Tiesiogiai

Kandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turoKandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turo

2012 07 18

Filmo „Lošėjas“ kūrėjai jūrų uostą paskandino dūmuose

Vėlyvą antradienio vakarą greitosios pagalbos, ugniagesių ir policijos ekipažai skubėjo į jūrų uosto teritoriją, kur iš plaukiojančio krano veržėsi dūmai. Tai viso labo tik epizodas iš Klaipėdoje sukamo vaidybinio filmo „Lošėjas“.
Plaukiojantis kranas uosto akvatorijoje trečiadienio naktį skendėjo dūmuose.
Plaukiojantis kranas uosto akvatorijoje trečiadienio naktį skendėjo dūmuose. / Tomo Pikturnos nuotr.

Ugniagesių, medikų ir policininkų ekipažai į „Vakarų laivų gamyklos“ teritoriją suvažiavo apie 22 val. Iki pat 5 val. ryto iš netoli krantinės plūduriuojančio krano veržėsi dūmų debesys. Budintys specialistai pasirengė galimiems netikėtiems incidentams filmavimo aikštelėje. Kartu jiems teko ir epizodiniai vaidmenys.

Tuo tarpu plaukiojančiame kelte virė aistros: veržėsi dūmai, plito panika, į vandenį krito žmonės. Aplinkui irstėsi gelbėtojai pripučiamose valtelėse. Šis epizodas – filmo užuomazga. Kaip juokavo kūrybinės grupės nariai, – maždaug dešimtoji filmo minutė. 

Ilgo metro filmo srityje debiutuojančio režisieriaus Igno Jonyno juostos „Lošėjas“ scenarijus neviešinamas. Didžioji filmo veiksmo dalis vyksta Klaipėdoje, nors dalis scenų ir filmuota Vilniuje. Kaip teigė filmo gamybos vadovas Kristijonas Puipa, filmavimo darbai sostinėje prasidėjo birželį. Ir Vilniuje filmuojant ieškota vietų, kurios primintų Klaipėdą. Daugiau nei prieš savaitę 45 žmonių filmavimo grupė persikėlė į Klaipėdą. Čia filmuotos miesto gatvės, jūra, nufilmuota laivo gaisro scena, skendimas.

Anot K.Puipos, dirbti visą laiką Klaipėdoje būtų buvę per brangu. 

Gelbėjimo scenos filmuoti uosto akvatorijoje atsisakyta dėl pernelyg didelių gylių ir nešvaraus vandens. Nutarta, kad trečiadienio vėlyvą vakarą šios scenos bus nufilmuotos Trakuose, Galvės ežere. 

„Lošėjas“ – bendras Lietuvių kompanijos „Ulijanos Kim studija“ ir latvių „Locomotive productions“ darbas.

Scenarijų režisierius rašė drauge su Kristupu Saboliumi. Filme pagrindiniai vaidmenys atiteko Vytautui Kaniušonui bei Oonai Mekas. Lietuviškame kine debiutuojanti O.Mekas – garsaus menininko Jono Meko dukra. Filme taip pat vaidina Giedre Giedraitytė, Jonas Vaitkus, Martynas Budraitis, Romualdas Lavrynovičius, Valerijus Jevsejevas ir kt.

Filmas kino ekranuose turėtų pasirodyti kitąmet.

Tomo Pikturnos nuotr./Filmo gamybos vadovas Kristijonas Puipa
Tomo Pikturnos nuotr./Filmo gamybos vadovas Kristijonas Puipa

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius