-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patarimai, kaip džiaugtis plokštesniu pilvu vos per savaitę

Kaip dažnai po savaitgalio prabundate išsipūtusiu pilvu? Sutikite, daugeliui tos kelios dienos yra labai kenksmingos, jeigu kalbėtume apie mitybos rutiną. Sunku atsispirti užkandžiams, įvairiems kepiniams, saldėsiams, todėl kamuojantis pilvo pūtimas tėra pasekmė to, ką dedame į burną.
Moters figūra
Moters figūra / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Pilvas Dieta

Štai Keri Gans, knygos The Small Change Diet autorė sako, kad per savaitgalį, pasidavę nuodėmei, ne tik skųsimės išsipūtusiu pilvu, bet dargi ir galime priaugti vieną kitą kilogramą, kurie, mūsų laimei, dažniausiai būna laikini ir natūraliai ištirpsta grįžus į doros kelią.

Ką dar galime padaryti, kad nevargintų nedailiai atrodantis pilvukas? Štai savaitės programa, kuri padės sureguliuoti svorio ir pilvo apimties pokyčius. 

Venkite druskos

Kuo daugiau druskos vartojate, tuo labiau galite jaustis išsipūtę, pavargę, o dėl susikaupusių skysčių ir sunkesni. Mitybos specialistė pataria vengti visų perdirbtų produktų bei prieskonių, kuriuose gausu druskos, taip pat atsisakyti greitai paruošiamų pusgaminių. Savaitę laiko patariama valgyti daugiau paukštienos, vaisius, kuriuose gausu vandens, o patiekalus gardinti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis ar prieskoniais be druskos.

Sumažinkite angliavandenių kiekį

Laikykitės atokiau nuo tokių angliavandenių kaip baltų miltų gaminiai, makaronai, saldumynai. Rinkitės kiaušinius, paukštieną, mažo riebumo sūrį, sėklas, riešutus, taip pat pilno grūdo produktus.

Krakmolo spąstai

Jeigu jūsų pilvas išsipučia po valgių, kuriuose gausu angliavandenių, žinokite, kad tai nieko keisto. Bent jau taip tikina Jackie Wolf, knygos A Woman’s Guide to a Healthy Stomach autorė. Pasak jos, daugelis krakmolingų produktų, tokių kaip kukurūzai, makaronai, kviečiai itin skatina dujų kaupimąsi žarnyne. Vieninteliai šios produktų grupės „atstovai“ ryžiai nesukelia to nemalonaus jausmo, taigi, galite drąsiai skanauti su šviežiomis daržovėmis.

Taip pat skaitykite: Organizmo pokyčiai atsisakius mėsos

Atsisakykite pieno

Daugybė žmonių visame pasaulyje netoleruoja laktozės, o visa tai pasireiškia nemaloniais pojūčiais. Pavyzdžiui, viduriavimu, pilvo pūtimu, raižymu, dujų kaupimusi. Patariama rinktis raugintus pieno produktus – kefyrą, jogurtą, o jei negalite gyventi be pieno išbandykite augalinius variantus, pavyzdžiui, riešutų pieną.

Kokius vaisius rinktis

Mitybos specialistė sako, kad geriausia valgyti uogas, vynuoges, citrusinius vaisius, kuriuose fruktozės ir gliukozės kiekis panašus, todėl ir virškinimo procesas lengvesnis. O štai melionai, obuoliai ar kriaušės turi daugiau fruktozės, tad veikla pilve apsunksta. Taip pat galite skanauti džiovintus vaisius ir uogas, pavyzdžiui, slyvas, razinas.

Aštrus padažas – prastas pasirinkimas

Jeigu dievinate aitrius padažus, pavyzdžiui, „Tabasco“ ar kepsnių, taip pat užkandate maistą česnaku, gali būti, kad kentės jūsų juosmens apimtis. Aštrus maistas stimuliuoja rūgščių išsiskyrimą, gali sudirginti skrandį. Rinkitės bazilikus, krapus, mėtas, šalavijus, raudonėlius, rozmarinus.

Paukštienai ar žuviai tiks karis, citrinos, žaliųjų citrinų sultys. Laikykitės atokiau nuo juodųjų pipirų, acto, pomidorų padažio, garstyčių, svogūnų, aitriosios paprikos, gvazdikėlių, muskato.

Išmeskite dietinius produktus

Tai reiškia visus tuos, kuriuose yra dirbtinių saldiklių, ypač ksilitolio. Dėl jo kaupiasi dujos, pučia pilvą, netgi galite pradėti viduriuoti. Verčiau savo saldėsių potraukį patenkinkite pasirinkę sveikesnes cukraus alternatyvas – nuo medaus iki agavų sirupo.

Taip pat skaitykite: Metas pokyčiams: 11 dalykų, kuriuos privalote liautis darę tuojau pat

Alkoholio pinklės

Stenkitės susilaikyti nuo alkoholio, kadangi jis dehidratuoja organizmą, be to, sulėtėja medžiagų apykaita. Trumpai tariant, stenkitės atstatyti savo prarastų skysčių balansą. Be to, alkoholis dirgina skrandį ir sendinda odą – ar tai nėra dar viena priežastis, kodėl reikėtų jo atsisakyti?

Užsiimkite aktyvia veikla kiekieną dieną

Skirkite savo figūrai bent pusvalandį kasdien. Atlikti tyrimai atskleidžia, kad nedidelis aktyvumas padeda išvengti pilvo pūtimo ir gerina virškinimą. Taigi, pasivaikščiojimas vakare, mankšta ar pasivažinėjimas dviračiu puikiausiai tiks norint išlaikyti dailią figūrą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius