geriau, bet puolime buvo gerai. Gal nelabai jam ėjo tas metimas, daug prametė po krepšiu ir pataikymo procentas nebuvo labai geras, bet vis tiek stengėsi, kiek galėjo. Septintoji vieta nėra labai bloga, bet, aišku, ne ta, kurioje norėtum būti.

– Domantas – labai kovingas ir jautrus žaidėjas. Ar jis labai krimtosi dėl komandos rezultatų?

– Aišku. Tėtis visada viską laimėjo, todėl Domas labai stengėsi. Sunku. Man irgi teko laimėti. Nedaug aš ten padėjau Redikui, Jonui (Valančiūnui. – Red.), Čižui (Vyteniui Čižauskui. – red.), visiems, bet vis tiek buvau komandos dalis ir turiu keturis aukso medalius. Manau, brolis irgi nori gerai pasirodyti prieš šeimą ir save. Bet krepšinis – ne tenisas, kur vienas gali padaryti, ką nori. Čia reikia kelių žaidėjų. Jam reikėjo nors gynėjo, kažko. Būtų buvę dar 2–3 žaidėjai ir jie tikrai būtų galėję kažką padaryti.

Domantą ir Tautvydą sieja labai artimas broliškas ryšys

Domantas norėjo laimėti. Jis pyksta ir nervinasi ne dėl savęs, o dėl komandos. Jis visada sako – duok man 0 taškų, bet 20 atkovotų kamuolių ar perdavimų – noriu vieno, tik aukso. Nepasisekė jam su savo rinktine. Pažiūrėsime, gal su vyrais pasiseks.

– Vyrų rinktinėje susirenka aukščiausios klasės žaidėjai. Gal ir Domantui čia bus geriau atskleisti visas savo galimybes, kai turės gerokai stipresnius komandos draugus ir nebus didžiausias varžovų gynybos taikinys?

Europos jaunimo čempionate D.Sabonis vidutiniškai žaidė po 28 minutes, rinko po 11,5 taško ir atkovojo 13,2 kamuolio.

– Man irgi taip atrodo. Jis darys viską, ko reikia komandai. Jam nereikės visą laiką mesti kamuolio ir maždaug: daryk. Susidarė įspūdis, kad jaunimo rinktinėje buvo tokie deriniai, kad jam vienam reikėjo laužti gynybą. O kiti stovėdavo ir žiūrėdavo. O dabar jis galės žaisti, ar tai su Javtoku, ar Valančiūnu, ar Jankūnu – atmes jam kamuolį ir jis galės žaisti po krepšiu. Vis tiek visi žiūrės į kitus dalykus, bet ne į jį. Jam reikia stengtis gynyboje, atkovoti kamuolius. Jis gali patekti į rinktinę.

– Sutinkate, kad dėl Donato Motiejūno ir Lino Kleizos netekčių Domantui dabar tai padaryti yra labai gera galimybė?

– Kaip brolis, labai to norėčiau. Bet reikės žiūrėti, kaip jis atrodys. Kai žiūri ant po popieriaus, atrodo tikrai gerai. Bet gal bijos, gal kas neišeis, per daug stengsis, nežinau... Visko gali būti. Bet jei jis eis ir darys savo darbą, manau, turi gerą šansą. Juolab, be brolio nėra kitų tos pozicijos žaidėjų. Nebent Jonas Kazlauskas žais su mažu penketu – po krepšiu pastums Joną Mačiulį su Kuzia (Mindaugu Kuzminsku. – red.). Bet kitu atveju, reikės imti jį arba Gudaitį.

„Viasat“ nuotr./Ingrida Sabonienė su vaikais Aušrine, Domantu, Žygimantu ir Tautvydu
„Viasat“ nuotr./Ingrida Sabonienė su vaikais Aušrine, Domantu, Žygimantu ir Tautvydu

– Ko Domantui reikia norint tvirtai patekti į dvyliktuką?

– Man atrodo, jam reikia tikėti savimi ir nebijoti. Jei reikės, jam reikia lipti ant visų. Jei treneris matys, kad jo reikia rinktinėje, tai jis ir bus. Gal Domas jam pasirodys per silpnas žaisti su vyrais. Tačiau manau, kad Domas metus atžaidė Eurolygoje ir normaliai ten su visais dirbo. Aišku, matosi, kur jam sunkiau, bet jeigu tikės savimi, gal tikrai yra šansų. Būtų labai gražu pamatyti dar vieną Sabonį rinktinėje.

– Dažnai bendraujate su broliu. Ką jis pats galvoja apie savo galimybes? Kokie jo pirmieji įspūdžiai prisijungus prie nacionalinės komandos Palangoje?

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Arvydas Sabonis atvežė savo sūnų Domantą į krepšininkų stovyklą
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Saboniai

– Dar nekalbėjau (interviu vyko trečiadienio pavakarę. – red.). Jis nelabai šneka. Toks tylus. Tikras Arvydas. Padarys savo darbą ir išeis, su visais draugaus. Jis ir su savo amžiaus rinktine, ir kiek mačiau Gonzagoje, yra tikrai geras vaikas.

Jam svarbiausia laimėti. Taip pat kaip tėčiui. Jei nori laimėti, jis darys viską, ką reikia. Kiti sako, kad nori laimėti, o daro kitą. O jis tikrai sako, kad jam nereikia taškų, užtektų visas 40 minučių tik gintis. Tai matyti jo žaidime.

Domas nieko nesakė, kad tikrai ten pateks. Bet sakė, kad nori, o jei nepateks, tiesiog reikės daugiau dirbti. Yra tų šansų. Tegul pasirodo, o tada bus matyti. 


Palangoje Lietuvos krepšininkai stovyklaus liepos 20–26 dienomis.

Liepos 27 – rugpjūčio 4 d. stovykla vyks Klaipėdoje, rugpjūčio 5–26 d. – Kaune, po Akropolio taurės turnyro Atėnuose, rugpjūčio 30 – rugsėjo 3 d. – vėl Kaune.

Lietuvos rinktinės kandidatai: Deividas Gailius, Rokas Giedraitis, Artūras Gudaitis, Žygimantas Janavičius, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Adas Juškevičius, Antanas Kavaliauskas, Mantas Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas, Lukas Lekavičius, Jonas Mačiulis, Artūras Milaknis, Marius Runkauskas, Domantas Sabonis, Renaldas Seibutis, Jonas Valančiūnas.

Draugiškų rungtynių tvarkaraštis:

Liepos 29 d.: Lietuva – Australija (Klaipėda)

Liepos 31 d.: Lietuva – Australija (Šiauliai)

Rugpjūčio 8 d.: Lietuva – Suomija (Alytus)

Rugpjūčio 12 d.: Lietuva – Austrija (Kėdainiai)

Rugpjūčio 17 d.: Lietuva – Turkija (Kaunas)

Rugpjūčio 18 d.: Lietuva – Makedonija (Kaunas)

Rugpjūčio 19 d.: Lietuva – Kroatija (Kaunas)

Rugpjūčio 27 d.: Lietuva – Turkija (Atėnai)

Rugpjūčio 28 d.: Lietuva – Nyderlandai (Atėnai)

Rugpjūčio 29 d.: Lietuva – Graikija (Atėnai)

Europos čempionato grupės varžybas lietuviai pradės Rygoje. Jų varžovai D grupėje – estai, latviai, ukrainiečiai, belgai ir čekai.

Turnyras vyks rugsėjo 5-20 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius