Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 27

Nidos receptas: baklažanų kukuliukai a la parmigiana

Parmigiana yra tas patiekalas, kuris visada yra tipiškų Australijos gastro pub’ų meniu. Neseniai mano akis užkliuvo už kiek įdomesnės parmigiana versijos. Kas, jei ne garsusis Ottolenghi, galėjo tokią itališkos klasikos versiją sugalvoti?
Nidos Degutienės baklažanų kukuliukai a la parmigiana
Nidos Degutienės baklažanų kukuliukai a la parmigiana / Asmeninio arch. nuotr.

Jis apkepintus baklažanus ne susluoksniavo tarsi lazaniją, bet juos susmulkino, sumaišė su rikota, parmezanu ir dar keliais ingredientais, tada suformavo minkštučius vegetariškus kotletukus, kuriuos vėliau apkepino ir galiausia viską užkepė tirštame pomidorų padaže.

Išbandžiau, įvertinau ir mielai receptu dalinuosi su jumis – patiekalas puikus, tikrai net didžiausi mėsos mylėtojai mėsos čia nepasiges. Tikiu, kad porą baklažanų be vargo surasite parduotuvėje ir žiemą, o konservuotus pomidorus tokio tipo patiekalams aš naudoju net ir vasarą, kai apstu jų šviežių. Juk itališkiems padažams niekas netinka geriau, nei pačiame vasaros sezono gražume į konservus uždaryti tikri saldūs sunokę pomidorai iš Italijos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius