-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 pusryčių variantai norintiems sulieknėti

Bene svarbiausia geros išvaizdos ir sveikatos taisyklė – pusryčiaukite kiekvieną rytą, net jeigu ir labai skubate. Tačiau kritiškai vertinkite pasisakymus tų žmonių, kurie teigia, kad iki 12 valandos, t. y. vidurdienio, galite valgyti absoliučiai viską.
Omletas
Omletas / Fotolia nuotr.

Pateikiame penkis pusryčių variantus. Ką svarbu žinoti? Pirma, stenkitės, kad ryto valgiarašytyje būtų kuo mažiau paprastų angliavandenių. Taip, karšta kava su prancūzišku rageliu (kruasanu) išties labai skanu, tačiau pavalgę jau po valandos būsite alkani.

Antra, norintiems numesti svorio pusryčiuose turi būti ir baltymų, ir sudėtinių angliavandenių, ir ląstelienos.

Trečia, mokykitės palaikyti balansą. Jei porcija bus labai maža, jūs iki pietų neišvengiamai užkandžiausite, o jei pusryčiai bus labai sotūs, sunkumas skrandyje ir tingi būsena visą dieną jausis neišvengiamai.

Išvada: idealūs pusryčiai turi susidėti iš baltymų, sudėtinių angliavandenių ir ląstelienos, o jų energinė vertė turėtų neviršyti 500 kcal.

Pusryčių pasiūlymai norintiems sulieknėti

1 variantas: omletas + daržovės + grūdų duona

Omletas – gana kaloringas patiekalas, tad kad jis būtų lengvesnis (taigi – ir naudingesnis), pagardinkite jį daržovėmis. Tinkamiausi ingredientai: pomidorai, saldžioji paprika, špinatai (švieži arba šaldyti), įvairūs žalumynai. O štai sūrio į omletą reikėtų nebedėti, jei jūs iš tikrųjų norite numesti svorio.

2 variantas: varškė + vaisiai

Shutterstock nuotr./Naminė varškė
Shutterstock nuotr./Naminė varškė

Receptas: 150 g liesos varškės ir 0,5 stiklinės įvairių pjaustytų vaisių – štai jums idealus pusryčių patiekalas, kurį greitai paruošite net tada, jei skubate. Lengvi baltymai, kalcis, vitaminai ir mineralai nuo pat ryto suteiks jums žvalumo ir lengvumo.

3 variantas: avižinė košė + vaisiai + riešutai

Avižų košė aprūpins organizmą sudėtiniais angliavandeniais, vaisiai suteiks ląstelienos, o riešutai – augalinių baltymų, kurie lengvai įsisavinami ir garantuoja sotumo jausmą ilgą laiką.

Receptas: 2 valg. š. kruopų išvirkite vandenyje, į išvirtą košę dėkite 50 g šaldytų ar šviežių uogių ir 1 valg. š. smulkintų migdolų ar lazdyno riešutų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ką valgyti prieš miegą, kad nepriaugtumėte svorio?

4 variantas: duona + kalakutiena + daržovės

Sumuštiniai – lietuvių mėgstama pusryčių klasika. Kad jie būtų naudingi, laikykitės jau minėtų trijų taisyklių: pirma, visagrūdė duona, antra, vietoj rūkytų dešrų, mėsos vyniotinių ar kumpių rinkitės paukštieną (geriausia – virta arba kepta vištiena arba kalakutiena). Trečia, sumuštinį praturtinkite daržovėmis, kuriose mažai kalorijų, daug ląstelienos ir vitaminų.

5 variantas: uogos + jogurtas + dribsniai

Vida Press nuotr./Sveikas užkandis
Vida Press nuotr./Sveikas užkandis

Receptas: dubenėlyje sumaišykite 50 g nesaldintų avižinių ar kukurūzų dribsnių, 50 ml natūralaus jogurto ir 50 g mėgstamų šaldytų ar šviežių uogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius