Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 07 18

Kei Nishikoris akistatoje su Ričardu Berankiu laikomas aiškiu favoritu

Centrinis kortas, paskutinis vakaro mačas, du talentingi jaunuoliai japonas Kei Nishikoris ir lietuvis Ričardas Berankis kibs vienas kitam į atlapus Atlantoje vykstančiame „BB&T Atlanta Open” turnyre.
Kei Nishikoris
Kei Nishikoris / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kei Nishikoris

K.Nishikoris laikomas akivaizdžiu mačo favoritu. 22 metų japonas pasaulio reitinge užima 19-ą vietą. R.Berankis ATP klasifikacijoje užima 147-ą vietą. Nors tai bus pirma abiejų žaidėjų oficiali akistata, abu jie vienas kitą puikiai pažįsta ir kartu treniravosi daugybę kartų Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis
„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis

Tai bus pirmas K.Nishikorio mačas ant kietos dangos po grunto ir žolės sezono. Trečias pagal skirstymą žaidėjas Atlantoje varžybas pradeda nuo antro rato. R.Berankiui tai bus jau penktas mačas. Pirma Lietuvos raketė iškovojo tris pergales kvalifikacijoje ir užtikrinta pergale prieš Dmitrijų Tursunovą pradėjo pagrindinį turnyrą.

K.Nishikoris šį sezoną žaidžia aukščiausio rango varžybose. Jis iškovojo 21-ą pergalę ir patyrė 11-a pralaimėjimų. Sėkmingiausiai šį sezoną K.Nishikoris pasirodė  Australijoje, kuomet jį tik ketvirtfinalyje pavyko sustabdyti britui Andy Murray.

Nuo kovo mėnesio K.Nishikoris visuose turnyruose laimi pirmus du susitikimus, o vėliau jau baigia pasirodymą (pralaimėjo Tomašui Berdychui, Fernandui Verdasco, Juanui Martinui del Potro ir Rajeevui Ramui).

Visų laikų geriausiam Japonijos tenisininkui itin sėkmingai susiklostė praėjęs sezonas. K.Nishikoris džiaugėsi pergalėmis prieš Novaką Džokovičių, Jo-Wilfriedą Tsongą, Tomašą Berdychą ir Mardy Fishą.

Metų pabaigoje Bazelyje vykusio turnyro finale Kei nusileido Rogeriui Federeriui.

Susitikimas Lietuvos laiku prasidės apie 4 valandą nakties. Mačas bus transliuojamas internete. Deuce.lt kviečia jį stebėti kartu.

Už patekimą į ketvirtfinalį tenisininkui atiteks 45 reitingo taškai ir 14 tūkst. dolerių. O ketvirtfinalyje lauks akistata su dar vienu Japonijos tenisininku Go Soeda (ATP 54) arba rusu Igoriu Kunitsynu (ATP 132).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius