-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 07

Baltarusiją išmaišęs Vaidas: ten merginos greičiau atsiųs erotiškų nuotraukų nei kalbės apie politiką

Jei galėtumėte, kurią valstybę rinktumėtės turėti kaimynystėje – Baltarusiją ar Ukrainą? Normaliais laikais į tokį klausimą turbūt atsakytume nemąstę – kur draugiška, į Vakarus orientuota Ukraina ir kur Kremliaus vasalė, ūsuoto bebro valdoma, be paliovos mus provokuojanti diktatūra. Bet dabar laikai nėra normalūs, nes Ukrainoje vyksta karas, tad jei ji būtų mūsų pašonėje vietoje Baltarusijos, tas karas būtų dar arčiau. Nepaisant to, aš vis tiek rinkčiausi Ukrainą, nes karas kažkada baigsis ir, manau, kad tai įvyks anksčiau nei Baltarusija taps normalia. Akivaizdu, kad situacija joje, pridėjus vis ryškėjančias litvinizmo apraiškas su pretenzijomis mums, blogėja. Ukraina būtų geresnė kaimynė.
Baltarusijoje
Baltarusijoje / Vaido Mikaičio nuotr.

Bet, kaip sako senovinis pasakymas – kaimynų nepasirinksi ir su ta grėsme ties rytinėmis sienomis teks kažkaip tvarkytis. O kaip? Populistiškai šnekant, sakyčiau, kad jei baltarusių sieną užminuotume, ją fortifikuotume, palei ją iškastume kanalą ir pripildytume jį koncentruota sieros rūgštimi, saugumas kiek padidėtų. Kita vertus, gal aš klystu, gal Baltarusija taps normali anksčiau nei daug kas galvoja.

Vaido Mikaičio nuotr. / Baltarusijoje
Vaido Mikaičio nuotr. / Baltarusijoje

O dar taip neseniai buvo santykinai normaliai. Turiu galvoje laikus, iki kol ūsuotas diktatorius nenuleido „Ryanair“ lėktuvo ir nepradėjo mums per sieną siųsti migrantų. Tada atrodė, kad turime nors ir ideologiškai tolimą, bet bent jau dalinai sukalbamą kaimyną.

Atrodė, jog mūsų šalių santykiai gali būti konstruktyviai darbiniai, o ir turistų srautai į abi puses tolydžiai didėjo – net normalus traukinys į Minską buvo paleistas. Ir netgi bevizis režimas atvykstantiems lėktuvais į Minsko oro uostą buvo padarytas. Aš ir pats tiek atsipalaidavau, kad įvairiais reikalais (tai sporto renginys, tai kelionės tranzitas, tai pana, tai šiaip be priežasties) vykdavau į Baltarusiją kone kasmet.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius