-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcode“ koncertus rengiantys jaunuoliai įrodė, kad Kaune dega žalia šviesa rokui

Daugiau nei mėnesį Kaune besitęsiantis alternatyvios muzikos koncertų ciklas „Barcode“ įrodė, kad kauniečiams įdomus ne tik popsas.
Koncertų ciklą rengiančios Rasa ir Dovilė džiaugiasi, kad alternatyvos gerbėjų Kaune netrūksta.
Koncertų ciklą rengiančios Rasa ir Dovilė džiaugiasi, kad alternatyvos gerbėjų Kaune netrūksta. / Valdo Ruzgio nuotr.

Ištraukti iš rūsių gitaras brazdinančius jaunuosius rokerius ir atvežti į Kauną savo žvaigždės jau sulaukusias grupes nusprendę jauni kauniečiai Monika Inčerytė, Rūta Narauskaitė, Dovilė Butnoriūtė, Rasa Bajorūnaitė, Laurynas Žilinskas, Mantas Stočkus ir Martynas Radzevičius neabejoja, kad jų idėja pasiteisino.

„Projektas „Barcode“ gimė mūsų komandai pasipildžius naujais žmonėmis. Naujokai ir pasiūlė organizuoti „alternatyvos“ koncertų ciklą“, – sakė vienas iš koncertų ciklo „Barcode“ organizatorių Martynas Radzevičius.

Didžioji dalis koncertų vyksta Kaune. Pasak jų rengėjų, kitaip ir būti negalėjo, nes jie visi yra kauniečiai: „Be to, tokios muzikos renginių Kaune nėra daug. Tiesa, vienas koncertas vyks ir Vilniuje – ypatingu „Bedwetters“ koncertu norime apdovanoti ir sostinės melomanus“.

Norinčių koncertuoti nereikėjo ieškoti

Pasak koncertų rengėjų, sudarydami pasirodymų grafiką jie stengėsi atrinkti skirtingos stilistikos alternatyvią muziką grojančias lietuvių grupes. Iš pradžių buvo įvairių minčių, tačiau galiausiai projekte liko grunge, indie, punk ir alternative rock atlikėjai.

Nuotrauka iš grupės interneto puslapio/Šių metų „Barcode“ koncertus užbaigs garsios grupės iš Estijos „Bedwetters“ pasirodymas.
Nuotrauka iš grupės interneto puslapio/Šių metų „Barcode“ koncertus užbaigs garsios grupės iš Estijos „Bedwetters“ pasirodymas.

„Projekte debiutavo tik viena grupė – kauniečiai „Stage Animal“. Atrinkdami grupes iš tiesų bandėme taip sudėlioti kiekvieno koncerto programą, kad lankytojai galėtų išgirsti ne tik jau žinomas grupes (tokias kaip „Serum“, „Moondust“ ar „Sweetsalt“), bet ir dar visai jaunas, tik pradedančias savo karjerą grupes (tokias kaip „Second Riot“ ar „24for7“). Jos visus maloniai nustebino, nes sudarė gana stiprią konkurenciją jau žinomoms grupėms. Ypatingai gerų publikos atsiliepimų susilaukė vos metus grojantys „Random Fingers“, – pasakojo M.Radzevičius.

Alternatyvios muzikos atstovų dainas Lietuvoje retai išgirsi per radiją, telefovizijos projektuose jų pasirodymai taip pat greičiau išimtis nei taisyklė. Tačiau alternatyviosios muzikos atstovų koncertus rengę kauniečiai tikino, kad tokių grupių Lietuvoje labai daug.

Nusprendėme priminti kauniečiams laikus, kai „Sienoje“ nuolatos vykdavo koncertai (anksčiau jis ir vadinosi „muzikinis klubas „Siena“). Iš esmės daugelis linkę manyti, kad naktinis klubas niekaip nesusijęs su alternatyvia muzika arba netgi apskritai koncertais. Tačiau „Sienoje“ akustiniai koncertai vyksta nuolat

„Pradėjus dirbti prie projekto, nustebino tai, kad turime daryti neoficialią atlikėjų atranką, o ne paiešką. Svarbiausia tai, kad visi jie profesionalai, į tai, ką daro žiūri labai rimtai ir vertina savo klausytojus. Truputį gaila, jog dėl nesutapusių grafikų, Kauno publikai nepavyko parodyti tokių išskirtinių grupių kaip „Empty Thougts“ ar „Colours of Bubbles“. Kita vertus, nuoširdžiai didžiuojamės „Serum“ ir „Sweetsalt“ pasirodymais – jie pranoko bet kokius mūsų lūkesčius“, – kalbėjo „Barcode“ rengėjai.

Gandai neišgąsdino

„Džem'Pub“, „Antipops“, „B.O.“ – šiuo metu Kaune netrūksta vietų, kuriose orientuojamasi į roką ir kitą nepopuliariąją muziką mėgstančius lankytojus. Tačiau „Barcode“ koncertai vyksta ne juose, bet naktiniame klube „Siena“. Anot organizatorių, toks sprendimas – ne atsitiktinumas.

„Nusprendėme priminti kauniečiams laikus, kai „Sienoje“ nuolatos vykdavo koncertai (anksčiau jis ir vadinosi „muzikinis klubas „Siena“). Iš esmės daugelis linkę manyti, kad naktinis klubas niekaip nesusijęs su alternatyvia muzika arba netgi apskritai koncertais. Tačiau „Sienoje“ akustiniai koncertai vyksta nuolat“, – kalbėjo M.Radzevičius.

Alternatyvios muzikos koncertus rengiantys kauniečiai pastebėjo, kad daugelis „Sieną“ iki šiol laiko nesaugia vieta, kurioje lankosi „nekokia“ publika.

„Laimei, visi, apsilankę „Barcode“ koncertuose įsitikino, kad šie stereotipai toli gražu neatitinka šiandieninės klubo situacijos“, – tikino „Barcode“ rengėjai.

Alternatyvios muzikos gūsį į žiemišką Kauno gyvenimą įnešę kauniečiai jau sulaukė pasiūlymų organizuoti specialų koncertą-festivalį, kuriame pasirodytų ne tik visos „Barcode“ projekte jau dalyvavusios grupės, bet ir naujos. Taip pat neatmeta, kad kitąmet vėl bus organizuojamas „Barcode“ koncertų ciklas.

Šių metų koncertus užbaigs garsios grupės iš Estijos „Bedwetters“ pasirodymas. 2007 metais MTV Europe „Naujojo Europos garso“ nominacijoje nugalėję estai Kaune koncertuos kovo 3 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius