-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 09 30

Remigijus Balžekas: „Jei Ričardas Berankis grįžta į Lietuvos rinktinę, grįžtu ir aš“

Turkijoje geriausi Lietuvos tenisininkai ne tik žaidė, bet ir svarstė galimybes vėl dalyvauti Daviso taurės turnyre. Į Lietuvos rinktinę gali grįžti ir treneris Remigijus Balžekas
Treneris Remigijus Balžekas
Treneris Remigijus Balžekas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Turnyre Turkijoje buvome susitikę su Laurynu Grigeliu. Pasitarėme ir nutarėme, kad reikia Lietuvai padėti per Daviso taurę. Žaisime už Lietuvą,“ – kalbėjo pirmąją Lietuvos raketę Ričardą Berankį treniruojantis R.Balžekas.

Abu geriausi Lietuvos tenisininkai – 136-oji pasaulio raketė 21 metų R.Berankis ir 20-metis L.Grigelis (ATP-210) – neseniai dalyvavo Izmire vykusiame ATP „Challenger“ serijos turnyre „Turk Telekom Izmir Challenge”. Ten jie ne tik žaidė tenisą, bet ir tarėsi dėl dalyvavimo neoficialiame komandiniame pasaulio čempionate – Daviso taurės turnyre – galimybių.

Dvi pirmosios raketės nerungtyniavo rinktinėje, kai ši šiemet liepą rungėsi su Maroko komanda dėl išlikimo Daviso taurės turnyro Europos-Afrikos zonos II grupėje. Be lyderių Lietuvos rinktinė nusileido marokiečiams 0:3 iš iškrito į III grupę.

Lietuvos rinkinės garbę tose rungtynėse gynė 19-metis Dovydas Šakinis, 16-metis Lukas Mugevičius, 17-metis Julius Tverijonas ir 18-metis Julius Gotovskis. Juos treniravo Rimvydas Mugevičius.

R.Balžekas kitų metų Daviso taurės turnyre taip pat žada prisidėti prie komandos treniravimo. Jis buvo Lietuvos rinktinės kapitonas, kol jo auklėtinis atstovavo rinktinei. Laikinai R.Berankiui pasitraukus iš komandos, savo pareigų atsisakė ir strategas.

„Na, jeigu imi iš manęs sportininką, tai ir aš reikalingas. Be manęs jis nelabai ir eis“, – kalbėjo R.Balžekas. Pasak jo, kitiems treneriams būtų sunku vadovauti geriausiems šalies tenisininkams.

„Nelabai kas gali imtis to darbo, – tvirtino R.Balžekas. – Mes profesionaliame lygyje turim nelabai daug žmonių, kurie galėtų valdyti tokius sportininkus. O aš geriausiai juos pažįstu.“

Kaip R.Balžekas pasiskirstytų pareigomis su R.Mugevičiumi, pasak pašnekovo, nėra labai svarbu.

„Negaliu tiksliai pasakyti, koks bus mano statusas. Galbūt dabartinis treneris bus mano asistentas, galbūt aš būsiu jo asistentas. Koks skirtumas? Susitarsim,“ – įsitikinęs R.Berankį išugdęs teniso specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius