-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norite lieknesnio liemens? Vadovaukitės šiomis taisyklėmis

Jei norite turėti lieknesnį liemenį, to siekti verta pradėti nedelsiant. Na, o jei abonementas į sporto klubą jau užsakytas ar pažadas kasdien daryti liemeniui skirtus pratimus jau duotas, metas kiek susitvarkyti ir savo mitybą, mat ne naujiena, kad šiuo atveju didelį vaidmenį atlieka ir ji.
Liemuo
Liemuo / „Fotolia“ nuotr.

Nerekomenduojame laikytis jokių griežtų dietų ar, neduok dieve, liautis valgyti, mat tokiais drastiškais metodais tik dar labiau sau pakenksite. Verčiau laikykitės šių taisyklių ir, jei negudrausite, jau labai greitai išvysite džiuginančius rezultatus.

1. Per dieną suvalgykite 5 vaisių ir daržovių porcijas

Vaisiai ir daržovės gerina medžiagų apykaitą, padeda deginti riebalus, mažina pilvo pūtimą ir, negana to, yra labai nekaloringi, tad kuo puikiausiai gali tapti sveikais užkandžiais.

Mitybos ekspertai rekomenduoja jų suvalgyti bent penkias porcijas per dieną, tuomet jausitės išties puikiai. Tik neišsigąskite, daržoves nebūtinai reikia valgyti žalias, jomis galite pagardinti įvairias sriubas, kokteilius, o vaisiais pasiskaninti mėgstamą jogurtą ar desertą. Taip per dieną turėsite daugiau energijos ir jausitės sveikesni.

2. Gerkite daug vandens

Labai svarbu kasdien išgerti daug vandens. Būsite daug sveikesni, jei kiekvieną rytą išgersite stiklinę šilto vandens su citrina, dienos metu dar 5–6 stiklines paprasto vandens, o vakare vėl šilto vandens su citrina.

Taip pat skaitykite: Metam pilvą: nuo kokio maisto didėja liemens apimtis

Citrusiniais vaisiais (apelsinais, citrina ar mandarinais) pagardintas vanduo yra kur kas sveikesnis gėrimas nei sultys, kava ar net arbata. Tokio tipo vanduo pagerins virškinimą, organizmui padės sudeginti daugiau kalorijų, o ką jau kalbėti, kad gausite daugiau vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą bei gerina odos būklę.

3. Mažinkite suvalgomos mėsos kiekį

Jei savo gyvenimo neįsivaizduojate be mėsos, jos verčiau visiškai neatsisakykite. Tiesiog ieškokite sveikesnių alternatyvų arba vietoj kiaulienos rinkitės liesą jautieną ar paukštieną.

Dažniau valgykite žuvies ar pieno produktus ir savo racioną paįvairinkite žaliomis lapinėmis daržovėmis, kuriose būtų daug geležies (ypač špinatų). Pasistenkite visiškai atsisakyti apdorotos mėsos (dešrų, dešrelių ar rūkytų mėsos produktų).

4. Iš naujo pamėkite jogurtą

Jei norite sumažinti liemens apimtį, užkandžiams visuomet rinkitės jogurtą, tik stenkitės kuo rečiau valgyti jį įvairių vaisių skonių, mat tokios rūšies jogurtuose yra daug cukraus ir saldiklių, o tai liemens apimties tikrai nepadės sumažinti.

Per dieną suvalgykite bent vieną indelį jogurto (geriausiai tiktų graikiškas jogurtas) ir jau greitai pamatysite džiuginančius rezultatus. Jei tokio jogurto nemėgstate, pasiskaninkite jį šviežiais vaisiais ar sezoninėmis uogomis arba susitrinkite kokteilį.

Samantha Levin, Flickr.com/Graikiškas jogurtas
Samantha Levin, Flickr.com/Graikiškas jogurtas

5. Valgykite daugiau kalorijas deginančių produktų

Yra daugybė maisto produktų, kuriuos galime valgyti kasdien, deginti kalorijas ir numesti nereikalingus kilogramus. Gera žinia ta, kad šie produktai yra ne tik skanūs, bet ir neįtikėtinai naudingi jūsų sveikatai bei padeda kovoti ir naikinti nereikalingus kilogramus.

Taip pat skaitykite: Stiliaus patarimai: ryškiname liemenį

Į savo racioną įtraukite greipfrutus, salierus, pilno grūdo produktus, žaliąją arbatą, žuvį, avokadą, aitriąją papriką ar ispaninių šalavijų (chia) sėklas.

6. Valgykite geruosius angliavandenius

Daugelis dietų besilaikančių ar suplonėti siekiančių žmonių daro didžiulę klaidą, iš savo mitybos raciono visiškai išbraukdami angliavandenius, mat ne visi jie yra tokie jau blogi.

Įsitikinkite, kad valgote maisto produktus, kuriuose būtų daugiau gerųjų angliavandenių, kadangi nuo jų ilgiau išsilaiko sotumo jausmas, tad ir liemens apimtis tikrai nedidės. Visą mėnesį dažniau valgykite pilno grūdo produktus ar ruduosius ryžius ir pamatysite, kaip sumažės liemens apimtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius