Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jogos studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjas jogą vadina gyvenimo laimės receptu: dalinasi penkiomis jogos naudomis sveikatai

Šiandien lydimi aibės kasdienių rūpesčių, nerimo ir streso, daugelis ieško būdų nusiraminti, rasti gyvenimo pusiausvyrą bei pagerinti emocinę sveikatą. Siekdamas šių tikslų, dažnas išbando įvairias praktikas, tačiau jau beveik penkis tūkstančius metų skaičiuojanti joga pastaruoju metu patiria tikrą renesansą. Taip teigia „Ogmios mieste“ įsikūrusius studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjas ir mokytojas Maksimilianas Savickas, kuris pastebi – šiuo gyvenimo būdu ar net atskira filosofija susidomi vis daugiau ir daugiau žmonių. Todėl jis pasakoja, dėl kokių penkių pagrindinių privalumų jogos užsiėmimai turėtų būti įtraukti į kiekvieno, norinčio pagerinti savo gyvenimą, prioritetų sąrašą.
Jogos studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjas jogą vadina gyvenimo laimės receptu
Jogos studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjas jogą vadina gyvenimo laimės receptu / „Laukinė vyšnia“ nuotr.

Vienos įprastos detalės šioje studijoje nerasite

„Ogmios miestas“ vienoje vietoje subūrė dešimtis masažų, judesio ir sveikatos gerinimo studijų. Jos, teikdamos aukščiausios kokybės sveikatingumo paslaugas, jau pamėgtos tų, kurie nori pasirūpinti savimi, pailsėti bei rasti gyvenimo džiaugsmą ir balansą.

Dalis šių žmonių varsto ir studijos „Laukinė vyšnia“ duris. Už jų lankytojus svetingai pasitinka M.Savickas, kuris sako – nors joga jau gyvuoja tūkstantmečius ir nemaža dalis žmonių mėgaujasi pastarosios privalumais, skeptikų vis dar yra.

„Dalis abejojančių galvoja, kad mes propaguojame religiją, mitybą, vegetarizmą, veganizmą ar žaliavalgystę. Kiti skeptikai mano, jog joga yra mantrų giedojimas, maldos, tik fizinio kūno pratimai, stovėjimas ant rankų, špagatai ir kiti triukai. Tačiau taip nėra. Joga yra gyvenimo būdas, filosofija, kiekvieno žmogaus asmeninio požiūrio, egzistencinės kokybės pokytis. Mes skatiname sąmoningumą, pozityvumą, rūpinamės fiziniu aktyvumu, emocine sveikata“, – pasakoja M.Savickas.

„Laukinė vyšnia“ nuotr./Jogos studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjas jogą vadina gyvenimo laimės receptu
„Laukinė vyšnia“ nuotr./Jogos studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjas jogą vadina gyvenimo laimės receptu

Todėl, pabrėžia jis, jogos esmė yra gebėjimas įsiklausyti į save ir savo kūną. Dėl šios priežasties, M.Savicko teigimu, studijos „Laukinė vyšnia“ svečiai čia neras vieno panašioms vietoms įprasto akcento.

„Šiuolaikinis pasaulis daugelį aktyviai gyventi skatina ne pagal kūno galimybes. Svarbesnis yra įvaizdis, nuotraukos socialiniuose tinkluose. Tačiau mes savo lankytojus norime įkvėpti susitelkti į savo kūną, asmeninių galimybių suvokimą. Todėl studijoje nėra ir nebus veidrodžių“, – akcentuoja pašnekovas.

Penki pagrindiniai jogos privalumai

„Laukinė vyšnia“ nuotr./Jogos studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjas jogą vadina gyvenimo laimės receptu
„Laukinė vyšnia“ nuotr./Jogos studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjas jogą vadina gyvenimo laimės receptu

Paklaustas, ką galima rasti užsukus į „Laukinę vyšnią“ ir kodėl čia apsilankyti verta, M.Savickas dalinasi penkiais pagrindiniais jogos privalumais:

1. Stiprina fizinę sveikatą

Vienas didžiausių jogos privalumų, anot studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjo, yra fizinės sveikatos puoselėjimas. Jo teigimu, lėtas ir nuoseklus judėjimas visokeriopai stiprina kūną, gerina raumenų tonusą, sąnarių lankstumą, mobilumą, leidžia išvengti traumų.

„Fizinės sveikatos gerinimas, natūralu, padidina ir ilgaamžiškumą. Tačiau pagrindinė jogos taisyklė – viską daryti iki skausmo ar malonumo ribos. Svarbu nepersistengti, pratimus atlikti taisyklingai, nes, priešingu atveju, pasidaryti žalos yra lengva. Todėl mes mokome teisingo jogos atlikimo, kuriam būtinas ir tinkamas paros laikas. Tik taip taisyklingai atliekami skirtingi pratimai“, – pažymi jogos mokytojas.

2. Didina atsparumą stresui

Joga, pašnekovo teigimu, yra ir puikus būdas stiprinti emocinę sveikatą. Anot M.Savicko, šiandien daugelį žmonių lydi nemažai sudėtingų išbandymų, kuriuos ši praktika leidžia įveikti greičiau, sklandžiau bei efektyviau.

„Stresas – dažnas mūsų kasdienybės palydovas. Neretai santykiai, šeimyninis gyvenimas, karjera ar finansai sukelia nemažai nerimo. Tačiau joga gali būti geras priešnuodis tokiems iššūkiams. Pastebime, kad žmonės, užsiimdami šia praktika, stresui tampa atsparesni. Jie išmoksta nesureikšminti, ko nereikia, lengviau atlaiko spaudimą, ima geriau valdyti asmenines emocijas, pradeda pažinti save ir savo galimybes“, – apie naudas kalba jogos mokytojas.

3. Įkvepia mėgautis gyvenimu būnant „čia ir dabar“

„Laukinė vyšnia“ nuotr./Jogos studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjas jogą vadina gyvenimo laimės receptu
„Laukinė vyšnia“ nuotr./Jogos studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjas jogą vadina gyvenimo laimės receptu

Joga, tikina studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjas, nėra tik pratimai, leidžiantys atsikratyti kenksmingų įpročių, rūpintis fiziniu aktyvumu ir emocine bei psichologine sveikata. Pasak M.Savicko, norint visapusiškos naudos, pasitelkiamos ir specialiosios praktikos, įvairūs žaidimai, specializuotos meditacijos.

„Visa tai įsisavinus, gerokai keičiasi emocinio balanso skalė. Todėl joga turi labai daug naudos ir psichologinės pusiausvyros užtikrinimui. Ji, mažindama stresą bei nerimą, keičia ir miego kokybę. Didėja dėmesingumas, geriau jaučiamės būdami su savimi čia ir dabar, o pajutę ramybę bei stabilumą, galime iš esmės džiaugtis gyvenimu“, – dalinasi pašnekovas.

4. Ugdo dvasiškumą

Norint mėgautis jogos privalumais, M.Savicko teigimu, būtinas nuoseklumas ir disciplina. Todėl, sako jis, siekiant ilgalaikės naudos, neužtenka į užsiėmimus ateiti vos vieną kartą.

„Žinoma, pabandyti visada kviečiame ir laukiame kiekvieno, kuris smalsauja, kaip atrodo jogos studija. Tačiau geriausias efektas pasiekiamas pasitikint mokytoju-instruktoriumi bei leidžiantis būti jo vedamam. Joga patariame užsiimti nuosekliai, o tai užtrunka mažiausiai šešis mėnesius. Tuomet dar svarbu žinoti aiškų tikslą, kodėl pradedama, nes tik taip jo siekti pavyks geriau“, – pastebi jogos mokytojas.

Visa tai, anot M.Savicko be jau minėtų naudų, išugdo ir dvasingumą. „Joga yra viena pagrindinių priemonių žengiantiems dvasinio tobulėjimo keliu. Šis augimas tarsi ir sujungia visus minėtus privalumus. Atsisakę nepageidaujamų įpročių ir juos pakeitę tais, kurie gerina gyvenimą, didina fizinį aktyvumą, leidžia rūpintis emocine bei psichologine sveikata, pasiekiame užsibrėžtus tikslus“, – teigia pašnekovas.

5. Kuria bendruomenę

Pasiteiravus, ar šią praktiką galima pradėti ir savarankiškai, M.Savickas pradedantiesiems pataria verčiau startuoti su patyrusiu instruktoriumi. Tai, anot jo, leis ir išvengti traumų, ir teisingai išmokti asanų – jogos pozų – bei lengviau suprasti pačią filosofiją. Be to, instruktorius, atsižvelgdamas ir į kiekvieno mokinio poreikius bei fizinę būklę, gali asmeniškai pritaikyti pratimus.

„Laukinė vyšnia“ nuotr./Jogos studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjas jogą vadina gyvenimo laimės receptu
„Laukinė vyšnia“ nuotr./Jogos studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjas jogą vadina gyvenimo laimės receptu

„Tam savo studijoje skiriame labai daug dėmesio. Kartu „Laukinė vyšnia“ išsiskiria kokybiška ir įvairiapusiška mokymo programa, kurią sudaro tiek fiziniai pratimai, tiek dvasinio augimo aspektai. Svarbu paminėti, kad visus mūsų instruktorius užaugino vienos rankos. Todėl kiekvienas jų skleidžia vieną ir tą pačią filosofiją skirtingomis priemonėmis. Kuriame glaudžią bendruomenę, organizuojame įvairius renginius, seminarus ir stovyklas. O tai leidžia giliau pažinti šį pasaulį ir susirasti bendraminčių. Norime skatinti sąmoningumą, padėti kiekvienam atrasti savo kelionę į sveikatą ir puoselėti harmoniją bei laimę per jogą. Kviečiame tuo įsitikinti visus“, – šypsosi studijos „Laukinė vyšnia“ įkūrėjas.

„Laukinė vyšnia“ jogos studiją rasite Ogmios mieste, adresu Lukšio g. 17, Vilniuje. Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius