Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekso paslaptys, kurias turėtų žinoti vyrai

Apklausos, tyrimai ir mokslininkai atskleidė, kokias sekso paslaptis turi žinoti vyrai, kad seksualinis gyvenimas taptų kur kas malonesnis abiem pusėm. Pasirodo, tam įtakos gali turėti net ir ... namų ruošos darbai.
Seksas
Seksas / Shutterstock nuotr.

Kas dar pagerina seksą? Apie tai rašoma menshealth.com.

Didesnis susitelkimas lemia karštesnį seksą

Koks geriausias būdas išlaisvinti moters troškimus lovoje? „Aistra“, – atsakė 42 proc. apklaustų moterų. „Tai reiškia, kad reikia būti akimirkoje ir nesiblaškyti“, – sako daktaras Joelis Blockas, psichologas ir knygos „Secrets of Better Sex“ autorius.

Stipriausias signalas, kurį galite pasiųsti, yra tai, ką jūs sakote. Daugiau nei 90 proc. apklaustų moterų teigė, kad jas jaudina vyro kvėpavimas. Garsiai sakydami savo mylimajai tai, kas jums patinka, suteiksite jai pasitikėjimo savimi ir sustiprinsite pojūčius.

Svarbus ir neverbalinis bendravimas – akių kontaktas, lūpų kutenimas ir bet koks kitas fizinis ar žodinis bendravimas – tai parodo, kad ji yra ta, kuri jus jaudina.

Kodėl preliudija toki svarbi?

„Preliudija“ gali sukelti įtampą, nes tai reiškia, kad ji veda prie kažko svarbesnio“, – sako lytiškumo konsultantė, medicinos mokslų daktarė, knygos „The G Spot and Other Discoveries About Human Sexuality“ bendraautorė Beverly Whipple.

„Jums abiem bus smagiau, jei į tai žiūrėsite kaip į sekso žaidimus ir sieksite, kad tai būtų susiję su vienas kito atradimu ir mėgavimusi, o ne tik su finišo tiesiosios pasiekimu“, – sako ji.

Apklaustos moterys su tuo sutiko: dvi iš penkių teigė, kad paskutinį kartą orgazmą patyrė ne lytinio akto, o preliudijos metu. Be to, paprašytos įvertinti savo partnerių įgūdžius miegamajame, moterys dažniausiai skundėsi dėl seksualinio kūrybiškumo stokos ir prastų sekso įgūdžių. Ką galite padaryti? Pabandykite į seksą pažvelgti kitaip ir tuo užsiimti be įsiskverbimo. Jei atsisakysite to paties senojo scenarijaus – išankstinių žaidimų, sekso, glamonių – jūsų kūrybiniai instinktai atgis.

Malonumas nėra lygu pasitenkinimas

Gera žinia yra ta, kad moteriai galite suteikti ir viena, ir kita. Kinsey instituto atliktame tyrime tiek moterys, tiek vyrai sutiko, kad seksas be prezervatyvų yra geresnis, tačiau moterys teigė, kad apsaugos priemonių naudojimas iš tikrųjų padeda joms jaustis labiau patenkintoms sekso metu.

Šį poveikį pajuto net tos, kurios naudojo hormoninius kontracepcijos metodus: naudojant prezervatyvus 17,5 proc. moterų dažniau jautė pasitenkinimą lytiniu gyvenimu. Kodėl? Kai moterys mažiau nerimauja (tarkime, dėl lytiniu keliu plintančių ligų), jos labiau mėgaujasi.

Ypatingas švelnumas

„Žodis „švelnus“ – tai moters kodas, kuriuo ji jums sako, kad turite būti jautresnis jos signalams, – sako J. Blockas. Kuo jautresnės moters kūno vietos, tuo atsargiau turėtumėte elgtis.

„Ypač kontaktas su klitoriu be tinkamo apšilimo yra agresyvus“, – sako Lou Paget, sekso edukatorė ir knygos „How to Be a Great Lover“ autorė. Pirmiausia naudokite netiesioginę stimuliaciją ir atidžiai stebėkite jos reakcijas. Būtent iš tam tikrų garsų ir kūno kalbos galite suprasti, kada jūsų glamonės yra būtent tai, ko reikia, o kada – perlenkėte lazdą.

Shutterstock nuotr./Seksas
Shutterstock nuotr./Seksas

Šiluma

Jūsų meilės kambario temperatūra yra ne mažiau svarbi. „Mūsų bandymų pradžioje tik 50 proc. tiriamųjų moterų sugebėjo pasiekti orgazmą, – sako tyrimo autorius daktaras Gertas Holstege'as iš Groningeno universiteto. – Sužinojome, kad joms buvo nepatogu, nes jų kojos buvo šaltos. Po to, kai davėme joms kojines, 80 proc. jų pasiekė orgazmą“.

„Smegenų sritys, atsakingos už nerimą, baimę ir pavojaus signalus, orgazmo metu stipriai sumažėja“, – sako daktaras G.Holstege'as. – Maloni aplinka, į kurią įeina ir kambario temperatūra, yra svarbi dalis, padedanti moteriai jaustis saugiai, užtikrintai ir patogiai“, – priduria jis.

Orgazmas kitaip

Tik viena iš penkių apklaustų moterų teigė, kad paskutinį kartą orgazmą patyrė įsiskverbimo metu.

„Dauguma jaunesnių moterų nori, kad jų partneriai sulėtintų tempą ir daugiau naudotųsi rankomis bei burna“, – aiškina daktarė Juliet Richters, Australijos sekso tyrėja, kuri apklausė daugiau nei 19 000 žmonių, rengdama knygą „Doing It Down Under.“

Jos apklausoje daugiau nei 90 proc. moterų sugebėjo pasiekti orgazmą, kai jų partneriai naudojo tik oralinę ir rankų stimuliaciją. Tačiau štai kur bėda: 52 proc. apklaustų moterų sakė, kad yra privertusios vaikiną sustoti, nes bijojo, kad užtruks per ilgai. Kaip tai išspręsti?

B.Whipple pataria partnerei pasakyti, kad jums patinka tai daryti, o sekso ekspertė Tracey Cox rekomenduoja nespartinti situacijos, nes tai nepadės orgazmo pasiekti greičiau. „Sulėtinkite tempą. Kuo švelniau, lėčiau ir nuosekliau elgsitės, tuo greičiau ji pasieks orgazmą“, – pataria ji.

Greitukas – jam ar jai?

2009 m. žurnale „Journal of Sexual Medicine“ paskelbto tyrimo duomenimis, tik pusė moterų gali pasiekti orgazmą, kai lytiniai santykiai trunka 10 minučių ar trumpiau. „Tai reiškia, kad greito sekso metu jūs tikriausiai pasitenkinsite, o ji – ne“, – sako seksologė, knygos „Third Base Ain't What It Used to Be“ autorė L.Levkoff.

Jei ji nepatirė orgazmo, pasirūpinkite savo partnere vėliau, pavyzdžiui, vakare. Ir tesėkite šį pažadą.

Norite užsiimti seksu? Išplaukite indus

„Jei moterį kas nors blaško – darbas, miego trūkumas, namų ruoša, konfliktai su draugu – tai gali trukdyti susijaudinti“, – sako B.Whipple.

Septynios iš dešimties apklaustų moterų teigė, kad pagalba namuose jas jaudina, tačiau vyrai atlieka tik apie 30 proc. namų ruošos darbų.

Apklaustos moterys teigė, kad jos būtų tikrai dėkingos, jei jų partneriai išplautų indus, pagamintų vakarienę ir išskalbtų skalbinius.

Nesiekite orgazmo kaip vienintelio tikslo

Neviltis slopina lytinį potraukį: 2008 m. žurnale „Journal of Sexual Medicine“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad stresas dėl lytinių santykių gerokai sumažina moterų susijaudinimą.

„Kad ir ką darytumėte, nežiūrėkite į viršų ir neklauskite: „Ar jau arti?“ arba „Ar pasiekei?“, kadangi tai blaško dėmesį ir be reikalo didina spaudimą“, – teigia B.Whipple.

Pasitikrinkite, ar einate teisingu keliu ir užduokite tokius klausimus: „Ar tau tai patinka?“ ir „Ar turėčiau tai tęsti?"

„Moterys ne kiekvieną kartą patiria orgazmą, ir jos žino, kad tai nebūtinai jų partnerio kaltė, – sako B.Whipple. „Visada galite grįžti ir suteikti savo partnerei malonumą, jei ji vis dar susijaudinusi“, – sako L.Levkoff.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius