Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 24

Pagrindinė Serenos Williams kliūtis Vimbldone – psichologija

Užstrigusi ties 21-u „Didžiojo kirčio“ titulu, geriausia pasaulio tenisininkė Serena Williams vis tiek yra laikoma aiškia Vimbldono favorite. JAV teniso legendos Johnas McEnroe ir Steffi Graf yra įsitikinę, jog Didžiojoje Britanijoje pirmosios pasaulio raketės lauks tik viena kliūtis – jos pačios psichologija.
Serena Williams ir Garbine Muguruza
Serena Williams ir Garbine Muguruza / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Serena Williams

34-erių metų JAV tenisininkė kitą savaitę startuosančiame Vimbldono čempionate pradės legendinės vokietės Steffi Graf 22-iejų „Didžiojo kirčio“ titulų rekordo Atvirojoje eroje medžioklę.

„Scanpix“ nuotr./Sereną Williams nugalėjusi Garbine Muguruza tapo „Roland Garros“ čempione
„Scanpix“ nuotr./Sereną Williams nugalėjusi Garbine Muguruza tapo „Roland Garros“ čempione

Nors S.Williams yra laikoma Vimbldono favorite, pirmoji pasaulio raketė šiemet jau spėjo įrodyti, kad lemiamomis akimirkomis tapo kaip niekad pažeidžiama. Jei amerikietė nebūtų patyrusi nesėkmių „Australian Open“ ir „Roland Garros“ čempionatų finaluose, Vimbldone ji bandytų pavyti visų laikų rekordininkę Margaret Court, kuri per savo karjerą laimėjo 24-is “Dižiojo kirčio” titulus.

Negana to, pridūrus pralaimėjimą Robertai Vinči pusfinalyje „US Open“ čempionate, kuriame S.Williams laisvai galėjo nuskinti „Kalendorinį kirtį“, atrodo, jog pati geriausia pasaulio tenisininkė pradėjo abejoti savo psichologija lemiamomis akimirkomis.

„Kažkas ją traukia atgal. Mano nuomone, tai psichologija, – pasakojo 18-os „Didžiojo kirčio“ titulų savininkė legendinė Chris Evert. – Skirtingai nei pastaraisiais metais, Serena dabar nesugeba išlipti iš duobių. Tą puikiai patvirtina finalai prieš Kerber ir Muguruzą.“

„Anksčiau Serena buvo žinoma dėl savo gebėjimo rasti aukštesnę pavarą, aukštesnį lygį, kai ji atsilikinėjo. Dabar ji šio privalumo neteko.“

Tris kartus Vimbldono čempionu tapęs legendinis JAV tenisininkas Johnas McEnroe tiki, kad S.Williams gali iškovoti septintą karūną Vimbldone, tačiau pripažįsta, jog pirmoji pasaulio raketė greičiausiai jaus milžinišką spaudimą.

„Šiuo metu Serenai nėra lengva padaryti to, ko ji siekia – įrašo istorijoje. Vis dėlto ji yra aiški Vimbldono favoritė, ir jei Serenai pavyks parodyti geriausią savo formą, mano nuomone, jos triumfas yra neišvengiamas,“ – tvirtino J.McEnroe.

Kalbant apie geriausios pasaulio tenisininkės iššūkius, jie yra dviejų kategorijų.

Pirma, S.Williams gali būti sunku susidoroti su galingais smūgiais iš Garbine Muguruzos, dviejų titulų savininkės Petros Kvitovos ir kylančios žvaigždės Madison Keys. Vienintelė džiugi žinia yra tai, jog dėl traumos iš varžybų pasitraukė Viktorija Azarenka.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Serena Williams
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Serena Williams

Vimbldone taip pat bus pilna gerų gynybos specialisčių, tokių kaip Agnieszka Radwanska, A.Kerber ir Simona Halep.

Manoma, kad rimčiausias iššūkis S.Williams lauks Vimbldono finale, kuriame 34-erių metų amerikietės gali laukti G.Muguruza. 22-ejų metų ispanė pernai finale Londone pirmajai pasaulio raketei kaip reikiant patampė nervus, o šiemet „Roland Garros“ čempionato finale varžovei nepaliko jokių vilčių.

Vis dėlto, anot C.Evert, antrą vietą WTA reitinge užimančiai G.Muguruzai gali būti sunku greitai prisitaikyti prie žolės dangos.

„Bus įdomu pamatyti, kaip jai seksis ant žolės,“ – svarstė legendinė amerikietė, kuri Vimbldono metu eis komentatorės pareigas ESPN kanale.

Be G.Muguruzos, S.Williams pavojų gali kelti P.Kvitova. 2011 ir 2014 metais Vimbldone triumfavusi Čekijos tenisininkė sykiais gali būti tiesiog neįveikiama. Tačiau pati 11-oji pasaulio raketė nepuoselėja didelių vilčių, jog šiemet jai pavyks triumfuoti.

„Scanpix“ nuotr./Serena Williams – „Roland Garros“ finale
„Scanpix“ nuotr./Serena Williams – „Roland Garros“ finale

„Šiuo metu nesu pačios geriausios formos, – pripažino P.Kvitova. – Man labai pasiseks, jei nukeliausiu į antrą čempionato savaitę.“

Savo ruožtu sparčiai reitinge kylančiai M.Keys pasiruošimas Vimbldonui susiklostė nuostabiai. Praeitą savaitę puikiai žaidusi 21-erių metų amerikietė iškovojo titulą Birmingame, o jai pačiai daugiausia vilčių teikia tai, jog žolė yra pati sėkmingiausia dešimtosios pasaulio raketės danga.

C.Evert tiki, kad M.Keys yra būtent ta tenisininkė, kuri gali netikėtai iššauti Vimbldono čempionate.

„Ši mergužėlė yra labai pavojinga ant žolės. Jos padavimai, manau, yra tokie pat pavojingi kaip ir Serenos, – pasakojo C.Evert. – Manau, kad Madison tikrai kažkada iškovos „Didžiojo kirčio“ titulą. Man tai nekelia abejonių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius