Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 28

Kvepalus kolekcionuojanti Jolanta: už kiekvieno buteliuko slepiasi neįtikėtina istorija

Vieno Kauno lopšelio-darželio direktorė Jolanta Varanavičienė apie kvepalus galėtų pasakoti valandų valandas! Jos kolekcijoje puikuojasi bemaž 400 buteliukų kvepalų, iš kurių kiekvienas turi savo išskirtinę istoriją. Jolantos tikslas ne įsigyti kuo daugiau skirtingų kvepalų, ji kolekcionuoja... kvepalų istorijas.
 Kvepalų kolekcionierė Jolanta Varanavičienė
Kvepalų kolekcionerė Jolanta Varanavičienė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Nuo pat vaikystės mane domina istorija, todėl man įdomu, kaip ir kokią įtaką kvepalams darė istoriniai įvykiai, kaip istorija atsispindi kvepaluose“, – sako pašnekovė.

Nebūtinai geri kvepalai turi kainuoti šimtus eurų – Jolanta atranda tokius kvepalų perlus, kurie visai nedrasko piniginės, tačiau slepia labai įdomias istorijas.

„Aš esu iš tų žmonių, kurie eina į gylį, o ne į plotį. 1997-aisiais metais pirmą kartą išskridau lėktuvu į Krokuvą, į komandiruotę. Tai buvo pirmų kartų laikotarpis – pirmą kartą atsidūriau oro uosto parduotuvėje, pirmą kartą pasikvėpinau „Chanel Nr.5“. Užsipurškiau ir išsigandau – ir kas gi tokiais gali išvis kvėpintis?! Mano pasibaisėjimą „nuramino“ viena brandi ir išmintinga kolegė. Ji atsakė, jog tokiems kvepalams moteris turi pribręsti. Juk negalima pradėti skaityti knygų nuo Albert'o Camus ar Voltaire'o, pirmiausia reikia išvis išmokti skaityti. Išties mano santykis su kvepalais buvo kuklus – pasirinkimo mano jaunystėje nebuvo, tad ir žinios bei pažintis su kvepalais buvo minimali. Būtent po šios komandiruotės aš atradau kvepalų pasaulį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius