Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 30

Nuotaikingas filmukas: kaip keitėsi moterų sporto mada per 100 metų

Sveikame kūne slypi sveika siela. Žinia, žmonės savo kūnu rūpinasi nuo pačių seniausių laikų, o fizinis aktyvumas visada buvo traktuojamas kaip pliusas. Štai žvilgtelėkime į moterų pasaulį – kaip jos sportavo prieš šimtą metų ir dabar? Visi atsakymai – „BuzFeed“ filmuke!
Sportiška mergina
Sportiška mergina / Fotolia nuotr.

Kaip matome, 1910-aisiais judėti nebuvo taip lengva – kur čia pasportuosi, kai reikia segėti sunkų sijoną, siekiantį žemę. Atitinkama apranga – atitinkami ir kūno gražinimo pratimai.

1920-aisiais nelabai kas skyrėsi – moterys ir toliau užsiiminėjo sportu namuose, pasipuošusios kasdieniais drabužiais bei makiažu.

Taip pat skaitykite: Ką valgyti po treniruotės?

1930-aisiais matome šuolį į priekį! Aktyvumas vis auga, o apranga pradeda panašėti į tokią, kurią kai kurios damos mielai užsivilktų ir dabar. 

1940-aisiais sportas buvo suprantamas gana primityviai – įvairūs pratimai ir judėjimas buvo neatsiejami nuo fizinio patrauklumo. Moterys nebuvo suinteresuotos užsiauginti raumenų ar suprakaituoti! 

1950-aisiais damos pradeda judėti vis daugiau. Lankas, kuriuo galima suformuoti dailų liemenį, tampa pagrindiniu sportiniu inventoriumi. 

Taip pat skaitykite: 3 būdai išlaikyti pastovų kūno svorį

1960-aisiais vis dar norima dailiai atrodyti neįdėjus pernelyg daug pastangų. Pavyzdžiui, besisukiojant ant disko ar pasirinkus vibruojančius diržus. Ką čia pridursi – ant pastarųjų užkimbama ir šiais laikais. 

1970-ieji. Valdo džiazas ir aerobika! Judesiai derinami su džiazo muzika priverčia kaip reikiant pajudėti, tačiau tai dar kol kas neprilygsta tam, kas laukia 1980-aisiais.

1980-ieji – Jane Fondos era, kai visu pajėgumu į sporto Olimpą įžengė aktyvioji aerobika. 

1990-aisiais metais sportas įgauna pagreitį, kadangi populiarūs tampa bokso ir tekvondo pratimai. 

2000-aisiais vėl grįžtama prie šokių – derinami intensyvūs pratimai ir, tarkime, gatvės šokių judesiai.

Taip pat skaitykite: Jaunas merginas klampina nauja valgymo sutrikimo forma

2010-ieji. Zumba! Joje telpa patys įvairiausi šokių stiliai, ir kiekviena, apsilankiusi treniruotėje, dažnai ne tik pritrūksta kvapo, bet ir pasrūva prakaito lašais. Taip pat šiais laikais galime rinktis iš daugybės sporto sričių – joga, kalanetika, pilatesas, šokiai, funkcinės treniruotės... 

VIDEO: Kaip keitėsi moterų sporto suvokimas?

Sužinokite daugiau, sekdami naujienas „Facebooke“! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius