Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
05 10

Šokis prie stulpo atrodo nepadorus? Kaip viena iš pole sporto pradininkių Ilona „valė“ jo reputaciją

Pole sportas, tai sporto rūšis, kai atletai įvairiems akrobatiniams, jėgos, lankstumo bei koordinacijos reikalaujantiems judesiams naudoja stulpą. Ši disciplina iš sportininkų reikalauja gero fizinio pasirengimo, grakštumo, koordinacijos ir lankstumo. Kaip šis sportas atsirado Lietuvoje, pasakoja viena iš jo pradininkių Ilona Radavičiūtė.
Ilona Radavičiūtė
Ilona Radavičiūtė / Ievos Želvytės nuotr.

Pole sportas taip pat reikalauja didelio pakantumo skausmui, mat atliekant gimnastinius elementus, kūno svoris laikomas kūno odos ir stulpo sukibimo dėka. Šį sportą galima apibrėžti ir kaip gana rizikingą sporto šaką, mat kai kuriuos judesius atletai atlieka kabėdami žemyn galva, dideliame aukštyje. Dažnai įvairios kūno judesių manipuliacijos atliekamos ore, yra nušokinėjama nuo stulpo, sukamasi bei atliekami kulversčiai.

Pole sportas Lietuvoje atsirado prieš gerą dešimtmetį. Viskas prasidėjo nuo ,,pogrindžio“ užsiėmimų, kuriuose pasirodydavo vos kelios sportininkės. Dabar šis sportas Lietuvoje priklauso Oro akrobatikos ir pole sporto federacijai ir gana stipriai populiarėja visuomenėje ne tik kaip sporto šaka, bet ir kaip laisvalaikio užsiėmimas ar aktyvi pramoga, kurią žmonės linkę išbandyti gimtadienių ar įmonės švenčių metu.

Viena iš Pole sporto pradininkių Lietuvoje – Ilona Radavičiūtė. Mergina vadovauja vienai iš didžiausių Lietuvoje Pole sporto mokyklų – RAI Academy, taip pat yra viena iš pagrindinių Lietuvos oro ir pole sporto federacijos steigėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius