-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos šokio ekspertai Vilniuje rinks būsimas žvaigždes (video)

Šiais metais Europos kultūros sostine tapusiame Vilniuje paskutinį spalio savaitgalį susirinks 36 šokio ekspertai iš 24 šalių. Jie iš daugiau nei 300 šokių spektaklių vaizdo įrašų išrinks daugiausia žadančius ir „pasmerks“ juos pasauliniam pažinimui ir garsiausioms scenoms. Užsienio svečiai taip pat galės išvysti geriausius naujausius Lietuvos pastatymus gyvai – sėdėdami su žiūrovais.
Europos šokio tinklo „Aerowaves“ susitikimo Vilniuje pristatymas
Europos šokio tinklo „Aerowaves“ susitikimo Vilniuje pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šokio pasaulyje „Aerowaves“ yra vienas rimčiausių, profesionaliausių ir įtakingiausių tinklų visame pasaulyje. Mes šio tinklo veikloje dalyvaujame jau 13 metų ir per tą laiką tai buvo vienas iš langų į pasaulio šiuolaikinį šokį“, – pasakojo Lietuvos šokio informacijos centro direktorius Audronis Imbrasas.

Spalio 22–25 dienomis Menų spaustuvėje šokio ekspertai per tris dienas peržiūrės šimtus šiuolaikinio šokio spektaklių įrašų ir išrinks dvidešimt geriausių, kuriems bus suteikta galimybė pasirodyti pagrindinėse Europos šokio scenose ir festivaliuose.

„Pastebėjau, kad Rytų ir Vakarų Europos šalių šokio ekspertai balsuoja skirtingai. Rytų Europos ekspertams, mano manymu, svarbiau šokėjų fiziniai sugebėjimai, išlietas prakaitas šokio metu, o Vakarų – choreografiniai sumanymai, išreikšti tokiu šokiu, kuris nebūtinai turi būti šokis tiesiogine to žodžio prasme. Prieš kelias savaitėje viešėjau Islandijoje – jie tikrai mėgsta šokti. Galbūt tai jiems padeda sušilti, – šmaikštavo viena ryškiausių Jungtinės Karalystės ir Europos šokio figūrų, „Aerowaves“ tinklo įkūrėjas ir vadovas Johnas Ashfordas. – Tuo tarpu Centrinėje Europoje užtenka scenoje tiesiog ramiai stovėti.“

Lietuvos svečiai su Lietuvos žiūrovais galės išvysti ir meninę programą, kurioje bus pristatyti šeši naujausi šokio spektakliai. Penktadienį prancūzų režisieriaus Thomaso Lebruno kurtame spektaklyje „Daryti tai, nedaryk to“ šoks mūsų šalies perlas Lora Juodkaitė. Ji taip pat parodys bendrą savo ir Valentino Masalskio kūrinį „Sibilė“. Mažesnių formų mėgėjai galės pasižiūrėti choreografės Agnijos Šeiko spektaklį „La Mariee“.

Šeštadienį naujojo šokio gerbėjai galės susipažinti su debiutantų darbais. Kauno šokio teatras „Aura“ pristatys kūrėjos Raimondos Gudavičiūtės spektaklį „Atgal“, o pati Menų spaustuvė parodys jaunųjų menininkų programai „Atvira erdvė“ sukurtus spektaklius „4 su puse vizijos. Supratimai“ ir „Homo sum“.
 

VIDEO: Trimatrix. Three Movements

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius