Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidos silkės ir burokėlių mišrainė: patikėkit – ji viena geriausių!

„Visiems gerai pažįstama skonių kombinacija su tikėtais ar netikėtais posūkiais. Burokėliai ir silkė, man asmeniškai, kaip tobula santuoka. Gali sau leisti mažučių nukrypimų, bet vis tiek tas vienintelis bei pats geriausias variantas jau kaip ir patikrintas per daugybę metų“, – rašo Vaida Bernatavičienė, maisto tinklaraščio „Karšta košė“ kūrėja.
Silkės ir burokėlių mišrainė
Silkės ir burokėlių mišrainė / Vaidos Bernatavičienės nuotr.

„Taip ir su šiuo receptu – tobula visų ingredientų santuoka viename dubenyje! Kai pirmą kartą pagaminau šią mišrainę, tikrai negalvojau, kad ji bus verta tinklaraščio puslapio, na, tokia eilinė istorija – „nešvaistykim maisto ir sunaudokim kas užsistovėjo šaldytuve“. Bet pasakyti, kad mums su vyru ji labai patiko (vaikai mėgsta burokėlius tik sriuboje) būtų ne visai teisinga – ji buvo fantastiška. Aš niekuomet neužkandžiauju naktimis, tiesiog neturiu tokio poreikio ir tiek. Bet tą mišrainės dieną, kai mergaitės sumigo ir aš, kaip įprastai, įsitaisiau ant sofos skaityti – kažkas „užlūžo“. Net šiek tiek gėda prisipažinti, bet nuo sofos iki šaldytuvo marširavau kokius tris kartus (vyras sakė, kad penkis!) Ir vis po šaukštelį. Taigi, patikėkit, tai viena iš geriausių mišrainių visiems, kurie neabejingi silkei ir burokėliams!

O dabar žiupsnelis patarimų. Burokėlius išsikepti galite prieš kelias dienas ir kepkite jų daugiau – taupykite elektrą, o patiekalų, kuriuose juos galėsite panaudoti vėliau yra begalės (jau vien mūsų puslapyje ne vienas ir ne du). Pačią mišrainę galite pagaminti iš vakaro, nes kitą dieną ji bus tokia pat skani, jei ne geresnė. Todėl į šį receptą ypač raginu atkreipti dėmesį visus planuojančius šventes iš anksto, galvojančius apie skanius pietus darbe ar „ką čia nusivežus pas anytą“. Žodžiu, universalus ir labai skanus užkandis, puikus patiekalas lengvai vakarienei ar pietums bei „saugus“ lauknešėlis ant tėvų stalo šventėms“, – rašo V.Bernatavičienė.

Skanaus!

Jums reikės:

2-3 silkės filė aliejuje (kiekis priklauso nuo filė dydžio),

1 didelio burokėlio (apie 300 g) arba dviejų mažesnių,

400 g skardinės konservuotų mažųjų žaliųjų žirnelių,

1 vidutinio dydžio raudonojo svogūno,

1 šaukšto konservuotų kaparėlių,

1 nedidelės česnako skiltelės,

2 šaukštų smulkiai sukapotų plačialapių petražolių lapelių,

0,5 valg. šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių,

3-4 kaupinų šaukštų majonezo

druskos,

šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C.

2. Burokėlį nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, suvyniokite į folijos lakštą ir kepkite orkaitėje apie 1 valandą (mažesnius apie 45 minutes).

2. Iškeptą burokėlį padėkite ant lėkštės ir šakutės pagalba labai atsargiai atvyniokite foliją, kad greičiau atvėstų. Atvėsusį nulupkite ir sutarkuokite į didesnį dubenį burokine tarka.

3. Žirnelius suberkite į sietelį, gerai nupurtykite, kad liktų kuo mažiau skysčio ir sudėkite į dubenį su burokėliais.

4. Silkę nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sudėkite į dubenį.

Vaidos Bernatavičienės nuotr. /Silkės ir burokėlių mišrainė
Vaidos Bernatavičienės nuotr. /Silkės ir burokėlių mišrainė

5. Į tą patį dubenį suberkite smulkiais kubeliais supjaustytą raudonąjį svogūną, šiek tiek pasmulkintus kaparėlius, labai smulkiai supjaustytą česnako skiltelę bei petražolių lapelius.

6. Į mišrainę įdėkite 3 šaukštus majonezo, supilkite citrinų sultis, pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Jeigu mišrainė atrodo per sausa, įdėkite likusį šaukštą majonezo (aš visuomet dedu 4) ir dar kartelį išmaišykite. Paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų, o gal papildomo šlakelio citrinos sulčių.

7. Paruoštą mišrainę perdėkite į lėkštę, kurioje tieksite ir apibarstykite papildomu žiupsneliu petražolių lapelių. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius