Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 26

Taivanietiško kino festivalyje – 9-ios apdovanojimus pelniusios juostos

Lapkričio 3-iąją startuoja penktasis taivanietiško kino festivalis „Taivanas ekrane“. Šiemet festivalio filmai bus pristatomi ne tik Vilniuje kino centre „Skalvija”, bet ir Kaune kino teatre „Romuva”. Festivalio programoje – net 9 apdovanojimus pelniusios juostos, leidžiančios geriau pažinti Taivano kasdienybę ir šiuolaikinio Taivano kino specifiką.
Taivanio kinas
Taivanio kinas / Organizatorių nuotr.

Festivalio organizatoriai, Azijos menų centras, džiaugiasi su kiekvienais metais vis besiplečiančia festivalio programa, o kartu ir augančia publika. Taivanietiško kino Vilniuje ištakos – vienkartinė, kaip tuo metu atrodė, taivanietiškų retro filmų peržiūra Vilniaus universitete, sulaukusi nemažo žiūrovų susidomėjimo bei Taivano bendruomenės palaikymo.

„Būtent tai ir tapo paskata renginį išplėsti už universiteto sienų“, – prisimena Azijos menų centro direktorė Gabija Vosyliūtė. Kadangi festivalis nuo pat pradžios buvo ir yra nemokamas, tai leidžia taivanietišką kiną pristatyti itin plačiai auditorijai.

Šių metų festivalio tema – tarp tikrovės ir vaizduotės, kuri apjungia filmų programos teminę ir žanrinę įvairovę. Nuo dokumentinių juostų, pasakojančių autentiškas žmonių istorijas iki fantastikos, kurioje vaidina lėlės.

Pasak programos sudarytojos Gabijos Vosyliūtės, tiek vaidybinis, tiek dokumentinis kinas atveria labai kompleksišką ir įvairialypį Taivano visuomenės, kultūros ir tiesiog kasdienybės paveikslą, ir dažnai tikrai sunku įvertinti, kurio žanro juostos pasako daugiau apie mus supantį pasaulį.

Žiūrovai, norintys išsamiau pažinti ir suprasti Taivano kino sceną kviečiami dalyvauti festivalio savaitgalį vyksiančiuose susitikimuose su Azijos kino ekspertais: šiuolaikinio taivanietiško kino žinovu, buvusiu Taivano filmų instituto direktoriumi dr. Pin-Chuan Chen bei Azijos kino tyrinėtoju, Vilniaus universiteto dėstytoju doc., dr. Deimantu Valančiūnu.

Organizatoriai džiaugiasi, jog šių metų programoje kažką įdomaus atrasti gali kiekvienas: ieškantys įdomių kūrėjų ir originalios stilistikos, norintys geriau suprasti šiuolaikinio Taivano kino erdvę, vertinantys kokybišką dokumentiką ir tiesiog norintys turiningai praleisti laiką, sužinant kažką naujo.

Festivalio programą rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius