-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 29

Antrasis pusfinalis: penki setai, sudaužyta raketė ir Andy Murray pergalės riksmas

Andy Murray atlaikė milžinišką Milošo Raoničiaus spaudimą „Australian Open“ pusfinalyje, iškovojo pergalę po penkių setų kovos ir penktą kartą karjeroje pateko į šio turnyro finalą. Didžiosios Britanijos tenisininkas po daugiau nei keturias valandas trukusio mūšio šventė pergalę 4:6, 7:5, 6:7 (4:7), 6:4, 6:2. Tai buvo septinta abiejų žaidėjų akistata karjeroje ir ketvirta A.Murray pergalė.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

M.Raoničius pačioje susitikimo pradžioje laimėjo A.Murray padavimų seriją ir išlaikė iniciatyvą pirmoje dalyje. Kanadietis pirmą setą laimėjo per 36-ias minutes. Tačiau kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo vienintelė M.Raoničiaus laimėta varžovo padavimų serija. 

Antro seto pabaigoje A.Murray sėkmingai pasinaudojo proga laimėti varžovo padavimus ir laimėjo antrą setą, beveik po valandą trukusios kovos.  

Trečiame sete abu žaidėjai taškus rinko po savo padavimų ir žaidė pratęsimą. Galingais kirčiais garsėjantis M.Raoničius laimėjo tie-break‘ą ir per vieną setą atsidūrė nuo „Australian Open“ finalo. Tačiau to seto laimėti nepavyko. 

„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius
„Scanpix“ nuotr./Milošas Raoničius

A.Murray sutelkė visas jėgas, sėkmingai grąžino kamuolius po galingų M.Raoničiaus padavimų, laimėjo ketvirtą setą ir vėl išlygino mačo eigą – 2:2. Įtampos neatlaikęs M.Raoničius iš nervų sulaužė raketę. 

Penktame sete M.Raoničius akivaizdžiai jautė fizinius skausmus ir neprilygo britui. A.Murray lemiame sete išsiveržė į priekį 4:0 ir vėliau sėkmingai užbaigė pusfinalio reikalus.  

Nors M.Raoničius savo pasirodymą baigė pusfinalyje, šis turnyras jam tapo sėkmingu. Kanados žaidėjas pasauliniame reitinge pakils per tris pozicijas - į 11-ą vietą. 

A.Murray „Australian Open“ finale kovos su Novaku Džokovičiumi. Tai bus praėjusių metų finalo pakartojimas.

Tai bus ir geriausių dviejų pasaulio tenisininkų susitikimas. A.Murray šio turnyro dar niekada nėra laimėjęs. N.Džokovičius sieks rekordinio šešto čempiono titulo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius