Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 04

Lietuvos tenisininkės turnyrą pradeda dvikova su Juodkalnija

Lietuvos moterų teniso rinktinė šiandien Kaire (Egiptas) pradeda Federacijos taurės (FedCup) Europos-Afrikos zonos trečios grupės varžybas. Lietuvių priešininkės pirmame pogrupio susitikime – Juodkalnijos tenisininkės.
Lina Stančiūtė
Lina Stančiūtė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmame mačo susitikime Joana Eidukonytė žaidžia su varžovių rinktinės žaidžiančia kapitone Danica Krtstajic.

Lietuvos rinktinės spalvas gins Lina Stančiūtė, Aurelija Misevičiūtė, Joana Eidukonytė ir Lina Padegimaitė. Komandos kapitonė – Edita Liachovičiūtė.

Lietuvių varžovėmis atrankos A grupės turnyre bus turnyro favoritė Pietų Afrikos Respublikos rinktinė, taip pat Alžyro ir Juodkalnijos komandos. Turnyro B grupėje žais Norvegijos, Tuniso, Egipto, Moldovos ir Airijos rinktinės.

Keturios stipriausios komandos – po dvi iš kiekvienos atrankos grupės – tęs kovą dėl patekimo į FedCup varžybų Europos-Afrikos zonos antrą grupę.

Į tarptautinę areną Lietuvos moterų teniso rinktinė sugrįžo po dvejų metrų pertraukos.

Įdomu, jog Lietuvos moterys gindamos šalies garbę yra pasiekusios netgi daugiau nei Lietuvos vyrai. Moterys per istoriją du kartus buvo patekusios į pirmąją Federacijų taurės grupę, tuo tarpu vyrai aukščiau antrosios Daviso taurės Europos-Afrikos zonos grupės nežaidė niekada.

Pasak E.Liachovičiūtės, Lietuva kartu su Pietų Afrikos rinktine yra turnyro favoritės, ir bus pagrindinės favoritės kovoje dėl dviejų kelialapių į aukštesnį divizioną.

„Tikrai nėra tikslas – tiesiog dalyvauti. Tikslas – pabandyti pakilti į aukštesnę grupę, o jei nepavyks – ruoštis kitam sezonui ir vėl bandyti. Tikrai yra kam žaisti. Dabar komanda yra puikios sudėties, o žvelgiant į perspektyvą galima sakyti, kad rinktinė tik stiprės“, – prieš turnyrą kalbėjo Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius