-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 18

Lietuvos teniso rinktinė pamainą Remigijui Balžekui rado, Ričardui Berankiui – ieškos

Lietuvos teniso sąjunga ir jos prezidentas Ramūnas Grušas ramiai sutiko žinią, kad geriausias šalies tenisininkas Ričardas Berankis nepadės mače su Maroku, o iš kapitono pareigų traukiasi Remigijus Balžekas. „Negalime jų smerkti. Tai logiškas, protingas ir suprantamas sprendimas“, – tikina R.Grušas.
Lukui Mugevičiui Lietuvos teniso rinktinėje vadovaus jo tėvas Rimvydas Mugevičius.
Lukui Mugevičiui Lietuvos teniso rinktinėje vadovaus jo tėvas Rimvydas Mugevičius. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiuo metu R.Berankis tęsia reabilitaciją Olandijoje, o R.Balžekas vieši Lietuvoje. Būtent šie žmonės daugiausiai prisidėjo prie teniso populiarumo bangos mūsų šalyje. Nors rinktinės lyderio liepos 8–10 dienomis Daviso taurės mače su Maroku nebus, progą sužibėti turės jaunieji Lietuvos teniso talentai. Bent jau tuo neabejoja LTS prezidentas R.Grušas.

„Nepasieksime didelių pergalių turėdami tik vieną, du ryškius lyderius. Reikia auginti naująją kartą, nes kol kas Ričardui pamainos neturime. Negalime jo kankinti ir nuvaryti nuo kojų. Puikiai suprantame sprendimą nežaisti, nesmerkiame Ričardo“, – teigia R.Grušas.

Kol kas žinomi trys tenisininkai, atstovausiantys Lietuvai Sereikiškių parke vyksiančiame Daviso turnyre. Tai – Laurynas Grigelis, Dovydas Šakinis ir Lukas Mugevičius.

Ketvirtuoju nariu taps vienas iš keturių kandidatų – Julius Tverijonas (16 m.), Julius Gotovskis (18 m.), Oskaras Kalinauskas (17 m.) arba Laurynas Antropikas (17 m.). Šie tenisininkai žais atrankos varžybose ir tarpusavyje išsiaiškins, kuriam atiteks ta vienintelė ketvirtoji vieta Lietuvos teniso rinktinėje. 

Iš kapitono pareigų pasitraukusį Remigijų Balžeką pakeis Luko Mugevičiaus tėtis Rimvydas Mugevičius. Anksčiau jis vadovavo Lietuvos vyrų ir moterų teniso rinktinėms bei, anot R.Grušo, turi daugiausiai trenerio patirties mūsų šalyje.

„Dabar mūsų galimybės laimėti prieš Maroką mažėja. Žinoma, mes turime vilties ir tikrai nesitikime pralaimėti. Jauni ir perspektyvūs tenisininkai sieks išnaudoti savo šansą ir įsitvirtinti rinktinėje“, – pasakoja R.Grušas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius