Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 04 13

Miško brolių dainos – iš „Skylės“ lūpų

Kaune koncertuosianti grupė „Skylė“ ir Aistė Smilgevičiūtė pirmą kartą mieste pristatys pilną naujojo albumo „Broliai“ programą. Grupės muziką papildys vaizdo instaliacijos ir 10-ies vyrų vokalinė grupė.
Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ gerbėjams pristatė albumą „Broliai“.
Grupė „Skylė“. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Koncertų ciklo „Palėpės muzika“ rėmuose planuojamas renginys vyks naujoje erdvėje – Kauno technologijos universiteto III rūmuose.

Pirmą kartą naujausias grupės „Skylė“ albumas „Broliai“ Kaune buvo pristatytas praėjusių metų pabaigoje. Nuoširdus koncertas, kokybiškas ir įspūdingas muzikinis spektaklis sulaukė audringos gerbėjų reakcijos.

Buvo visko – ašarų, aplodismentų ir kitų emocijų. Tačiau tąkart kauniečiams buvo pristatytas nepilnas koncerto variantas: išgristi, kaip partizanų ir kitų miško brolių kūriniai, prikelti „Skylės“, skamba kartu su vokaline vyrų grupe iš choro „Bel Canto“, bus galima tik būsimame koncerte.

„Tai bus ne koncertas, bet muzikinis spektaklis“, – lakoniškai būsimą renginį apibūdino grupės „Skylė“ muzikantai.

Autentiška medžiaga

Pernai išleistas „Skylės“ albumas „Broliai“ skirtas Lietuvos laisvės kovotojų, partizanų atminimui. Kurdami jį muzikantai naudojo autentišką medžiagą – Liongino Baliukevičiaus, slapyvardžiu Dzūkas, dienoraštyje užfiksuotas mintis, kitų kovotojų atsiminimų įrašus, taip pat partizanų dainas ir eilėraščių motyvus. Kai kuriuose kūriniuose panaudoti ir senųjų lietuvių karinių dainų motyvai. Šalia jų yra ir autorinių dainų, kurioms tekstus sukūrė Rokas Radzevičius, A.Smilgevičiūtė ir poetas Rimvydas Stankevičius.

„Norėjome šį Lietuvos istorijos etapą pristatyti jaunajai kartai patraukliai. Tačiau sąmoningai vengėme plastmasinio skambesio, vyraujančio popmuzikoje. Visos dainos – tiek įrašant albumą, tiek koncertuose, atliekamos tik gyvai grojant ir dainuojant“, – sakė „Skylės“ lyderis R.Radzevičius.

Kas: grupės „Skylė“ ir A.Smilgevičiūtės koncertas

Kada: balandžio 14 d., ketvirtadienį, 19 val.

Kur: KTU III rūmai, Laisvės al. 13

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius