-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pergalę „Rally Talsi“ iškovojo visus greičio ruožus laimėjęs M.Samsono ir M.Varžos duetas

Greičiausi nuo pradžios iki galo. Šitaip galima apibūdinti Martyno Samsono ir Mindaugo Varžos pasirodymą Latvijoje vykusiose „Rally Talsi“ varžybose. Lietuvių duetas laimėjo visus greičio ruožus ir tapo lenktynių nugalėtojais.
M.Samsonas ir M.Varža
M.Samsonas ir M.Varža / fotodarius.lt nuotr.

Kova dėl nugalėtojų titulo buvo išties atkakli. Ir nors M.Samsonas su M.Varža laimėjo visus greičio ruožus, tačiau vienu metu ekipažas buvo nublokštas į dvidešimtą lentelės vietą.

Taip nutiko todėl, kad duetas viena minute per anksti atvyko į laiko kontrolės punktą ir užsidirbo vienos minutės baudą. Po tokios grubios klaidos jau lenktynių pradžioje lietuviai turėjo spręsti dilemą, kaip ištirpdyti tas nelemtas sekundes.

go4speed.lv nuotr./Kvalifikacinis greičio ruožas
go4speed.lv nuotr./Kvalifikacinis greičio ruožas

Tačiau M.Samsonas ir M.Varža rankų per anksti nenuleido ir po šešių pirmosios dienos greičio ruožų užkopė iki šeštosios vietos.

Išaušus kitai dienai ekipažas vėl rodė geriausius rezultatus viename po kito greičio ruože. Po aštuonių greičio ruožų duetas sugrįžo į greičiausiųjų trejetuką, iš kurio išstūmė itin stabiliai važiavusį Giedrių Notkų.

go4speed.lv nuotr./Kvalifikacinis greičio ruožas
go4speed.lv nuotr./Kvalifikacinis greičio ruožas

Po devynių greičio ruožų M.Samsonas ir M.Varža vis dar buvo treti, tačiau vis mažino atsilikimą nuo pirmaujančių duetų. Iki tol lyderio poziciją užėmęs buvo jaunasis suomis K.Rovanpera, o į antrą poziciją įšoko V.Švedas.

Tačiau dešimtame greičio ruože BMW M3X vairavęs M.Samsonas parodė dar didesnį tempą ir iki varžybų pabaigos likus vos vienam greičio ruožui jau buvo antras, už nugaros palikęs V.Švedą ir 7 sekundėmis atsilikdamas nuo lyderio.

Paskutinis greičio ruožas M.Samsonui ir M.Varžai buvo tarsi ėjimas „Va Bank“. Ekipažas tempą didino dar labiau ir rizika pasiteisino. Iki tol pirmavusį K.Rovanperą lietuviai paskutiniame greičio ruože aplenkė net 16 sek.

Tai reiškė, kad galutinėje rikiuotėje M.Samsonas ir M.Varža finišavo pirmoje vietoje. Jiems už nugaros liko 9 sek. per daugiau nei šimtą kilometrų greičio ruožų pralošęs K.Rovanpera ir 30 sek. atsilikęs V.Švedas su Ž.Sakalausku.

Ketvirtą vietą užėmė latvis Janis Vorobjovs, penktas finišavo G.Notkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius