-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veido odos priežiūra žiemą (I): pasitikrinkite, ką darote ne taip

Šaltuoju metų laiku mūsų veido odą ištinka daugiausia problemų: ji išsausėja, šerpetoja, pleiskanoja. Pajutusios tai daugelis bėga pirkti riebaus veido kremo, nes jis neva turėtų išspręsti visas problemas. Tiesa ta, kad prasta odos būklė žiemą rodo nesirūpinimą ja iš anksto ir netinkamą kasdienę priežiūrą. Tad į ką atkreipti dėmesį, ką daryti ir svarbiausia – ko nedaryti, kad veido oda būtų graži ir sveika?
Moteris
Moteris / Vida Press nuotr.

Jei reikėtų įvardyti tris dalykus, ko reikia mūsų odai, kad ji puikiai atrodytų ir mes gerai jaustumės, grožio salono „Glow Beauty Studio“ kosmetologė Andrėja Krasnevičienė atsakytų trumpai ir paprastai: vitamino D, gerti daug vandens ir geros kasdienės veido odos priežiūros. Šis paprastumas turi savų subtilybių, kurias verta žinoti. Tad apie viską nuo pradžių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrėja Krasnevičienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrėja Krasnevičienė

Pasirūpinti vitaminu D

Pasak kosmetologės A.Krasnevičienės, susirūpinti veido oda reikia ne atėjus žiemai, o pasibaigus vasarai. Idealiausia būtų apsilankyti pas kosmetologą, pasidaryti valymo, drėkinimo procedūrų. Tačiau, kaip sako pati specialistė, ne visos tam turi laiko, noro ar galimybių. Kad ir kaip būtų, pagrindiniai dalykai taikomi visoms vienodai.

Vitamino D trūkumas turi įtakos odos būklei, miegui, prakaitavimui ir kitiems dalykams.

Pirmas jų – vitaminas D. Gerai, kai vasaros saulėtos ir šiltos, tačiau mūsų gimtojoje šalyje, kur gausu drėgmės ir mažai saulės, ne visos tokios būna. Tada, pasak A.Krasnevičienės, ir atsiranda problema – vitamino D trūkumas.

„Tai turi įtakos odos būklei, miegui, prakaitavimui ir kitiems dalykams. Todėl pirmiausia derėtų atkreipti dėmesį į savo vidų, nes oda yra mūsų vidaus veidrodis. Reikėtų pasitikrinti, ar netrūksta vitamino D – tai gali išduoti blyški, pavargusi oda, bendras nuovargis, dirglumas“, – patarė kosmetologė.

Gerti daug vandens

Kitas svarbus veiksnys, kurį tikrai visos puikiai žinome, tik ne visada prisimename, – vanduo. Mums jį dažnai pakeičia arbata, o blogiausia, kai pamiršusios vandenį išgeriame keletą puodelių kavos per dieną.

„Ypač reikėtų atkreipti dėmesį, kiek išgeriama kavos, nes ji sausina odą iš vidaus. Pasirinkimas – sumažinti kavos dozę arba gerti daugiau vandens. Jei jo nesinori, daryti tai priverstinai. Vanduo turi būti šiltas, o ne šaltas, nes šaltas sunkiau įsisavinamas. Mano patarimas būtų gerti bent jau kambario temperatūros, bet dar geriau šiltesnį – apie 32 laipsnių“, – sakė A.Krasnevičienė.

Vida Press nuotr./Moteris geria vandenį
Vida Press nuotr.

Svarbu gerai nuvalyti odą

Kas yra gera kasdienė veido odos priežiūra? Ji susideda iš kelių svarbių dalių. Pirmas žingsnis, pasak kosmetologės, yra gerai nuvalyti veido odą bent kartą per dieną, geriausia vakare, bet jos neišsausinti. Ir tai būtina daryti visoms, net jei jūs nesidažote.

Kuo valyti? Svarbu žinoti, kad tik vandens tam neužteks. Jis didelis mūsų turtas, tačiau kaip be muilo nuo rankų nenuplauname bakterijų, taip ir veido vien vandeniu nenuvalysime. Be to, jis odos nedrėkina, priešingai – ją sausina. Tad tam reikalingi prausikliai, pieneliai ar kitos valomosios priemonės.

„Renkantis prausiklį reikėtų atkreipti dėmesį į jo fiziologinį pH, kad būtų labiau rūgštinis, idealiausia – 5,5. Jei naudojate pienelius ar kitas valomąsias priemones, nuplovus pienelį veidą reikėtų nuvalyti toniku, kad panaikintų plėvelę, kurią sukuria pienelis, atstatytų odos pH, ir tada tepti kremą“, – patarė A.Krasnevičienė.

Fotolia nuotr./Makiažo valymas
Fotolia nuotr./Makiažo valymas

Neprausti veido muilu

Pasak kosmetologės, šarmas labai kenkia odai, todėl jokiu būdu negalima prausti veido muilu. Mūsų odos pH yra 5–6, net muilai su priedais – minkštikliais, kurių pH yra 8–9, A.Krasnevičienės teigimu, yra šarminiai, tad nedraugiški mūsų odai. Netinkami naudoti ir neutralaus pH, arba pH 7, muilai.

„Naudojant šarmines medžiagas pažeidžiama odos hidrolipidinė plėvelė. Tai reiškia, kad oda pati turi ją atstatyti, todėl per kelias valandas pasigamina riebalų. Kuo daugiau oda dehidratuota iš išorės, tuo daugiau jai tenka dirbti iš vidaus. Tada ir prasideda užburtas ratas: žmogus pamato, kad oda pleiskanoja ir bėga pirkti riebaus kremo. Tepa jį, sudrėkina odą, bet tai nėra tikras odos sausumas, o dėl netinkamos priežiūros atsiradusi dehidratacija. Tokiu atveju, naudojant tą riebų kremą, kuris galbūt visiškai netinka odai, atsiranda problemų: oda sudirgsta, prasideda bėrimai, užsikemša poros“, – paaiškino pašnekovė.

Fotolia nuotr./Moteris prausia veidą
Fotolia nuotr./Moteris prausia veidą

Drėkinti veido odą

Dar viena svarbi geros veido odos priežiūros dalis – jos drėkinimas. Tai būtina daryti iškart nuvalius veidą, nusiprausus. Mitas, kaip teigė A.Krasnevičienė, kad žiemą negalima naudoti drėkinamųjų kremų. Odą būtina drėkinti ištisus metus. Žinoma, žiemą pasitepus kremu nereikėtų iškart bėgti į lauką. Tačiau grįžus vakare po darbo dienos, praleistos biure, kur sausas oras, odą būtina drėkinti maksimaliai.

„Yra gausybė produktų: drėkinamieji kremai, kaukės, serumai, ampulės. Tereikia skirti truputį laiko sau. Kol išsivalote dantis ir nusiprausiate duše, 10 minučių ant veido gali būti uždėta drėkinamoji kaukė. Jei nevaikštote pas profesionalą ir jaučiate kokį nors diskomfortą, padarykite tai nors kartą per savaitę – tikrai pajusite greitą ir gerą efektą“, – sakė kosmetologė.

Skubančioms arba nenorinčioms veido odos priežiūrai skirti daugiau laiko specialistė siūlo geriausią išeitį – nuolat naudoti serumą. Kokį jį naudoti, priklauso nuo sezono, tačiau jų yra įvairiausių: balansuojančių, depigmentuojančių, stipriai drėkinamųjų arba vadinamųjų daugiafunkcių. Nevaikštančioms pas kosmetologą, A.Krasnevičienė siūlo konsultuotis su vaistininku arba išbandyti daugiafunkcius serumus, kurie yra labai populiarūs, nes sprendžia visas bėdas iš karto (išskyrus atvejus, kai yra specifinė veido odos problema). Jie turi regeneruojančių, drėkinamųjų, antioksidacinių ir ląstelių atsinaujinimą skatinančių savybių.

Antroje temos „Veido odos priežiūra žiemą“ dalyje skaitykite apie odos tipą, kaip pasirinkti kremą ir kada kokį naudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius