-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15-ąjį OKT/Vilniaus miesto teatro sezoną režisierius Oskaras Koršunovas pradės spektaklio „Žuvėdra“ premjera

Trečiadienio rytą OKT studijoje režisierius ir teatro meno vadovas Oskaras Koršunovas, teatro užsienio reikalų vadybininkė Audra Žukaitytė ir teatrologė Ramunė Marcinkevičiūtė žiniasklaidos atstovams pristatė jubiliejinį, 15-ąjį OKT/Vilniaus miesto teatro sezoną. Svarbiausia naujų teatro metų naujiena – O.Koršunovo režisuotas spektaklis „Žuvėdra“, kurį žiūrovai išvysti galės nuo rugsėjo 19 dienos.
Oskaro Koršunovo teatro spaudos konferencija
Oskaro Koršunovo teatro spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15 metų teatrui – daug, taip mano R.Marcinkevičiūtė. Anot teatrologės, visai nekeista yra stebėtis, kad šis teatras visdar geba nustebinti: „15 metų teatrui – puikus laikas mirti. Ne užsidaryti, bet numirti kūrybos prasme – pasitenkitnti tuo, kas jau yra, ir niekuo daugiau. Šis teatras jau 15 metų yra kūrybiškai gyvas ir tai – didžiausias šio teatro išskirtinumas. Pulsuojanti energija, teatrinė mintis, aktoriai, publika.“

Režisierius O.Koršunovas galimos teatro mirties taip pat nejaučia – tikina esąs pačiame jėgų žydėjime, tai lėmė naujausio spektaklio – Antono Čechovo „Žuvėdros“ – ruošimas. Šis spektaklis Vilniaus publikai bus rodomas jau nuo ketvirtadienio, rugsėjo 19-os dienos.

„Kažkas yra pasakęs, kad teatro amžius – kaip šuns. Jei jau taip, turėtume baigti. Vis dėlto dabar repetuojant „Žuvėdrą“ to nejaučiame. Priešingai – jaučiame kūrybinį, jėgų antplūdžius. Tai kažkas tokio, ką patyrėme pačioje pradžioje“, – tikino menininkas.

Oskaro Koraunovo teatro spaudos konferencija
Oskaro Koršunovo teatro spaudos konferencija

Svarbiausia spektaklio „Žuvėdra“ mintis – aktoriaus išgyvenimai. „Spektaklio metu koncentruojamės į aktoriaus mintis, jausmus, išgyvenimus, jo nešamą kryžių. Tai – tikras teatras, be jokios scenografijos“, – aiškino O.Koršunovas.

Kalbėdamas apie naują spektaklį O.Koršunovas numato jo populiarumą: „Man buvo reikalingas mano teatras, nes valstybiniame teatre įvykus premjerai viskas tuo ir baigiasi. Tai nėra spektaklio gimimas – tai jo mirtis. „Žuvėdra“ startuoja gimti, o ne mirti.“

15-ąjį sezoną teatre papildys ir jaunosios jėgos – O.Koršunovo studentai pristatys spektaklius pagal Daniilą Charmsą ir Williamą Shakespeare'ą.

Greta naujienų OKT/Vilniaus miesto teatro lankytojai galės išvysti ir seniau pastatytus spektaklius, kurių dar nespėjo įvertinti. „Spektaklių turime daug, visus juos ir rodysime – „Hamletą“, „Dugne“, „Mirandą“, „Ugnies veidą“ ir kitus. Tai, kad nepriklausomas teatras turėtų tokį platų repertuarą, yra pakankamai unikalus dalykas“, – tikino režisierius.

Oskaro Koraunovo teatro spaudos konferencija
Oskaro Koršunovo teatro spaudos konferencija

15-os metų jubiliejų OKT/Vilniaus miesto teatras švęs pavasarį, jį žymės specialiu festivaliu, kurio metu rodys bene visus teatro spektaklius ir suteiks žiūrovams galimybę susitikti su pėdsakus teatre palikusiais skirtingo laikmečio aktoriais.

Pradėdami 15-ąjį sezoną teatro atstovai pirmąkart sulaukė paramos iš verslo struktūros. „Pirmąkart per 15 metų OKT/Vilniaus miesto teatras sulaukė mecenato – teatrą parėmė Jonas ir Živilė Garbaravičiai“, – džiaugsmo susitikimo su žiniasklaidos atstovais metu neslėpė teatro užsienio reikalų vadybininkė Audra Žukaitytė. „Finansiškai teatrui dabar nėra lengvas metas. Ši parama mums – labai svarbi“, – neslėpė O.Koršunovas.

Jau spalio pradžioje OKT/Vilniaus miesto teatras išvyks į bene tris mėnesius vyksiančias gastrole. „Per 15 metų apvažiuotos beveik visos šalys, visi festivaliai. Iškart po “Sirenų„ festivalio vėl kylame į gastroles – aplankysime dešimt skirtingų tarptautinių festivalių ir grįšime gruodžio mėnesį“, – pasakojo A.Žukaitytė.

Teatras žada aplankyti Briuselį, Sankt Peterburgą, Berlyną, Kijevą ir kitus Europos miestus, taip pat planuojamos kelionės į Prancūziją ir Slovėniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius