Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jam ir jai: dalykai, kuriuos turėtumėte žinoti dar iki vestuvių

Sena patarlė byloja, kad iš klaidų mokomės. Atsigręžę į praeitį, mes dažnai pamąstome, kad, jeigu tik pavyktų atsukti laikrodį atgal, daugelį dalykų darytume kitaip.
Vestuviniai žiedai.
Vestuviniai žiedai. / Fotolia nuotr.

Planuojate kurti šeimą? Šie patarimai jums pravers. Tiesa, jie jums pravers ir tuo atveju, jeigu jau esate susituokę.

Amžina ir besąlygiška meilė neegzistuoja

Sutuoktinis – tai jūsų partneris, suaugęs žmogus, su kuriuo apsisprendėte praleisti visą gyvenimą. Nėra jokios garantijos, kad šį žmogų mylėsite (arba kad jis jus mylės) kiekvieną dieną, mėnesį, metus. Jeigu į jūsų santykius ateitų sunkūs laikai, nesijaudinkite, kad ir santuokai jau atėjo galas.

Anot psichologų, amžinos meilės nebūna, neįmanoma visą laiką jausti „drugelius pilve“. Atminkite, jūs galite būti laimingi net tada, kai aistra ir pirminė euforija jau kiek priblėso. Tiesa, dėl laimės jums teks stengtis. Stengtis visą gyvenimą: šiandien, rytoj, po 5, 10, 15 metų.

Dveji metai po vaiko gimimo gali būti patys sunkiausi

Žinoma, vaikas – tai didelis vienas kitą mylinčių žmonių džiaugsmas ir laimė. Tuo pačiu metu tai labai sunkus laikotarpis: jūsų gyvenimas ir įprastinė dienotvarkė apsivers aukštyn kojomis, jūs dažnai neišsimiegosite, gal net tapsite irzlesni ir, tikėtina, pradėsite kitaip mąstyti.

Neleiskite, kad šis sunkus laikotarpis taptų pavyzdžiu ateities santykiams. Neleiskite kauptis pykčiui, palaikykite ir supraskite vienas kitą, kalbėkite apie kylančias problemas, mokykitės būti kantresni. Nesidrovėkite paprašyti artimųjų pagalbos ir paramos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pritrenkiančios nuotakų išpažintys apie pirmąją vestuvių naktį

Fotolia nuotr./Pora miegamajame.
Fotolia nuotr./Pora miegamajame.

Jūs ne visada būsite seksualiai aktyvūs

Keista? Tiesa ta, jog ateis laikas, kai jūsų seksualiniai poreikiai nesutaps. Universalaus patarimo, kuris padėtų išspręsti šią problemą, deja, nėra. Tačiau vieną dalyką privalote žinoti: seksualinių santykių atšalimas – tai jūsų abiejų problema.

Jūs neprivalote mylėtis tada, kai to nenorite, tačiau turite dėti visas pastangas, kad pažadintumėte savyje aistrą: paskaitykite erotinį romaną, kartu pažiūrėkite erotinį filmą, fantazuokite ar, galų gale, nueikite pas psichoterapeutą. Žodžiu, darykite viską, bet nepasiduokite.

Norite pamaloninti savo antrąją pusę? Pakeliui iš darbo nupirkite pakelį jo mėgstamų sausainių.

Esate iš tų, kuris turi itin didelį libido? Jokiais būdais neverskite partnerio mylėtis per prievartą, tai dar labiau viską pabloginsite. Geriausia, ką galite padaryti – ieškokite intymumo kasdieniuose dalykuose. Pavyzdžiui, ruoškite kartu maistą, apsikabinę žiūrėkite filmą, lieskite vienas kitą, dažniau prisiglauskite, parašykite mielą žinutę. Tai tik smulkmenos, bet iš jų ir susideda visas gyvenimas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Elgesys miegamajame: kas gadina jūsų santykius?

Malonios smulkmenos

Čia kalbama ne apie brangias dovanas, gėles ir laukinį seksą. Tiesa, tai irgi svarbu, tačiau, ne ką mažiau svarbu pasakyti partneriui, kad mylite jį, kad jums patinka jo balsas. Norite pamaloninti savo antrąją pusę? Pakeliui iš darbo nupirkite pakelį jo mėgstamų sausainių.

Laiminga santuoka susidaro iš daugybės mažų akimirkų. Norite nustebinti partnerį, bet po 10 kartu praleistų metų jums tai atrodo kvaila ir vaikiška? Nestabdykite savęs ir jūs nepasigailėsite.

Stenkitės dėl santykių

Kad ir kaip vienas iš partnerių stengtųsi išspręsti problemas ir išsaugoti santuoką, nieko gero nebus, jeigu kitas partneris nieko nedarys.

Dažniausiai griūvančią santuoką bando išsaugoti tik vienas žmogus, o kitas – priešingai, nesiima jokių veiksmų. Atminkite, jeigu norite kartu nugyventi visą gyvenimą, stengtis privalote abudu. Galbūt tai nebus paprasta ir lengva, galbūt atrodys, kad kažkuris iš jūsų stengsis labiau, o kitas mažiau, tačiau jokiais būdais nepasiduokite. Valtis niekur nenuplauks, jeigu bus irkluojama tik vienu irklu.

Nesiginčykite, kuris iš jūsų dirba daugiau

Nesiginčykite, kas daugiau dirba namie, kas geriau rūpinasi vaikais ar kas daugiau uždirba. Net nepradėkite diskutuoti šia tema, nes šioje situacijoje niekada nėra nugalėtojo ir pralaimėtojo. Atminkite, jūs abudu darote daugybę dalykų, kurių jūsų antroji pusė ne visada pastebi.

Jeigu turite laisvo laiko, stenkitės padėti vienas kitam, vertinkite savo mylimojo ar mylimosios pastangas net tada, kai nematote akivaizdžių rezultatų ir dažniau sakykite „ačiū“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Situacija: moteris uždirba daugiau nei vyras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius