-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Naujasis Baltijos šokis‘13“: norvegų trupė „zero visibility corp.“ – VĖL festivalio programoje!

Pernai „Naujojo Baltijos šokio“ rengėjams teko pripažinti, kad dangus kartais pasijuokia ir iš festivalių planų. Garsios norvegų trupės „zero visibility corp.“ spektaklis „(ne)įmanoma“, kurio nuotrauka puošė „Naujojo Baltijos šokio‘12“ plakatus, netikėtai pateisino savo pavadinimą ir neįvyko dėl šokėjos traumos.
Norvegų trupės „zero visibility corp.“ spektaklis „Vėl“
Norvegų trupės „zero visibility corp.“ spektaklis „Vėl“ / Festivalio "Naujasis Baltijos šokis" nuotr.

Tačiau šiemet gegužės 7-12 dienomis Vilniuje vyksiantis tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis nenuleidžia rankų ir kviečia norvegus darkart. Gegužės 9 dieną Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžiojoje salėje tikrai galėsite pamatyti spektaklį viltingai nuteikiančiu pavadinimu „Vėl“. Kad burtai veiktų – ir šiųmečio festivalio reklamą puošia būtent šio pastatymo scena!

Festivalio "Naujasis Baltijos aokis" nuotr./Norvegų trupės zero visibility corp. spektaklis Vėl
Festivalio "Naujasis Baltijos šokis" nuotr./Norvegų trupės „zero visibility corp.“ spektaklis „Vėl“

„zero visibility corp.“

Tai – 1996 m. įkurta viena įdomiausių Norvegijos šiuolaikinio šokio scenos trupių, į tarptautinių festivalių rengėjų akiratį pirmą sykį pakliuvusi dar 2003 m. Trupės lyderė choreografė Ina Christel Johannessen išplėtojo savitą meninę kalbą, kurioje dera meniškumas ir atvirumas popkultūros įtakai, grynojo šokio estetika ir teatriškumas, o humoras pinasi su rimtais dalykais. Siekis kurti konkretų ir fiziškai reiklų šokį įtvirtina šią norvegų trupę šokio teatro tradicijoje ir leidžia formuoti savo individualų meninį veidą.

VIDEO: Norvegų trupės "zero visibility corp." spektaklio ištrauka

„Vėl“

2012 m. sukurtas spektaklis „Vėl“ atsirado iš meninio choreografės Inos Christel Johannessen ir švedų kompozitoriaus Marcuso Fjellströmo bendradarbiavimo. Spektaklį kartu kūrė „zero visibility corp.“ ir Norlando operos/ NoO simfoninio orkestro (NorlandsOperan/NoO Symphony Orchestra). Scenoje pasirodo septyni šokėjai ir vienas atlikėjas/noise muzikantas.

Spektaklio pagrindas – kompleksinė specialiai sukurtos muzikos, intensyvaus elektronikos bloko, muzikantų, orkestro, šokio ir scenovaizdžio sąveika.

Kaip ir daugelyje kitų choreografės kūrinių, svarbiausios spektaklio temos yra susijusios su gyvenimo prieštaravimais. Kompozicija kruopščiai sukonstruota iš fiziškai matomos ir girdimos erdvės bei šokėjų veiksmų. Čia simultaniškai veikia artumas ir atstumas, jėga ir trapumas. Tokiu būdu autorė realizuoja troškimą vaizduoti žmones ir jų tikras ar įmanomas istorijas, kurias žiūrovai gali suvokti per savo realybę.

Inos Christel Johannessen spektakliai išsiskiria nepaprastu kūniškumu. Choreografė subūrė ypatingai stiprų septynių šokėjų ansamblį šiam kūriniui, pristatydama platų amžiaus ir patirties spektrą. Juos visus vienija išraiškingumas, stipri technika ir autentika.

Festivalio "Naujasis Baltijos aokis" nuotr./Norvegų trupės zero visibility corp. spektaklis Vėl
Festivalio "Naujasis Baltijos šokis" nuotr./Norvegų trupės „zero visibility corp.“ spektaklis „Vėl“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius