Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 24

Kristalai – ar verta tikėti jų galia ir kaip jais naudotis? Pataria specialistė

Nemažai žmonių tiki, kad akmenys pasižymi įvairiomis galiomis, pavyzdžiui, gali pritraukti laimę, sėkmę, apsaugoti nuo „blogos akies“, nelaimių, padėti praturtėti... Žinoma, visada bus skeptikų, bet, kaip pasakytų akmenų mylėtojai, gal jie tiesiog neatrado savo akmens ar ką nors darė ne taip. Jūsų valia – pasitikėti akmenimis ar ne.
Kristalai
Kristalai / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Sėkmė Akmuo

Iš tikrųjų, dabar akmenys „ant bangos“. Mothermag.com rašoma, kad jie užkariauja pasaulį ir įsitvirtina namuose, tapdami dekoro elementais, papuošaluose ar netgi tinka meditacijai, dvasiniam tobulėjimui.

Krista Mitchell, „Change Your Energy: Healing Crystals for Health, Wealth, Love & Luck“ sako, jog jų kristalų poveikis pastebimas itin greitai, akmenimis nesunku rūpintis, jie nėra labai brangūs, o jų rezultatas – efektyvus. Autorė taip pat akcentuoja, jog akmenys nėra laikinas mados klyksmas, kadangi su jais dirbama jau ne vieną šimtą metų, o jų grožis išties nuostabus dalykas.

„Akmenys – tai lyg maistas, jie mus veikia skirtingais būdais, todėl visada pasitikėkite savo intuicija. Atkreipkite dėmesį, kuris kristalas jus traukia ir kaip veikia, kai su juo „būnate“. Tam, kad akmenys „veiktų“, juos reikia reguliariai valyti ir įkrauti“, – sako knygos autorė.

Remiantis jos mintimis, išsakytomis knygoje, kristalus reikia valyti kiekvieną dieną, jeigu juos nešiojate kasdien ar su jais miegate. Norėdami juos išvalyti, virš akmenų galite palaikyti degančio šalavijo šakelę; įmerkti į sūrų vandenį; įdėti į šaldiklį. „Įkraunami“ kristalai kas savaitę ar mėnesį – juos patariama palikti ant palangės, kad jie „įsiurbtų“ mėnesienos energijos, arba palaikyti įkastus žemėje nuo 6 iki 12 valandų.

K.Mitchell sako, jog norėdami patirti geriausią akmenų efektą, turėtume juos nešioti kaip papuošalus arba tiesiog kišenėse. Taip pat galite įmesti į vonią, padėti po pagalve, kad geriau miegotumėte, tačiau viskas priklauso nuo kristalo tipo, todėl geriausia pasikonsultuoti su specialistu. Nepatariama kitam žmogui duoti liesti savo akmenų, o jeigu jau davėte, tuomet prieš naudodami juos nuvalykite.

Vida Press nuotr./Mineralai
Vida Press nuotr./Mineralai

Kita kristalų žinovė ir terapeutė Mytrae Meliana tikina, kad akmenys daro išties daug – suteikia energijos, gerina nuotaiką, skatina kūrybiškumą, padeda pasiruošti meditacijai: „Akmenys mus veikia fiziniu, emociniu, dvasiniu, protiniu, energiniu lygmeniu, popsugar.com teigė specialistė. Ir nors Vakarų medicina moksliškai nepatvirtina akmenų įtakos mūsų sveikatai, kristalai pasitelkiami įvairiose technologijose – nuo kompiuterių iki mobiliųjų telefonų.

Abejojantiems akmenų galiomis M.Meliana sako, jog tai labai subtilu: „Jūs negalite pamatyti muzikos, gėlių aromato, atsipalaidavimo, taikos energijos. Tačiau visa tai galima pajusti – juk, pavyzdžiui, buvimas gamtoje veikia mūsų savijautą, nors to nematome plika akimi. Pabandykite pasivaikščioti po kristalų parduotuvę, palaikyti juos rankose, kad pajaustumėte, kas jums labiausiai tinka.“

Roma Dragūnienė, knygos „Kristalų galia“ autorė

Akmenų žinovė, knygos „Kristalų galia“ autorė Roma Dragūnienė
Akmenų žinovė, knygos „Kristalų galia“ autorė Roma Dragūnienė

Moteris su akmenimis draugauja jau daugelį metų – mes susitikome jos ir vyro mineralų krautuvėje. R.Dragūnienė sako, kad su akmenimis beveik niekada nesiskiria – jų pilnos kišenės, o kokius nešioti, atsižvelgia į situaciją. Tiesa, ji prasitaria, kad labai dažnai žmonės prisiklauso keistų patarimų ir tuomet mineralus naudoja ne pagal paskirtį ir netgi gali sau pakenkti.

Paklausta, ar tikrai verta tikėti akmenų galiomis, R.Dragūnienė atsako: „Aš turiu labai gerą pavyzdį – mūsų parduotuvė veikia jau 17 metų. Aš galiu meluoti, pas mane gali žmonės neateiti, tačiau jie ateina pas akmenis. Ar padeda ar nepadeda – kiekvienas turi pajusti. Nėra taip, kad nusipirkote vieną akmenuką, įsikišote į kišenę ar rankinę, pamiršote ir tvirtinate, kad jums nepadėjo. Mes esame su akmenimis jau tiek metų, kad matome visus pokyčius. Iš banko jums akmuo neatneš pinigų maišo, tačiau jis sudaro galimybes arba padeda išsilaisvinti iš nepasitikėjimo savimi bei baimių, įgyti drąsos ir pradėti siekti savo tikslų.

Pavyzdžiui, yra akmuo kalcitas, kuris puikiai tinka tinginiams. Jeigu jaučiate, kad toks esate, pamėginkite tokį akmenį panešioti. Padraugaukite ir pastebėkite, ar įvyko kokie pokyčiai, – gal tapo lengviau kokius nors darbus daryti, kurių anksčiau neįveikdavote? Pavyzdžiui, man anksčiau būdavo sunku keltis, o su šiuo akmeniu, atrodo, šie dalykai išnyko.

Mano darbas geras tuo, kad galiu lyginti, vertinti, analizuoti akmenis ir galias, kuriomis jie pasižymi. Aš drąsiai galiu pasakyti, kad esu laimingas žmogus, nors prieš 17 metų to nebūčiau pasakiusi, o juk buvau gerokai jaunesnė. Čia ne pelno parduotuvė – tai gyvenimo būdo parduotuvė. Mes džiaugiamės tuo, ką darome, ir tai yra svarbiausia.“

– Ar akmens dydis turi įtakos jo galioms?

– Yra labai mažų akmenukų, kurie ypatingi, tačiau natūraliai jie nebūna dideli. Netikiu dydžiu – paprasčiausiai proto lygmuo mus bando įtikinti, kad reikia didelio. Siūlau žmonėms būti sąmoningiems ir jeigu kažką daro su akmenimis – konsultuotis.

– Kokie akmenys dabar madingi?

– Lietuviai yra konservatoriai – jie mėgsta rožinį kvarcą, ametistą, kalnų krištolą ir nelabai gilinasi į akmenų galias. O aš iš savo pusės galiu pasakyti, kad niekada nekalbu nei apie vieną akmenį, kurio nesu pačiupinėjusi. Aš su mineralu „draugauju“, ir tik tada galiu kalbėti, pasakoti. Beje, šių metų akmuo – aleksandritas. Jis itin retas akmuo, o nušlifuotas – dar ir labai brangus.

– Kaip tinkamai nešioti akmenis?

Akmens energija subtili – tam reikia įdirbio. Juk ir rašyti ne kiekvienas mokame.

– Akmenukai, kurie man svarbiausi, šiuo metu yra su manimi. Laukinio rūbo kišenėse neturiu daug akmenų, o viduje stengiuosi vaikščioti su drabužiais, kurie turi kišenes – kelnėmis, švarkais – kad galėčiau įsidėti akmenų. Nėra būtina, kad jie liestųsi prie kūno – užtenka, kad būtų jūsų auroje. Dažnas sako – „aš nieko nejaučiu“. Tačiau akmens energija subtili – tam reikia įdirbio. Juk ir rašyti ne kiekvienas mokame.

Gyventi, jausti, kalbėtis – su akmeniu reikia būti kaip su pačiu geriausiu draugu. Akmenų, kurie neša nelaimę, nėra. Tokie pasakymai, kad „stiprus akmuo“, kad „silpniems negalima“ ir panašiai, – tai visiška netiesa.

– Kalbama apie akmens įkrovimą. Kaip reikėtų tai padaryti?

– Kaip žinome, kiekvienas akmuo turi tam tikrą energiją. Ta energija veikia mus, žmones. Žinoma, jei turime akmenuką. Tad jo papildomai „įkrauti“ nebūtina. Tačiau atskirais atvejais tai padaryti galima. Jei norime, kad akmenuko energija veiktų kryptingai, galime atlikti „įkrovimą“, kuris kartais dar vadinamas „programavimu“, „dedikavimu“ ar kaip nors kitaip. Bet esmė ne pavadinime. Kiekvienas eilinis žmogus tą procesą gali atlikti.

Daroma taip. Imamas akmenukas į ranką (delnas į viršų), nuraminame protą, mintis. Praktiškai pasineriame į meditacinę būseną. Žodžiu ar mintimi paprašome akmenuko, kad jis veiktų vieną ar kitą mūsų organą, kad blokuotų iš aplinkos neigiamą energiją ar veiktų kaip kitaip. Tada jis gauna konkrečią užduotį. Procesas atliktas. Jei po kurio laiko matome, kad užduotis atlikta, tikslas pasiektas, lygiai tokiu pačiu būdu galime akmenuką „iškrauti“. Nepamirškime jam padėkoti už atliktą darbą.

Akmenų žinovai turi ir kitas technikas, ritualus, kuriais „įkrauna“ akmenukus. Visus turimus akmenukus retkarčiais reikia energetiškai išvalyti, iškrauti. Paprasčiausias būdas tai padaryti – nuplauti po tekančiu iš čiaupo vandeniu. Yra ir kitų būdų – valymas garsu, smilkalais, aromatiniais aliejais, etc. Yra tokių žmonių, kurie kažkur išgirdę, kad galima valyti akmenukus padarius jūros druskos tirpalą, tai ir daro. Tačiau neįsigilinus į tam tikras subtilybes, to reikėtų vengti, nes ne visus akmenis taip galima valyti.

Yra daug akmenų, tokių kaip turkis, malachitas, kalcitas, selenitas, kurie po tokio valymo taps negražūs, nors energetiškai veiklūs. Po kiekvieno valymo akmenukus reikia pažerti ant palangės. Ten jie atgauna pirminę savo energiją, „pasikrauna“ saulės ir mėnulio energija. Palaikius dieną, akmenukai prisipildys saulės energija ir labiau veiks mūsų sąmonę, palaikius naktį, veiks pasąmonę. Jei pabus ant palangės visą parą, akmenukai prisipildys ir saulės, ir mėnulio energijos. Nepatartina akmenukų ilgai laikyti tiesioginiuose saulės spinduliuose, nes kai kurie akmenukai saulės veikiami pabąla.

– Galime išgirsti, kad kai kurie žmonės akmenis deda į vandenį ir vėliau jį geria, taip pat – į įvairias kosmetikos priemones. Ką apie tai manote?

– Kai kas akmenukus deda į vandenį ir sudaro sąlygas vandeniui prisipildyti akmenuko energija, o vėliau tą vandenį geria. Tai daroma sveikatinimosi tikslais. Kai kurie akmenis deda į aromatinius aliejus, naudojamus masažams, kosmetinius kremus. Tai daryti galima tik žinant, kuriuos akmenis tam tikslui galima naudoti, kuriuos ne. Šiems tikslams reikėtų naudoti kvarco grupės akmenis, nes jie yra kieti, neturintys savo sudėtyje kenksmingų cheminių medžiagų.

Galima akmenis dėti į stiklinę talpą ir su ta talpa į vandenį – taip akmuo tiesiogiai nesusilies su vandeniu, tačiau prisipildys teigiamos energijos. O dar geriau, norėdami taip daryti, pasitarkite su specialistu, kad sau nepakenktumėte ir atrastumėte sau labiausiai tinkančius akmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius