Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grizlis mirtinai sudraskė stovyklaujančią porą ir jų šunį: tokių užpuolimų pasitaiko itin retai

Kanados sutuoktinių pora ir jų šuo, stovyklaudami Banfo nacionaliniame parke, žuvo juos užpuolus grizliui.
Grizlis mirtinai sudraskė stovyklaujančią porą ir jų šunį
Grizlis mirtinai sudraskė stovyklaujančią porą ir jų šunį / Shutterstock nuotr.

Šeštadienio vakarą „Kanados parkai“ pranešė, kad penktadienį apie 20 val. vakaro iš GPS įrenginio gavo perspėjimą apie grizlio užpuolimą Raudonojo elnio upės slėnyje į vakarus nuo Ya Ha Tinda rančos, rašoma „Daily Mail“.

„Jie buvo ilgalaikiai partneriai, kurie mėgo gamtą ir buvo neišskiriami, – sakoma vieno iš žuvusiųjų šeimos nario pareiškime.

– Jie gyveno dėl to, kad galėtų būti užmiestyje, ir buvo vieni atsargiausių mano pažįstamų žmonių. Jie puikiai žinojo lokių protokolą ir tiksliai jo laikėsi.“

Shutterstock nuotr. / Banfo nacionalinis parkas, Kanada
Shutterstock nuotr. / Banfo nacionalinis parkas, Kanada

Reagavimo komanda į įvykio vietą naktį vyko antžeminiu transportu, nes tuo metu oro sąlygos neleido naudoti sraigtasparnio.

Komanda į vietą atvyko 1 val. nakties ir aptiko poros, kurios pavardės nenurodomos, kūnus.

Nacionaliniame parke, kurį kasmet aplanko daugiau kaip 4 milijonai turistų, gyvena ir grizliai, ir juodieji lokiai.

Būdama vietovėje, reagavimo komanda susidūrė su agresyviai besielgiančiu grizliu, todėl „Kanados parkų“ darbuotojai, siekdami užtikrinti visuomenės saugumą, vietoje atliko gyvūno eutanaziją.

Kanados karališkoji raitoji policija į pagalbą atvyko 5 val. ryto, o aukos buvo nugabentos į Siundrė, centrinėje Albertos dalyje.

Vieno iš žuvusiųjų šeimos narys CBC sakė, kad penktadienį 17 val. šeima per „inReach“ gavo pranešimą, kad pora nakvojo stovyklavietėje.

Shutterstock nuotr. / Grizlis
Shutterstock nuotr. / Grizlis

„Tai tragiškas įvykis, ir „Kanados parkai“ nori pareikšti nuoširdžią užuojautą aukų šeimoms ir draugams“, – sakoma Banfo nacionalinio parko pareiškime.

Nacionaliniame parke, kurį kasmet aplanko daugiau kaip 4 milijonai turistų, gyvena ir grizliai, ir juodieji lokiai.

Šeimos draugė Kim Titchener, kuri rengia mokymus apie apsisaugojimą nuo lokių ir jų vertinimą, sakė, kad Banfo nacionaliniame parke yra apie 60 grizlių, o Albertoje jie laikomi nykstančia populiacija.

Mirtinos atakos pasitaiko itin retai.

Ji sakė, kad tokių susidūrimų daugėja, nes vis daugiau žmonių išeina į gamtą, tačiau mirtinos atakos pasitaiko itin retai.

„Iš tikrųjų tai priežastis, dėl kurios mes matome daugiau išpuolių, t. y. vis daugiau žmonių vyksta į gamtą ir, deja, nėra apie tai šviečiami“, – sakė ji ir pridūrė, kad pasaulyje tik 14 proc. grizlių išpuolių baigiasi mirtimi.

Rudenį grizlių pastebima daugiau, nes jie tampa aktyvesni ieškodami maisto prieš užmigdami šaltais žiemos mėnesiais.

„Dažnai, kai žmonės susiduria su grizliais, dažniausiai grizliai eina viena kryptimi, o žmonės – kita“, – sakė K.Titchener.

Shutterstock.com nuotr. / Banfo nacionalinis parkas
Shutterstock.com nuotr. / Banfo nacionalinis parkas

K.Titchener pridūrė, kad, nors ji dar nežino incidento detalių, dauguma grizlių užpuolimų dažniausiai įvyksta dėl netikėtų susidūrimų.

„Jie galėjo iš arti išgąsdinti grizlį ir susidurti su juo, o tai paskatino gynybinį puolimą, – sakė ji. – Plėšriųjų grizlių užpuolimai pasitaiko itin retai, tačiau tai nėra negirdėtas atvejis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius