Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 09

Ričardo Berankio trauma sujaukė ir aistringiausio Lietuvos teniso gerbėjo Pifo planus

Atėjus stebėti Daviso taurės mačo, kuriame žaidžia Lietuvos teniso rinktinė, sunku nepastebėti tarp žiūrovų sėdinčio Evaldo Žilionio. Pifo pravarde žinomas teniso aistruolis lietuvius palaiko audringais šūksniais, aidinčiais per visa aikštę.
Evaldas Žilionis
Evaldas Žilionis / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Buvau visas atostogas susiplanavęs, kad važiuosiu į visus Ryčkos (Ričardo Berankio, – red.) mačus Europoje, bet jis gavo traumą ir mano atostogos tuo baigėsi, kad niekur neišvažiavau“, – apgailestavo teniso aistruolis.

Nepaisant to, kad Daviso taurės turnyro Europos Afrikos zonos II grupės išlikimo dvikovoje prieš Maroko tenisininkus Lietuvos rinktinei nepadeda komandos lyderiai Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis, Pifo šūksniai – ne tylesni.

„Žinojau, kad šansų turime labai mažai, bet mėgstu tenisą ir tikėjau, kad Lietuva laimės. Todėl atvažiavau“, – sakė Londone gyvenantis verslininkas.

Pirmąją turnyro dieną lietuviams nepasisekė. 16-metis Lukas Mugevičius 5:7, 1:6, 1:6 nusileido 23 metų Maroko rinktinės lyderiui Redui El Amrani (ATP-243). Tuo tarpu 19-metis Dovydas Šakinis (ATP-1112), atsilikdamas 6:2, 2:6, 3:6, 0;2 iš kovos su 24 metų Yassinu Idmbareku (ATP-785) pasitraukė pradėjus traukti mėšlungiui.

- Iš kur ta meilė tenisui?

- Nežinau.. O iš kur meilė moteriai? Nemyli visi vyrai futbolo ir krepšinio, kaip ir ne kiekviena gražiausia blondinė kiekvienam patinka. Pasižiūriu į skirtingus kamuoliuko daužymus ir man patinka, nežinau kuo. Tenisą myliu nuo vaikystės, labai mėgstu žiūrėti. Bet nesijaučiu geresniu fanu už kitus.

Taip, kaip elgiuosi Daviso taurės mačuose – nesielgiu jokiuose turnyruose. Daviso taurėje leidžiama dešimt kartų daugiau nei kituose turnyruose.

- Ar pats žaidžiate tenisą?

- Žaidžiu tenisą ir golfą. Kai žinai techniką – nereikia būti atletu. Galėčiau aplošti pačius geriausius sportininkus – futbolininkus, krepšininus, kurie teniso nelabai moka žaisti. Tenisą žaisti nėra sunku, jei gerai moki techniką.

- Tikite, kad jūsų šūkiai padeda pasiekti pergalę?

- Darau tai ne tam, kad žmonės į mane žiūrėtų, ne todėl, kad man reikia dėmesio. Turiu žmoną, sūnų ir šunį, dėmesio man nereikia. Rėkiu, kad sutrikdyčiau priešininką, kad jis prisimintų jog jam skauda koją, kad „double fault’us“ (lt. dviguba klaida) daro. Vienas kreivas smūgis ir kamuoliukas atsimuša į tinklą. Visi mušimai yra galvoje. Teniso žaidimas – 90 proc. yra smegenyse. Futbole negali savo komandai padėti, nes ten yra tūkstančiai šaukiančių sirgalių, o tenise – gali.

- Kokie jūsų santykiai su žaidėjais?

- Ričardą Berankį ir Remigijų Balžeką labia gerai žinau, turiu mobiliųjų telefonų numerius, važiuoju į Ričardo varžybas, jie man padaro leidimą. Lauryno Grigelio telefono numerio neturiu, bet mūsų santykiai draugiški, susitikę pasišnekame. Su dabartiniais žaidėjais esu mažiau pažįstamas. Žinoma, jie padėkoja po mačo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius