Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 17

Tomo Langvinio tinklaraštis: Tai bus geriausias sezonas!

Gal kiek ir pavėluotai, bet vis vien smagu pasidžiaugti prasidėjusiu nauju teniso sezonu. Esu tikras – 2012 metai Lietuvos tenisui bus vieni geriausių per visą istoriją. O tenisas, beje, tikrai senas žaidimas.
Tomas Langvinis
Tomas Langvinis / LNK nuotr.
Temos: 1 Tinklaraštis

Ričardas Berankis, Laurynas Grigelis, Julius Tverijonas, Lukas Mugevičius, Augustas Radžiukynas, Lina Stančiūtė, Gabrielė Bertašiūtė ir Akvilė Paražinskaitė. Iš kiekvieno šių Lietuvos tenisininkų galima tikėtis ypatingų pergalių šį sezoną.

Ričardas Berankis – absoliutus pirmo šimtuko žaidėjas. Ir jeigu traumos nepersekios, Ričardas šiemet pamuš rekordą. Kol kas tas skaičiukas lieka 73. Taip, R.Berankis pagal šios dienos ATP reitingą užima 150-ą vietą. Kaip seksis geriausiam Lietuvos tenisininkui 2012 sezone mane žiauriai intriguoja. Norisi tik palinkėti sportinio pykčio, sveikatos ir pirmo servo.

Laurynas Grigelis – tikiu, kad nuo šiol mes kiekviename „Didžiojo kirčio“ turnyre turėsime mažiausiai po du Lietuvos atstovus. Puikus Lauryno praėjęs sezonas ir tikiu, kad šis bus nemažiau įspūdingas. Laurynas pagal šios dienos reitingą nuo Ričardo dabar atsilieka jau tik 43-imis pozicijomis. Ar pavyks jam dar labiau sumažinti šį plyšį? O gal ir pralenkti? Žiauriai intriguoja! Šiais metais L.Grigelio tvarkaraštyje nusimato daug rimtesni turnyrai nei praėjusiai metais, todėl bus labai įdomu stebėti kaip dar vienas Lietuvos atstovas grūdinasi kovose su pirmo ar antro šimtuko žaidėjais. L.Grigelis tikrai turėtų pakilti iki 150-ies šiais metais.

Julius Tverijonas ir Lukas Mugevičius – abiems šie metai paskutiniai jaunių tenise. Kitaip tariant, išleistuvių metai. Abu jie pasaulio jaunių reitinge dabar patenka į TOP-100. Metai labai svarbūs ir čia jau kiekviena kova jiems turėtų būti tarsi lemiama. Kuris sėkmingiau užbaigs metus? Julius ar Lukas? Aš net neįsivaizduoju ir tai mane žiauriai intriguoja. Nereikia pamiršti ir Augusto Radžiukyno, kuris yra trečia Lietuvos jaunių raketė.

Lina Stančiūtė – Prisipažinsiu, kad Linos žaidžiančios nesu matęs. Todėl pasikliausiu man artimų ir ypatingai gerai tenisą išmanančių žmonių pastebėjimais. L.Stančiūtė gali būti arti šimto arba net šimte. Linos rekordas WTA reitinge 197. Dabar ji 235. Ar pasieks karjeros rekordą? Žiauriai intriguoja!

Gabrielė Bertašiūtė ir Akvilė Paražinskaitė – dvi geriausios Lietuvos jaunosios tenisininkės. 16 metų Gabrielė pasaulio reitinge užima 165-ą vietą. 15-os metų Akvilė 252. Žinau, kad A.Paražinskaitė šiais metais planuoja dalyvauti daugelyje turnyrų ir tikiu, kad ši, man labai patinkanti panelė, metus baigs pirmame pasaulio jaunių šimtuke. Akvile, tu gali ir dar daugiau! Tarsi logiška būtų to paties tikėtis ir iš metais vyresnės Gabrielės. Ir tai žiauriai intriguoja! Labai sirgsiu už šias dvi jaunas merginas.

Daviso taurė – Ar pakils Lietuvos teniso rinktinė nuo dugno? Tai mažiausiai intriguoja.

Na ir žinoma elitas. Ar Nole išlaikys pirmos raketės titulą? Ar Rafos kūnas atlaikys visą šį sezoną? Ar Rogeris paims dar vieną Grand Slamą? Ar Andy Murray pagaliau bus pirmas kartas. Vėl dedu plačią šypseną ir tariu... po paraliais tai žiauriai intriguoja! Gero, tiksliau, geriausio Jums visų laikų sezono!!!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius