-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojas bandė laikyti „Regitros“ egzaminą būdamas girtas

„Regitros“ Klaipėdos filialo egzaminų centre policijos pareigūnai surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą piliečiui D. P. (g. 1979 m.), kuris į vairavimo egzaminą atvyko būdamas sunkiai apgirtęs.
„Regitros“ praktinio B kategorijos egzamino automobiliai - „Ford Focus“
„Regitros“ praktinio B kategorijos egzamino automobiliai - „Ford Focus“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Klaipėdoje gyvenantis D. P. „Regitros“ egzaminą iš naujo laikė, siekdamas susigrąžinti dar 2012 m. rugsėjį prarastą vairavimo teisę, kurios buvo netekęs taip pat dėl sunkaus girtumo. Prieš ketverius metus pagautas neblaivus D. P. jau turėjo galiojančią nuobaudą dėl lengvo girtumo.

Įtarimas, kad asmuo egzaminą laiko galbūt neblaivus, egzaminuotojui kilo jau pačioje egzamino pradžioje atliekant manevrus aikštelėje. Čia vairuotojas padarė kritinę klaidą, ir, nors egzaminuotojas pajuto nuo vairuotojo sklindantį alkoholio kvapą, visgi neigė, kad vairuoja neblaivus.

Principingas egzaminuotojas iškvietė policiją ir atvykę pareigūnai patvirtino „Regitros“ darbuotojo įtarimus. Patikrinus alkotesteriu vairuotojui buvo nustatytas sunkus (2,72 promilės) girtumo laipsnis.

Dėl tokio neatsakingo vairuotojo požiūrio susigrąžinti prarastą vairavimo teisę jis dabar galės tik praėjus dar vieneriems metams.

„Regitros“ egzaminus siekiant susigrąžinti prarastą teisę vairuoti reikia išlaikyti tuomet, kai teisė vairuoti atimta vieneriems metams ar ilgesniam laikotarpiui (jei atimta trumpesniam laikotarpiui, šių egzaminų išlaikyti nereikalaujama).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius