Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žirnelių sriuba su kumpiu ir mėtomis: gaminsite dar ne kartą

Kokia skonių jūra! Tikrai neatsispirsite šiam netikėtam deriniui – improvizuokite!
Žirnelių sriuba su kumpiu ir mėtomis
Žirnelių sriuba su kumpiu ir mėtomis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

litro vandens,

geros saujos mėtų lapelių,

500 g žirnelių,

žiupsnelio druskos ir pipirų,

alyvuogių aliejaus,

200 ml grietinės,

kelių griežinėlių rūkyto kumpio.

Kaip gaminti:

1. Užvirkite vandenį su žiupsniu druskos. Sumeskite mėtų lapelius ir pavirkite. Suberkite žirnelius ir virkite 2–3 minutes.

2. Nukoškite žirnelius ir mėtų lapelius, skystį supilkite į puodą. Elektriniu plakikliu sutrinkite žirnelius (saują atidėkite sriubai papuošti) ir mėtas ir palikite atvėsti 3–4 minutes.

3. Sumaišykite su nukoštu skysčiu, supilkite į plakiklį ir trinkite apie 1–2 minutes, kol masė taps vientisa. Pagardinkite druska ir pipirais, įpilkite aliejaus. Įdėkite 140 ml grietinės ir paplakite elektriniu plakikliu kelias sekundes.

4. Sausoje įkaitintoje keptuvėje iki traškumo pakepinkite kumpį ir supjaustykite gabaliukais.

5. Pilkite sriubos į dubenėlius, įkrėskite grietinės, berkite kepto kumpio gabaliukų ir žirnelių. Tiekite su skrebučiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius