TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Eliminuotas LeBronas nepanoro atskleisti, ar dar užsivilks „Lakers“ aprangą

Po skaudžiai pasibaigusio sezono LeBronas Jamesas nepateikė atsakymų apie savo ateitį NBA lygoje ir „Los Angeles Lakers“ klube.

39-erių LeBronas kartu su Kalifornijos klubu metė rimtą iššūkį titulą ginantiems „Denver Nuggets“ krepšininkams, bet galiausiai nusileido jiems serijoje iki keturių pergalių 1-4.

Net dvi „Nuggets“ pergales lėmė Jamalo Murray metimai paskutinėmis sekundėmis, o „Lakers“ iš viso pirmavo net 69 proc. laiko. Vis dėlto Los Andželo žaidėjams pavyko iškovoti tik vieną pergalę ketvirtose serijos rungtynėse.

Vyriausias NBA krepšininkas L.Jamesas akistatoje su Denverio ekipa fiksavo 27,8 taško, 8,8 rezultatyvaus perdavimo, 6,8 atkovoto ir 2,4 perimto kamuolio vidurkius bei per rungtynes žaidė net po 40,8 minutės. Daugiau minučių šioje serijoje žaidė tik jo komandos draugas Anthony Davisas (vid. 41,6).

Antrame sezone iš eilės „Nuggets“ nusileidęs LeBronas po skaudaus pralaimėjimo nebuvo linkęs veltis į kalbas apie kitą sezoną, kuris jam būtų jau 22-asis NBA lygoje. Tiek ilgai stipriausiose pasaulio krepšinio pirmenybėse yra žaidęs tik vienas krepšininkas – Vince'as Carteris.

„Jei atvirai, neturiu tam atsakymo. Apie tai dar daug negalvojau, – paklaustas apie kitą sezoną sakė LeBronas. – Sėsiu su savo agentu ir šeima bei nuspręsiu, kas geriausia mano karjerai. Išspręsime tai, kai reikės.“

Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Nikola Jokičius ir LeBronas Jamesas
Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Nikola Jokičius ir LeBronas Jamesas

L.Jamesas pabrėžė, kad dabar jo dėmesys bus sukoncentruotas šeimai ir pasiruošimui olimpinės žaidynėms, į kurias jis ketina sugrįžti po 12 metų pertraukos, kai gins JAV rinktinės garbę Paryžiuje.

LeBronas savo kontrakte su „Lakers“ turi 51,4 mln. dolerių vertės opciją pratęsti jį ir kitam sezonui, o šį sprendimą turi priimti iki birželio 29 dienos. Jei to nepadarys, puolėjas taps neapribotu laisvuoju agentu.

Spaudos konferencijoje paklaustas, ar šios rungtynės galėjo būti paskutinės jam vilkint „Lakers“ aprangą, LeBronas išliko paslaptingas:

„Neketinu į tai atsakyti.“

NBA kuluaruose neabejojama, kad kartu su serijos pabaiga Los Andželo klube nebeliks vietos vyriausiajam treneriui Darvinui Hamui, treniravusiam „Lakers“ pastaruosius du sezonus. ESPN teigimu, galutinis sprendimas bus priimtas jau per artimiausias dienas.

Kita komandos žvaigždė A.Davisas su „Lakers“ turi galiojančią sutartį iki 2027-2028 m. sezono pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius