Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Baklažanai Visos temos

Baklažanai Baklažanai

Baklažanai – ypač vertingos ir sodraus skonio daržovės, tačiau tinkama valgyti tik termiškai apdorota.

Kepti, taip pat ir ant grotelių, troškinti, virti, įdaryti, troškiniuose ar apkepuose vieni ar su kitomis daržovėmis – baklažanai paskanina įvairiausius patiekalus.

Baklažanai pasižymi ne tik skoninėmis, bet ir gydomosiomis savybėmis: padeda aterosklerozės gydymui ir profilaktikai, nes šalina iš organizmo blogąjį cholesterolį; dėl didelio kalio kiekio stiprina širdies darbą, padeda greičiau iš organizmo pašalinti skysčius. 

Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai – patiekalas, dėl kurio visi valgytojai eina iš proto

Nidos Degutienės baklažanų kukuliukai a la parmigiana

Nidos receptas: baklažanų kukuliukai a la parmigiana

Daržovių apkepas

Skanus ir spalvingas daržovių apkepas: puikus vienas, tinka prie makaronų

Baklažanų ir daržovių troškinys „caponata“

Išbandykit vieną skaniausių baklažanų patiekalų – sicilietišką troškinį „caponata“

Nida Degutienė ir jos gamintas užkandis

Nidos receptas: Artimųjų Rytų įkvėptas užkandis iš keptų baklažanų

Nida Degutienė ir jos gamintas patiekalas

Nidos receptas: baklažanų troškinys iš Sicilijos „caponata“, tobulas saldumo ir rūgštelės derinys

Gardusis baklažanų apkepas

Sodrus, bet neapsunkinantis baklažanų apkepas: nepadarys gėdos ir prieš svečius

Baklažanų užkandis

12 baklažanų receptų vėlyvam rudeniui: užtepėlės, blynai, troškiniai ir pyragai

Bulgariškas baklažanų ir paprikų užtepas

Bulgariškas paprikų ir baklažanų užtepas, kuris nustebins universalumu

Užsisakykite 15min naujienlaiškius