-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 klausimai, kuriuos sau privalo užduoti įsimylėjėliai

Nauji santykiai viską apverčia aukštyn kojomis: drugeliai pilve, nemiga, „rožiniai akiniai“, nežinomybė. Tokioje situacijoje labai lengva nuklysti nuo kelio. Meilė, besimezganti naujų santykių pradžioje, gali taip apsvaiginti, kad mes dažnai neatkreipiame dėmesio į esminius, labai svarbius dalykus.
Rožės
Rožės / Fotolia nuotr.

Ar santykių pradžioje žmogus iš tiesų yra toks, kokį matome? Kodėl, kai pirminis susižavėjimas moterimi ar vyru po truputį blėsta, mes pradedame suprasti, kad šis žmogus yra toli nuo mūsų susikurto idealo?

Prieš stačia galva pasinerdami į naujus santykius, užduokite sau šiuos klausimus.

1. Ar šiuose santykiuose aš galiu jaustis savimi?

Pažvelkime tiesai į akis: naujuose santykiuose būti savimi kartais yra daug sunkiau, negu gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Kartais mes bijome įžeisti žmogų, todėl nerodome savo tikrųjų jausmų. Pavyzdžiui, net tokiose nereikšmingose situacijose, kaip ėjimas į restoraną: mes, bijodami, kad žmogus supyks, nepasakome, kad restoranas mums nepatiko. Arba rimtesnėse situacijose, pavyzdžiui, nesame sąžiningi dėl mūsų praeities: daug ką nutylime ar netgi sumeluojame.

Keista, bet tuo pačiu metu norime, kad mus mylėtų tokius, kokie esame. Santykių pradžioje labai svarbu būti savimi, kad ir vėliau jūsų bendravimas nebūtų grįstas apgaule ir melu.

Kurdami tiesa grįstus santykius, mes apsisaugosime nuo nusivylimo, su kuriuo galime susidurti vėliau,  ir nebūsime nemaloniai nustebinti, kodėl mūsų patneris pasirodė ęsas ne toks, kokį įsivaizdavome. Jūsų meilė bus stipri ir patvari tik tuo atveju, jeigu santykiuose nebijosite būti savimi.

Taip pat skaitykite: 5 darnių santykių paslaptys: ką gali pasakyti poros, kurios kartu nugyveno daugiau kaip 40 metų?

2. Ar iškeliu savo partnerį aukščiau savęs?

Kartais mes linkę iškelti savo partnerį aukščiau savęs arba statome save aukščiau jo. Nesvarbu, darome mes tai sąmoningai ar ne, bet tokie santykiai toli nenuves.

Santykiai, kuriuose vienas iš partnerių yra geresnėje padėtyje negu kitas, niekada nebus lygiaverčiai, o galiausiai tai gali pasibaigti skyrybomis. Kodėl? Pirma, tas, kas būna pjedestalo apačioje, nuolat norės savo partneriui ką nors įrodyti ar dar kaip nors kompensuoti šią nelygybę. Antra, tas, kas būna pjedestalo viršūnėje, gali visiškai nerodyti jokių pastangų ir emocijų.

Laimingi santykiai – tai santykiai, kuriuose nei vienas iš partnerių vienaip ar kitaip nedemonstruoja savo pranašumo. Rinkitės tokį partnerį, su kuriuo jaustumėtės lygūs ir... vienodai netobuli.

Taip pat skaitykite: Asmeninio tobulėjimo trenerė R. Rimkevičienė: „Nebandykite įtikti kitiems. Susimąstykite, kaip įtikti sau“

3. Kaip aš jaučiuosi šiuose santykiuose?

Žmogui labai lengva įsivaizduoti, kokias charakterio savybes jis nori matyti kitame žmoguje. Bet ar kada nors susimąstetė, kaip jūs pats norėtumėte jaustis šiuose santykiuose?

Gal gyvenate praeityje ir tiesiog bandote pasislėpti ar kam nors ką nors įrodyti?

Megzdami naujus santykius, pirmiausia kreipkite dėmesį ne į įsivaizduojamas partnerio charakterio savybes, o įsiklausykite į save: kaip jūs jaučiatės su šiuo žmogumi? Ar esate artimi? Ar jaučiatės saugūs? Ar stipriai mylite vienas kitą? Ar tai yra tie santykiai, apie kuriuos svajojote?

Taip pat skaitykite: Kaip keičiasi jūsų seksualinis gyvenimas su tuo pačiu partneriu bėgant metams?

Pavyzdžiui, jums atrodo, kad šis žmogus yra geras, bet ar jūs šiuose santykiuose jaučiatės gerai?

4. Kas traukia mane šiuose santykiuose ir ką tai gali pasakyti apie mane?

Kai su nauju partneriu patiriame teigiamas ir neigiamas emocijas, atsiranda puiki galimybė pažinti save geriau. Santykių pradžioje mūsų emocijos būna labai stiprios, todėl tai yra pats tinkamiausias laikas labiau įsigilinti į tai, kas su jumis vyksta.

Paklauskite savęs, ar šiuose santykiuose nebandote gydyti senų meilės žaizdų? Kokie iš tiesų yra jūsų norai ir poreikiai? Gal gyvenate praeityje ir tiesiog bandote pasislėpti ar kam nors ką nors įrodyti? Tik sąžiningai atsakę į šiuos klausimus, galėsite kurti harmoningus ir laimingus santykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius