Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Užkonservuotas ir pabudęs iš miego po 30 metų „Mercedes-Benz 300SD“ laukia naujo šeimininko

Ar kada nors pagalvojote apie tokį pinigų užsidirbimo būdą – nusiperkate naują automobilį, truputį juo pasivažinėjate, o tada užgesinate variklį, paliekate šildomame garaže, ir po 30-40 metų parduodate už kone trigubą kainą? Šitaip pasielgė vienas kanadietis 1982 metais, kai vasarą nusipirkęs visiškai naują „Mersą“, pasivažinėjęs su juo maždaug 2500 kilometrų, patupdė jį ilgam miegui.
Ebay.com parduodamas „Mercedes-Benz 300SD“
Ebay.com parduodamas „Mercedes-Benz 300SD“ / Ebay.com nuotr.

Po beveik 33 metų poilsio, „Mercedes-Benz“ ieško naujų namų. Jį galite nusipirkti šiandien pat, jeigu kažkur jūsų namuose mėtosi 50 000 dolerių (46 500 eurų). Automobilio pardavėjai tikina, kad šeimininko tikslas buvo ne važinėti su šiuo automobiliu, o su meile jį prižiūrėti. Savininkas netgi užsirašinėjo kiekvieną automobilio priežiūros detalę, žymėjosi kiekvieną sudegintą degalų litrą.

Pardavėjo komentaras:

Mes džiaugiamės galėdami pristatyti nepriekaištingos išvaizdos 1982 "Mercedes-Benz 300SD". Duomenų bazių įrašai ir dokumentai, gauti pirkimo metu, patvirtina, kad automobilis užsakytas 1981 spalio 15 dieną. Savininko užrašai apie automobilio būklę atskleidžia jo meilę automobiliui ir jo pačio, kaip žmogaus, smulkmeniškumą. Šis 300SD pravažiavęs viso labo 2500 kilometrų ir užkonservuotas aukščiausiu standartu. Kartu su ranka rašytais pirkimo dokumentais, savininkas išsaugojo ir užsakymo, pirkimo čekius, priežiūros priemonių ir netgi kai kuriuos čekius, gautus degalų pirkimo metu, sudegintų degalų kiekiai taip pat surašyti į užrašus.

Originalus pirkimo čekis ir dokumentai rodo, kad automobilis buvo pirktas už 45 755 Kanados dolerių sumą. 300SD užsakytas su odinėmis šildomomis ir masažuojančiomis sėdynėmis, elektrine variklio pašildymo sistema, tačiau neturi stoglangio.

Automobilis šiandien yra lygiai tokios pat būsenos koks buvo, kai ponas Mawani su juo išvažiavo iš automobilių salono Albertoje, Kanadoje, 1982 birželio 22.

„Champagne metallic“ spalvos kėbulas neturi visiškai jokių defektų, yra nepaliestas ir visiškai originalus. Braziliška ruda oda atspindi tobulą naujo 300SD interjerą, kvapą ir išvaizdą. Visos medinės apdailos detalės yra tobulos, kilimai atrodo kaip nauji.

Automobilis šiandien yra lygiai tokios pat būsenos koks buvo, kai ponas Mawani su juo išvažiavo iš automobilių salono Albertoje, Kanadoje 1982 Birželio 22

Pavarų perjungimo svirtis atrodo tokia, tarsi pavaros niekada net nebuvo perjungtos šiame automobilyje, odometras kaip naujas, pėdalai taip pat. (...) Automobilis pradėtas ruošti naujam gyvenimui 2014 metų pabaigoje, kai odometras rodė nuvažiuotus 1969 kilometrus. Tada buvo išimtas ir išvalytas degalų bakas, uždėtos naujos padangos, išvalyta degalų magistralė, pakeistas degalų filtras, stabdžių, aušinimo skysčiai, atnaujintas termostatas, akumuliatorius, pereita techninė apžiūra Albertoje, Kanadoje. Automobilyje viskas veikia, jis traktuojamas kaip naujas (...).

Automobilį galite bandyti įsigyti pigiau, dalyvaudami aukcione, arba tiesiog pakloti visą prašomą sumą ir mėgautis muziejaus vertu eksponatu. Automobilio skelbimą rasite paspaudę čia.

Automobilio techniniai duomenys:

5 cilindrų 89 kW generuojantis variklis
4 pavarų automatinė greičių dėžė
Įsibėgėjimas 0-100 km/val. per 16,2 sekundes
Maksimalus greitis 165 km/val.
Degalų suvartojimas: 10,6 l/100 km

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius