TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atvirų durų dienos: apsilankyti kviečia net 20 objektų visoje Lietuvoje

Minint įstojimo į Europos Sąjungą 20-metį, Lietuvoje rengiamos atvirų durų dienos „UžmESk akį“, kurių metu gyventojams bus atverta 20 su ES investicijomis įgyvendintų ir jų naudą simbolizuojančių projektų. Tarp jų – Panevėžio STEAM centras, Kauno įmonė „Elinta Motors“, Šiaulių saldainių fabrikas „Rūta“, Gamybos inovacijų slėnis Vilniuje ir daugelis kitų.
Plungės dvaras
Plungės dvaras / Gyčio Juodėno nuotr.

Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) organizuojamos atvirų durų dienos vyks visose dešimtyje šalies apskričių ir gegužės 17 dieną prasidės renginiais Alytaus Dainų slėnyje bei Žiežmariuose. Renginiai tęsis dar du gegužės savaitgalius ir projektą birželio 1 dieną vainikuos baigiamasis renginys Plungėje.

„ES investicijos per tuos 20 metų neatpažįstamai pakeitė Lietuvą. Įgyvendinome daugybę reikšmingų pokyčių visose gyvenimo srityse.

Vieni jų, tokie kaip miestų ir miestelių viešosios erdvės, keliai, magistralės, atnaujinti pastatai, matomi ir plika akimi, kiti, kaip inovacijos, sveikatos, švietimo, socialinės srities reformos, gal sunkiau pamatuojami. Todėl, švęsdami šią reikšmingą Lietuvai sukaktį, ir sumanėme pakviesti šalies gyventojus „užmESti akį“ į šį simbolinį projektų dvidešimtuką, iš arti patirti bei pamatyti tuos pokyčius, na ir, žinoma, kartu atšvęsti“, – sako CPVA vadovė Lidija Kašubienė.

Lietuva per dvidešimties metų narystę Europos Sąjungoje sulaukė 16 milijardų eurų ES investicijų. Naujuoju 2021–2027 metų ES investiciniu periodu į Lietuvos gerovę bus investuota dar 10 milijardų eurų.

Atvirų durų dienų renginiuose gyventojų lauks įvairios ekskursijos, edukacijos, orientaciniai žaidimai. Pavyzdžiui, duris atvėrusi bendrovė „Elinta Motors“, pademonstruos savo prototipų gamybą, „Rūtos“ saldainių fabrikas kvies į ekskursiją ir produkcijos degustaciją.

Klaipėdoje planuojama nemokama ekskursija keltu į Malkų įlanką.

Su detalesne programa nuo balandžio 30 dienos galima susipažinti internetinėje svetainėje esinvesticijos.lt, kurioje skelbiami visi lankytini objektai, renginių datos ir registracija. Visi renginiai nemokami.

Kviečiame susipažinti su projektais iš arčiau ir laukiame šventiniuose renginiuose:

Gegužės 17 d. „UžmESk akį“ į Alytaus žaliąsias erdves (orientacinis žaidimas, Dainų slėnis, Alytus). Registracija į renginį.

Projektas: Pėsčiųjų ir dviračių takų infrastruktūros, jungiančios Alytaus piliakalnį ir jo prieigas su Kurorto ir Miško parkais, sutvarkymas


Gegužės 17 d. „UžmESk akį“ į Žiežmarių sinagogą (ekskursija ir orientacinis žaidimas, Vilniaus g. 6., Žiežmariai, Kaišiadorių r. sav.). Registracija į renginį.

Projektas: Žiežmarių sinagogos išsaugojimas ir pritaikymas visuomenei


Gegužės 18 d. „UžmESk akį“ lakstynėse aplink Masčio ežerą (orientacinis žaidimas, Amfiteatras, Ežero g. 6, Telšiai). Registracija į renginį.

Projektas: Pėsčiųjų ir dviračių takų įrengimas Telšių mieste palei Masčio ežerą


Gegužės 19 d. „UžmESk akį“ į Biržų tvirtovę (orientacinis žaidimas, Nepriklausomybės aikštė, Vytauto g. 4, Biržai). Registracija į renginį.

Projektas: Viešųjų erdvių Biržų m. piliavietės teritorijoje ir prieigose modernizavimas, pritaikymas bendruomenės veiklai


Gegužės 19 d. „UžmESk akį“ į Europą Druskininkuose (orientacinis žaidimas Druskonio ežero amfiteatras, M. K. Čiurlionio g. 59 Druskininkai). Registracija į renginį.

Projektas: Amatų centro „Menų kalvė“ Druskininkuose įkūrimas


Gegužės 19 d. „Kokią galią turi kava? UžmESk akį!“ (nemokama kava ir pažintis su proto negalią turinčiais asmenimis, Druskonio ežero amfiteatras, M. K. Čiurlionio g. 59 Druskininkai). Registracija į renginį.

Projektas: Sutrikusio intelekto asmenų priešdarbinių įgūdžių ugdymas savanoriškoje veikloje „Kavos galia“


Gegužės 24 d. „UžmESk akį“ į STEAM centrą Panevėžyje (edukacija, Kniaudiškio g. 40, Panevėžys). Registracija į renginį.

Projektas: Panevėžio STEAM atviros prieigos centro kūrimas


Gegužės 24 d. „UžmESk akį“ į laivams pritaikytą Nemuną (orientacinis žaidimas, Kauno keleivinė prieplauka Raudondvario pl. 107, Kaunas). Registracija į renginį.

Projektas: Nemuno pritaikymas laivybai (TEN-T tinklo kelio E41 modernizavimas)


Gegužės 24 d. „UžmESk akį“ į Gamybos inovacijų slėnį Vilniuje (ekskursija, Nalšios g. 11, Vilnius). Registracija į renginį.

Projektas: Gamybos inovacijų slėnio sukūrimas


Gegužės 25 d. „UžmESk akį“ į Šilokarčemą (orientacinis žaidimas, Lietuvininkų g. 6, Šilutė). Registracija į renginį.

Projektas: Šilutės miesto Šilokarčemos kvartalo kompleksinis sutvarkymas


Gegužės 25 d. „Užmesk akį“ lakstynėse po Marijampolės parkus (orientacinis žaidimas, R. Juknevičiaus g. 14, Marijampolė). Registracija į renginį.

Projektai: Kompleksinis Marijampolės miesto teritorijos prie Vytauto, P. Armino, Aušros, V. Kudirkos ir Mindaugo gatvių viešųjų erdvių sutvarkymas; Marijampolės Pašešupio parko sutvarkymas


Gegužės 25 d. „Užmesk akį“ į senąją bitininkystę (Europos gėlyno sodinimas-edukacija, Bitininkystės muziejus, Pabalių g. 3, Stripeikiai, Ignalinos raj.). Registracija į renginį.

Projektas: Bitininkystės ekspozicijų komplekso įrengimas


Gegužės 26 d. „UžmESk akį“ į Kelmės dvarą (orientacinis žaidimas, Kelmės dvaro sodyba, Dvaro g. 15, Kelmė). Registracija į renginį.

Projektas: Kelmės dvaro ansamblio parko sutvarkymas ir pritaikymas visuomenės poreikiams


Gegužės 26 d. „UžmESk akį“ į Europą Tauragėje (orientacinis žaidimas, Tauragės pilies kiemelis, Tauragė). Registracija į renginį.

Projektas: Tauragės krašto muziejaus modernizavimas


Gegužės 27 d. „UžmESk akį“ į A. ir M. Miškinių biblioteką (edukacija ir ekskursija, Maironio g. 12, Utena). Registracija į renginį.

Projektas: Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos modernizavimas


Gegužės 31 d. „UžmESk akį“ į „Elinta Motors“ inovacijų užkulisius (ekskursija, Terminalo g. 5, Biruliškės, Kauno raj.). Registracija į renginį.

Projektas: Inovatyvaus naujo gaminio kūrimas


Gegužės 31 d. „UžmESk akį“ į Malkų įlanką (ekskursija keltu, Senoji perkėla, Danės g. 1, Klaipėda). Registracija į renginį.

Projektas: Malkų įlankos gilinimas iki 14,5 m, įskaitant gamtosauginės krantosaugos sienutės įrengimą


Gegužės 31 d. „UžmESk akį“ į šokolado fabriką „Rūta“ (ekskursija ir degustacija, Tilžės g. 133, Šiauliai). Registracija į renginį.

Projektas: UAB ,,Rūta“ senojo saldainių fabriko pastato rekonstrukcija ir pritaikymas turizmo reikmėms


Birželio 1 d. „UžmESk akį“ į Plungę ir nesustok stebėti (baigiamasis renginys ir koncertas, J. Biliūno g. 12, Plungė). Plačiau apie renginį.

Projektas: Babrungo upės slėnio estrados teritorijos ir jos prieigų bei jungčių su Plungės miesto centrine dalimi sutvarkymas


„UžmESk akį“ CPVA inicijuotas atvirų durų dienų renginių ciklas, skirtas Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 20-mečiui paminėti. Tris gegužės savaitgalius savo įmonių ir įstaigų duris atvers tiek viešojo, tiek ir privataus sektorių atstovai, sėkmingai pasinaudoję ir besinaudojantys ES investicijų suteikiamomis galimybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius