Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliautojas pasakė, kurios šalies viešbučiuose gausite nemokamą pižamą: ją net galėsite pasiimti

Yra daug prieštaringų nuomonių apie tai, ką viešbučio svečiai gali ir ko negali išsinešti iš savo kambarių, kai išsiregistruoja. Ar jiems leidžiama į maišelį įsidėti šampūną? Ar galima pasiimti rankšluostį? Be abejo, pižama yra per didelis žingsnis, rašoma „The Sun“.
Paaiškėjo, kur galima gauti nemokamą pižamą
Paaiškėjo, kur galima gauti nemokamą pižamą / Shutterstock nuotr.

Na, Japonijoje žmonės gali ginčytis dėl visai kito dalyko, sako Ryanas Gray‘us

„Prieš kurį laiką keliavau per visą Tekančios saulės šalį, pradedant snieguotais Hokaido šiaurės kraštais ir baigiant beveik tropinėmis Kagošimos prefektūros pakrantėmis.

Keliaudamas ten pastebėjau, kad, išskyrus „Airbnb“ ir nakvynės namus, visur, kur tik apsistodavau, gaudavau šviežiai išskalbtą pižamą, – pasakojo Ryanas.

– Kai tik užsiregistruodavau viešbučio kambaryje, jos būdavo padėtos ant lovos ir suteikdavo papildomo namų jaukumo elemento, kurio nesu matęs jokioje kitoje šalyje.

Vienos jų buvo dviejų dalių viršutinio ir apatinio drabužių komplektai, kitos – labiau tradiciniai drabužiai su įmantriu diržu, kuris buvo rišamas aplink švarko apačią ir vadinamas jukata.“

Anot Ryano, pižamos buvo įvairios – nuo paprastų vienspalvių iki daug puošnesnių raštuotų drabužių, į kuriuos mielai įsisupdavo po dušo, pasibaigus ilgai tyrinėjimo dienai.

Jos būdavo padėtos ant lovos ir suteikdavo papildomo namų jaukumo elemento, kurio nesu matęs jokioje kitoje šalyje.

„Ne visos jos buvo tokios patogios – pirmą kartą atvykus į Tokiją, kapsuliniame viešbutyje praleidau gana niežtinčią naktį. Tačiau kitos buvo beveik ideali apranga, kurią galima dėvėti gulint viešbučio kambaryje su bento dėžute priešais gluminančią japonišką žaidimų laidą, – aiškino jis.

123RF.com nuotr. / Tokijas
123RF.com nuotr. / Tokijas

– Kai kurios man taip patiko, kad pasibaigus viešnagei jas norėjau pasiimti su savimi namo kaip praktišką ir tradicinį suvenyrą. Taip pat pradėjau labai džiaugtis būsimais apsilankymais viešbučiuose, įsivaizduodamas, kaip įėjus į kambarį manęs laukia žvilganti sulankstytų drabužių krūva ir begalė skirtingų raštų, kuriais galėčiau vilkėti tą vakarą.

Bandžiau išsiaiškinti, kodėl Japonija taip noriai aprūpina pižamomis.

Man visa tai pasirodė taip nauja, kad pradėjau domėtis šia praktika ir bandžiau išsiaiškinti, kodėl Japonija taip noriai aprūpina pižamomis, nors niekur kitur pasaulyje, atrodo, net nesvarstoma tokia galimybė.“

Pasirodo, ši praktika atsirado ryokan užeigose, kurios gyvuoja nuo XVIII amžiaus.

Shutterstock nuotr. / Tokijas
Shutterstock nuotr. / Tokijas

„Apsistojus būtų galima bendrai maudytis, valgyti ir kai kuriais atvejais užsiimti kultūrine veikla, o svečiai būtų aprūpinami patogiais drabužiais, kuriuos galėtų dėvėti viešnagės metu, – sakė Ryanas.

Ryokan Japonijoje gyvuoja iki šių dienų, nors dažniau jie įsikūrę kaimo vietovėse, o ne turistų gausiau lankomose vietose, pavyzdžiui, Tokijuje ir Kiote. Vis dėlto, pižamos paplito labai plačiai ir jas galima rasti beveik kiekviename šalies viešbutyje, net ir tokiuose pigiuose tinkluose kaip japoniški „Travelodge“ atitikmenys.

Taip pat ėmiau galvoti apie jų parsinešimo namo etiketą. Ar jas galima dėti į lagaminą? O gal šie drabužiai plaunami ir perduodami kitiems svečiams?“

Pižamos paplito labai plačiai ir jas galima rasti beveik kiekviename šalies viešbutyje.

Anot jo, atsakymas priklauso nuo to, kad kai kuriose vietose svečiai neprieštarauja, kad suvenyrai būtų įskaičiuoti į viešbučio kambario kainą. Atrodo, kad pagrindinė taisyklė yra ta, jog prieš išsiregistruodami svečiai turi paklausti, o ne tiesiog manyti, kad viskas gerai.

„Paprastai viešbučiai daugiau ar mažiau neprieštarauja, kad pižamos būtų paliekamos lankytojams, nors kai kurios vietos tai suprato ir pradėjo imti mokestį iš žmonių, norinčių jas išsivežti, – pasakojo Ryanas.

– Tuo tarpu ryokan už tai dažniau prašo pinigų, nes šie drabužiai laikomi svarbia unikalios apgyvendinimo vietos patirties dalimi.

Aš tikrai būčiau linkęs su tuo sutikti, nes mano japoniškos viešbučio pižamos yra vienas mėgstamiausių suvenyrų iš įvairių kelionių po pasaulį. Juos apsivilkęs po ilgos ir sunkios dienos prisimenu apie vieną iš geriausių kelionių patirčių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius