-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 06

Daviso taurė: Maroko teniso rinktinė nustebo, kad nežais Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis

Maroko teniso rinktinė nesitiki lengvos pergalės Daviso taurės mače su Lietuva, nors ir pripažįsta, kad bus aiški favoritė. Svečiai stebėjosi, kad Sereikiškių kortuose neteks susitikti su geriausiais mūsų šalies tenisininkais – Ričardu Berankiu ir Laurynu Grigeliu.
Kapitonas Mouniras El Aarejus
Kapitonas Mouniras El Aarejus / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mus nustebino Lietuvos rinktinės sudėtis. Galvojome, kad prieš mus žais visi stipriausi Lietuvos tenisininkai, – trečiadienį spaudos konferencijos metu teigė Maroko rinktinės kapitonas Mouniras El Aarejus. – Tikiu savo rinktinės jėgomis, tačiau žinau, kad kiekvienas mačas Daviso taurėje yra skirtingas.“

Marokas į Lietuvą atvyko stipriausios sudėties: 23 metų Reda El Amrani (ATP 356), 24 metų Yassinas Idmbarekas (ATP 785), jo bendraamžis Anasas Fattaras (ATP 828) ir devyniolikmetis Hichamas Khadaris (ATP 925).

Jeigu žiūrėsime į tenisininkų užimamus reitingus – mes favoritai, – sakė M.El Aarejus.

„Jeigu žiūrėsime į tenisininkų užimamus reitingus – mes favoritai. Tačiau tenise staigmenų netrūksta – turime galvoti tik apie žaidimą ir išlikti susikaupę“, – neprarasti budrumo auklėtinius ragino M.El Aarejus.

Nežaidžiant geriausiems mūsų šalies tenisininkams R.Berankiui ir L.Grigeliui, iš pasaulio reitinge klasifikuojamų žaidėjų Lietuvos rinktinėje yra tik Dovydas Šakinis (ATP 1112). Kiti komandos nariai – Lukas Mugevičius, Julius Tverijonas ir Julius Gotovskis – kol kas dar žaidžia jaunių turnyruose.

„Pažįstu R.Berankį, nes jis yra mano draugas. Kitus Lietuvos rinktinės žaidėjus matau pirmą kartą, tačiau jeigu jie yra nacionalinėje komandoje – vadinasi yra geri žaidėjai. Mums teks sužaisti geriausią teniso partiją, kad galėtume laimėti šį mačą“, – teigė Maroko rinktinės lyderis R.El Amranis.

Lietuvos ir Maroko akistata Daviso taurėje vyks liepos 8–10 dienomis Vilniuje, Sereikiškių parke. Mačo nugalėtojas išsaugos vietą antrojoje Europos–Afrikos zonos grupėje, o pralaimėjęs, kitais metais bus priverstas žaisti žemiausioje – trečiojoje grupėje.

„Tai, kad žaisime ant grunto – pranašumas mums. Ant šios dangos mes žaidžiame beveik visus metus. Mums tai kur kas parankiau, nei žaidimas ant greitos dangos“, – pridūrė Maroko rinktinės treneris M.El Aarejus.

Teniso rinktinių mačą tiesiogiai transliuos „Sport1“ televizija, kurią galite nemokamai žiūrėti internetu per 15min.tv.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius