Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 20

Daviso taurė: po pergalės prieš Lietuvą slovėnai keikė teisėjus

Slovėnijos tenisininkai po 10 metų pertraukos vėl žais Daviso taurės Europos–Afrikos zonos I grupėje, kurioje rungtyniavo nuo 1995-ųjų iki 2001-ųjų. Šalies žiniasklaida ir žaidėjai džiaugsmingai sutiko pergalę prieš Lietuvos rinktinę, tačiau pažėrė riebios kritikos neva juos smukdžiusiems teisėjams.
B.Trupejus (d.) ir G.Žemlja (k.) pažėrė kritikos teisėjams
B.Trupejus (d.) ir G.Žemlja (k.) pažėrė kritikos teisėjams. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Nebuvo lengva žaisti ne tik prieš audringus Lietuvos sirgalius, sunku buvo ir dėl teisėjų. Kartais jų sprendimai buvo tiesiog siaubingi“, – savo šalies žurnalistams („Dnevnik.si“) pareiškė slovėnų kapitonas Blažas Trupejus.

„Dėl teisėjų buvo problemų, tačiau kontroversiški jų sprendimai mūsų pergalę padarė tik dar saldesnę“, – pridūrė slovėnų rinktinės lyderis Grega Žemlja.

Spaudimą teisėjams slovėnai darė viso mačo metu, vos ne po kiekvieno abejotino sprendimo puldavo karštai ginčytis.

Susirūpinę slovėnų priekaištais mačą stebėję Lietuvos žurnalistai netgi pradėjo skaičiuoti ginčytinus epizodus, kuriuose bokštelio teisėjas pataisydavo linijos teisėjo sprendimą. Neoficiali statistika buvo kur kas palankesnė neva skriaudžiamiems slovėnams.

Verta pabrėžti, kad tenise draudžiama šaukti, karštai ginčytis ar kaip nors kitaip įžeisti vyriausiąjį, bokštelio ar linijos teisėją, tačiau per tris mačo dienas priekaištų neslėpę slovėnai užsidirbo tik vieną įspėjimą.

Mūsų šalies tenisininkai ir rinktinės kapitonas Remigijus Balžekas po abejotinų sprendimų neprarasdavo šalto proto ir reaguodavo kur kas diplomatiškiau.

Nesitikėjo tokios sunkios kovos

Be priekaištų teisėjams, slovėnų kapitonas B.Trupejus po pergalingo mačo (3:2) savo šalies žiniasklaidai gyrė Lietuvos rinktinės sirgalius ir teigė nesitikėjęs tokio rimto išbandymo.

„Tikėjausi sunkios kovos, tačiau iš tiesų buvo daug sunkiau, negu maniau“, – prisipažino B.Trupejus.

Sudėtinga pergale džiaugėsi ir slovėnų žurnalistas Aljažas Vrabecas.

„Pralaimėjus dvejetų kovą jau atrodė, kad Lietuva mums bus per stipri, tačiau sekmadienį G.Žemlja ir B.Kavčičius atsitiesė ir laimėjo bilietą į aukštesnę grupę. Žinoma, B.Kavčičiaus pergalė prieš L.Grigelį buvo lyg vyšnia ant torto, bet svarbiausią tašką sekmadienį pelnė G.Žemlja, įveikdamas geriausią Lietuvos tenisininką R.Berankį“, – rašė „Dnevnik.si“ apžvalgininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius