Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 07

Vaikas vis kosti? Pulmonologė atsako, kaip gydyti kosulį ir kada kreiptis į specialistus

Šaltuoju sezonu pasipylė sloga, kosulys ir kiti peršalimo ar virusų sukelti negalavimai. Kosulys bene ilgiausiai išliekantis simptomas, todėl tėvai neretai stengiasi vaikus kuo greičiau pagydyti įvairiomis inhaliacijomis, sirupais bei kitais vaistais.
Kosulys
Kosulys / 123RF.com nuotr.

Su gydytoja, vaikų pulmonologe, docente, Vaikų lėtinių kvėpavimo organų ligų centro vadove Valdone Misevičiene kalbamės apie kosulį – kodėl pradedama kosėti, kaip to kosulio išvengti ir kada jau turėtume suskubti pas specialistą, kad atsikratytume šio įkyraus ir varginančio negalavimo.

„Dažniausiai įprasta sieti kosulį su apatinių kvėpavimo takų ligomis, tokiomis kaip bronchitas, plaučių uždegimas, astma, tačiau lygiai taip pat dažnai, o gal ir dažniau, kosulį sukelia viršutinių kvėpavimo takų ligos, kurios gali būti pačios įvairiausios – sloga, gerklės uždegimas, adenoidų ir tonzilių padidėjimas, sinusitas, laringitas ar kita patologija.

Staiga atsiradęs kosulys sveikam vaikui gali būti springimo pasekmė, o nuolatinis drėgnas kosulys gali perspėti apie rimtesnę lėtinę patologiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius