-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaizdo pamoka: kaip išsikepti sultingą vištienos krūtinėlę

Manote, kad ant grotelių ar grilyje galima išsikepti tik vištienos blauzdeles ar sparnelius? Tikrai ne. Kuo puikiausiai gamtoje galite išsikepti ir vištienos krūtinėlę.

Kaip ją reikėtų marinuoti, kad iškepusi krūtinėlė būtų gardi ir sultinga, demonstruoja Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.

„Dažnai baiminamasi ant laužo kepti vištienos krūtinėlę, mat manoma, kad ji iškepusi bus pernelyg sausa ar perkeps. To galima išvengti“, – tikina specialistė.

Tad ką gi daryti, kad vištienos krūtinėlė būtų sultinga?

Visų pirma, anot G.Bovševič, vištos krūtinėlę derėtų kiek pamarinuoti. Tam atskirame indelyje reikėtų pasiruošti vištienos prieskonių mišinuką, į jį dar įmaišyti džiovintų čiobrelių, rudojo cukraus, česnako granulių.

Į paruoštą prieskonių mišinį dar reikėtų įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus, įpjaustyti keletą šakelių šviežio čiobrelio ir įspausti vienos citrinos skiltelės sulčių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vištienos krūtinėlės gaminimas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vištienos krūtinėlės gaminimas

„Citrina, kaip ir kiti rūgštūs vaisiai, labai gerai minkština mėsą, tačiau jos padauginus mėsa gali tapti ir per sausa. Vidutinio dydžio krūtinėlei užtektų vienos storesnės citrinos skiltelės sulčių.

Marinavimui taip pat galima naudoti ir apelsinų, ananasų sultis, netgi kivius, tačiau kadangi jų rūgštys gan stiprios, svarbu sulčių nepadauginti.

Vištienai ir kalakutienai labai tinka ananasų ir apelsinų sulčių mišinys – kilogramui krūtinėlės reikėtų maždaug 100 g sulčių. Kiviai itin tinka marinuojant jautieną, mat jie ypač gerai minkština mėsą“, – pasakoja G.Bovševič.

VIDEO: Gamina Galina Bovševič: vištienos krūtinėlė grilyje

Kuomet prieskonių marinatas su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis paruoštas, juo reikėtų ištrinti krūtinėlę. Ilgai marinuoti vištienos nereikia, pakanka ištrinti prieskoniais ir ją jau galima kepti.

Vištienos krūtinėlės gaminimas
Receptas: Vištienos krūtinėlė, marinuota su ruduoju cukrumi ir citrina
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 58
Receptas
Ingredientai
Druska: 0.50 arbat. š. ((stambios))
Pipirai: 1.00 arbat. š. ((juodų arba kvapniųjų))
Česnakai: 3.00 skiltelės ((šviežio arba 1 v. š. česnako miltelių))
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 arbat. š. ((džiovintos))
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. ((džiovinti))
Čiobreliai: 3.00 g ((šviežių))
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 valg. š. ((vienos storesnės skiltelės sulčių kiekvienai krūtinėlei))
Kaip gaminti
  1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nuimkite plėveles ir supjaustykite porcijomis. Jei kepsite ant laužo ar grilyje, geriau kepti didesnius gabalėlius. Taip krūtinėlė bus sultingesnė.
  2. Visus sausuosius prieskonius susimaišykite atskirame inde. Krūtinėlę aptepkite alyvuogių aliejumi, užspauskite ant jos vienos citrinos skiltelės sulčių ir pavoliokite pasiruoštame prieskonių mišinyje. Priesnkonius įtrinkite į vištieną. Leiskite jai pasimarinuoti keletą minučių.
  3. Vištieną kepkite ant grotelių ar grilyje vartydami maždaug apie 15 min. 
  4. Kai vištiena iškeps, sudėkite ją į indą ir uždengę folija, palikite pastovėti kambario temperatūroje maždaug 5–10 minučių. Taip mėsa išleis visas savo sultis. Prieš uždengiant folija, vištieną dar galima pabarstyti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis (čiobreliais, šalavijais, raudonėliu, mėtomis). 

Recepto autorė – Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič.

Suskleisti

Anot G.Bovševič, ant grotelių ar grilyje vištieną geriausia kepti didesniais gabalėlėliais – mat taip mėsa bus sultingesnė, tačiau jei norite, kad ji greičiau iškeptų, galite supjaustyti ir smulkiau. Priklausomai nuo temperatūros, mėsą kepkite po keletą minučių iš abiejų pusių, kol ji dailiai apskrus.

„Dar vienas svarbus dalykas. Kuomet mėsa iškepa, nederėtų jos iškart tiekti ant stalo. Iškepus bet kurios rūšies mėsą, reikėtų ją dar kokias 5–10 minučių palaikyti uždengus folija – taip mėsa išleis visas savo sultis ir bus daug skanesnė.

Jei norite ant grotelių ar grilyje dar galite pasikepti ir šviežių daržovių. Geriausiai tinka: pomidorai, cukinijos, paprikos. Jų ilgai kepti nereikia – kad išliktų jų traškumas“, – dėmesį atkreipia Galina Bovševič.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Vaizdo pamoka: grilyje kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai su barbekiu padažu

Vaizdo pamoka: jautienos burgeriai – greitai ir paprastai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius