-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuviai po savaitės startuos Motokroso Nacijų Taurės varžybose

Iki svarbiausių motokrosininkų varžybų – Nacijų taurės – liko kiek daugiau nei savaitė. Jose Lietuvai atstovaus geriausi šios šakos mūsų šalies sportininkai: Arminas Jasikonis, Vytautas Bučas ir Dovydas Karka. Lietuvos rinktinės vadovo Roberto Benediktavičiaus nuomone, jeigu neiškils techninių nesklandumų, o varžybų trasoje nebus pačių griūčių, lietuviai gali užimti aukštą vietą.
Motokroso sporto žiūrovai Nacijų taurės varžybose Prancūzijoje
Motokroso sporto žiūrovai Nacijų taurės varžybose Prancūzijoje

Rugsėjo 24–25 dienomis visų motokroso sporto šakos gerbėjų akys kryps į Italijoje vyksiančias prestižines Motokroso Nacijų taurės varžybas, kuriose dalyvaus stipriausi pasaulio ir Europos sportininkai. Tarp jų išvysime ir Lietuvos atstovus.

Pasak Lietuvos rinktinės vadovo Roberto Benediktavičiaus, šios artėjančios varžybos yra bene didžiausias renginys motokroso pasaulyje, kuris pritraukia labai daug žiūrovų, bet ir patys sportininkai sulaukia didelio žiniasklaidos dėmesio. Dėl to yra labai svarbus ne tik fizinis sportininko pasiruošimas, bet ir psichologinis.

Praėjusių metų Lietuvos rinktinės sportininkai ruošiasi startui Nacijų taurės varžyboms Prancūzijoje
Praėjusių metų Lietuvos rinktinės sportininkai ruošiasi startui Nacijų taurės varžyboms Prancūzijoje

„Svarbiausia yra susitvarkyti su psichologija, startine bei varžybine įtampa. Juk startuoji ir tenka kovoti su pasaulinio lygio žvaigždėmis, tokiomis kaip italu, 8 kartus pasaulio čempiono titulą iškovojusiu Tony Cairoli, prancūzu Romain Febvre, kuris tapo 2015 m. motokroso čempionu, ar Tim Gajser, kuris yra šių metų MXGP klasės čempionas“, – apie laukiančius iššūkius komentavo R. Benediktavičius.

Visgi vadovas neatmeta ir sėkmės faktoriaus. Jo nuomone, kad bent vieno sportininko griuvimas trasoje ar techninės motociklų problemos gali palaidoti kruopštų visos komandos darbą.

Robertas Benediktavičius (kairėje) praėjusių metu Nacijų Taurės varžybose Prancūzijoje
Robertas Benediktavičius (kairėje) praėjusių metu Nacijų Taurės varžybose Prancūzijoje

„Būtent taip nutiko praėjusiais metais. Lietuviams kovojant dėl bilieto į A finalą, nepavyko išvengti konkurentų griūties pasekmių bei techninių problemų – vienam iš lietuvių prieš motociklo priekinį ratą griuvo kitos šalies du sportininkai ir pats lietuvis neišvengė kritimo, kitam – blokavosi motociklo galiniai stabdžiai, – praėjusių metų varžybas prisiminė vadovas. – Visgi šiais metais visi sportininkai bei komandai talkinantis personalas kruopščiai ruošiasi varžyboms bei dės visas pastangas, kad į Lietuvą būtų parvežta kuo aukščiausia vieta. Juolab, kad šiemet lietuvių komanda pasipildė profesionaliu treneriu Linu Šiaučiūnu. Jis labai gerai pažįsta visus sportininkus ir žino jų galimybes. O jo pagrindinis uždavinys bus padėti sportininkams detaliau išsianalizuoti trasą ir jos įveikimo galimybes“.

Visgi komandos vadovas Robertas Benediktavičius nuogąstavo, kad šiais metais, palyginus su praėjusiais, sportininkai dėl įtempto varžybų grafiko ir įsipareigojimų savo komandoms neturės galimybės Nacijų Taurės varžyboms ruoštis drauge.

„Sportininkai visi susitiks tik likus kelioms dienoms iki varžybų starto, nes Arminas Jasikonis į Italiją atskirs po paskutinių Amerikos pasaulio čempionato etapų. Dovydas Karka su Vytautu Buču Italiją pasieks po ADAC čempionato Vokietijoje, kuris vyks rugsėjo 17-18 dienomis. Tačiau tikiu mūsų sportininkais, nes patirtimi ir aukštais pasiekimais ji nenusileidžia kitų komandos atstovams. Visi šie trys sportininkai yra daugkartiniai Lietuvos čempionai bei prizininkai Europos ar Pasaulio įvairiose varžybose ir čempionatuose“, – sakė R. Benediktavičius.

Italijoje vyksiančios Motokroso Nacijų Taurės varžybos vyksta nuo 1947 metų. Šiemet į jas susirinks pajėgiausi sportininkai net iš 39 Pasaulio ir Europos šalių. Praėjusiais metais lietuviai bendroje komandų įskaitoje užėmė 25 – ą vietą iš 36. Šiais metais jiems teks susirungti su 37 komandomis iš Europos ir pasaulio šalių, tokių kaip JAV, Australijos, Naujosios Zelandijos, Puerto Riko, Maroko, Tailando, Japonijos, Pietų Afrikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius