Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veido odos priežiūra žiemą (II): kokie kremai apsaugos nuo šalčio lauke ir nuo sausumo biure?

Šaltuoju metų laiku veido odą esame įpratę tepti maitinamuoju kremu, manydami, kad išmokome teisingą veido odos priežiūros abėcėlę. Deja, pamirštame, kad odai būtina drėgmė ir kad ją privalu drėkinti ištisus metus. Tad kokiu kremu ir kada derėtų lepinti savo odą, kad apsaugotume ją ir nuo šalčio, ir sauso patalpų oro poveikio?
Veido odos priežiūra
Veido odos priežiūra / Vida Press nuotr.

Atrodo, kad apie veido odos priežiūrą žinome viską, tik ne visada teikiame tam daug dėmesio. Pabendravus su specialistais paaiškėja, kad, nepaisant žinių, prastai rūpinamės savo oda: gerai nenuvalome, tepame netinkamą kremą, nesaugome ilgai būdami lauke ir pan.

Pirmoje šios temos dalyje „Glow Beauty Studio“ kosmetologė Andrėja Krasnevičienė papasakojo, ko reikia veido odai ir kokia turi būti kasdienė priežiūra, kad ji būtų sveika ir graži. Šį kartą su specialiste 15min kalbasi apie kremus – kokį ir kada naudoti šaltuoju metų laiku.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrėja Krasnevičienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrėja Krasnevičienė

Daugeliui vienas aktualiausių žingsnių – išsirinkti tinkamą veido kremą. Tačiau kaip tai padaryti, jei nesilankote pas specialistą, kuris galėtų patarti?

„Man kaip profesionalei sunku įsivaizduoti, kaip žmonės patys išsirenka veido kremą, kai lentynose matai daugybę drėkinamųjų, maitinamųjų kremų įvairiems odos tipams.

Žiemą reikėtų rinktis jautresnei odai skirtus produktus.

Suprantu, kad žmogui apsisuka galva. Tačiau jei jūs nevaikštote pas specialistą, rekomenduoju kremus rinktis vaistinėse, ne parduotuvėse, ir nesižavėti gražiomis pakuotėmis ar puikiais aprašymais. Geriau rinktis medicininius prekių ženklus, kurie bent jau garantuoja, kad produktas yra kokybiškas. Kiekviena oda yra unikali, reikia išbandyti, kad rastumėte sau tinkamą. Jei pasitepus kremu nejaučiate nemalonaus tempimo, perštėjimo, greičiausiai tas produktas jums tinka“, – patarimus dalijo A.Krasnevičienė.

Drėkinti ar maitinti?

Kosmetologės teigimu, žiemą reikėtų rinktis jautresnei odai skirtus produktus – tokie kremai mažina ir veido raudonį, leidžiant daugiau laiko lauke – maitinamuosius, nuo šalčio apsaugančius. Nesvarbu, kad už lango minusinė temperatūra, odai reikalinga drėgmė. Todėl naktimis veidą reikėtų tepti drėkinamuoju kremu, o dieną – atsižvelgiant į savo darbo specifiką.

Didžiausia moterų daroma klaida – naudoti riebų kremą ir visą dieną leisti biure, kur šiltas ir sausas oras.

„Jei visą dieną dirbate lauke, žinoma, reikia nuo šalčio ir UV spindulių saugančių kremų. Dėmesį į save, ne tik į vaiką, turėtų atkreipti ir mamos, kurios valandai išeina pastumdyti vežimėlio. Tai gana ilgas laiko tarpas, todėl būtina naudoti apsauginį kremą. Grįžusios iš lauko jį galite nuplauti ir pasitepti savo įprastu. Jei apsauginis kremas susigeria gerai, galite taip ir palikti“, – apie tinkamą priežiūrą pasakojo specialistė.

Pasak A.Krasnevičienės, didžiausia moterų daroma klaida – naudoti riebų kremą ir visą dieną leisti biure, kur šiltas ir sausas oras.

„Jei iki darbo važiuojate mašina ir visiškai mažai būnate lauke, jums tikrai užtenka įprasto dieninio kremo arba ne tokios emulsinės tekstūros, kaip naudojate vasarą. Riebūs kremai šiuo atveju netinka: jie nesusigeria, apsunkina veidą, kemša poras“, – aiškino kosmetologė ir pridūrė, jei per didžiuosius šalčius tenka naudotis viešuoju transportu ir norite pasaugoti veido odą, naudokite apsauginį kremą. Jei oda jausis gerai, galėsite išbūti ir visą dieną. Jei jausite šilumą, veidas blizgės, tada būnant patalpoje jį reikėtų nuplauti.

Lietuvių oda daugiausia yra mišri

Pamatę savo pleiskanojančią odą nutariame, kad ji yra sausa. O jei sausa, vadinasi, reikia riebaus kremo. Tačiau niekada neatkreipiame dėmesio, kad, nepaisant pleiskanojimo, gerai matyti ir poros. A.Krasnevičienės teigimu, jei žiūrėdami į veidrodį iš pusės metro atstumo jas matote, jūsų oda tikrai nėra sausa. Pleiskanota gali būti visokio tipo oda, nes iš tiesų ji yra dehidratuota iš vidaus.

„Sausas odos tipas yra labai retas, pasaulyje tokių žmonių – tik 5 proc. Tai labai lygi, graži, porų neturinti oda, tačiau greit senstanti, reikalaujanti labai ypatingos priežiūros, linkusi į įvairias odos ligas, dermatitą ir pan.“, – pasakojo kosmetologė.

Vida Press nuotr./Veido oda
Vida Press nuotr./Veido oda

Dažniausias lietuvių odos tipas yra mišri oda. Tik, kaip teigė specialistė, vienų ji labiau linkusi į sausumą, kitų – į riebumą. Į sausumą linkusi oda turi mažiau porų – tik riebią vadinamąją T zoną (kakta, nosis, smakras). Jos priežiūra sunki: reikia drėgmės, naudojamas produktas turi būti ne per riebus.

„Lietuvių odos savybė – labai dideli, išsiplėtę kapiliarai. Nuo 30 metų poros automatiškai pradeda plėstis dėl hormonų – tai senėjimo požymis. Ir dar žmogus dažnai naudoja kremus, įsigytus savo nuožiūra, nes mano, kad jie puikiai tinka. Tepa riebų kremą, kai jam to nereikia, paskui odą pradeda berti, ji sudirgsta. Veidą apžiūrėjęs specialistas dažnai mato, kad odai tas naudojamas kremas nė kiek nepatinka ir netinka“, – sakė A.Krasnevičienė ir dar kartą akcentavo, kad norint išsirinkti reikiamą produktą, būtina pasikonsultuoti su specialistu (pasidomėkite dėl nemokamos konsultacijos) arba bent jau su vaistininku.

Rekomenduoja kremą su atspalviu

Žiemą moterims kosmetologė siūlo naudoti kremą su atspalviu (BB, CC, DD ir pan.), pudras. Pasak jos, kremas su atspalviu yra lyg paltas odai, suteikiantis pirminę apsaugą ir nuo šalčio.

Kremas su atspalviu yra lyg paltas odai.

„Tikrai yra gerų prekių ženklų ir gerų kremų. Jie turi labai daug augalinių sudedamųjų dalių, slopina raudonį, mažina odos dirglumą, drėkina, yra natūralūs, puikiai pasidengia“, – teigė specialistė.

Tačiau kremas su atspalviu nėra naudojamas vietoj įprasto kremo, tai – tik papildoma priemonė. Ryte gausiai nuprausus veidą vandeniu ir nuvalius jį toniku reikia patepti savo įprastu kremu, leisti jam susigerti ir tik tada tepti maskuojamąjį produktą. Ir dar, kosmetologės įspėjimu, būtina naudoti paakių kremą!

Hialuronas tinka visiems

Paklausta, ar yra kokia nors išskirtinė priemonė, kuria būtų galima drėkinti veidą visą dieną sėdint biure, specialistė atsakė, kad svarbiausia yra gera nuolatinė odos priežiūra.

„Nesu už purškalus. Dažniausiai žmonės purškiasi terminius vandenis, o tai yra mineralinis vanduo, turintis druskų. Iš pradžių tarsi pajunta gerą poveikį, o paskui odą pradeda traukti. Jei jau naudojate purškalą, tai reikėtų daryti ant makiažu nepadengtos odos. Tai, kad visą dieną leidžiant biure ji sausėja, rodo blogą priežiūrą – vadinasi, neatitaikote gero produkto odai drėkinti“, – paaiškino kosmetologė.

A.Krasnevičienė, kalbėdama apie drėkinamąsias priemones veido odai, išskyrė turinčias hialurono rūgšties. Šios medžiagos visi turime savo organizme. Ji puikiai sugeria drėgmę, pagreitina audinių ląstelių atsinaujinimo procesus, mažina odos sausumą, perštėjimą. Pasak jos, hialuronas tinka visiems ir amžius čia nesvarbu – gali naudoti ir 20-metės. O ir gerų produktų už prieinamą kainą dabar tikrai galima rasti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius