Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

40-ąjį kartą įteiktos Lietuvos profesionalių teatrų festivalio premijos, geriausiu pripažintas spektaklis „Kai mes būsim jauni“

Jubiliejinis festivalis Rokiškyje dovanojo emocijas ir puikų laiką ne tik žiūrovams, bet ir suteikė kūrybos džiaugsmo bei patirčių festivalio dalyviams. Dosnų teatriniais įvykiais laiką vainikavo apdovanojimų ceremonija: paskelbti festivalio nugalėtojai tradicinėse devyniose kategorijose. Jubiliejinio festivalio metu geriausio spektaklio premija įteikta Nacionalinio Kauno dramos teatro spektakliui „Kai mes būsim jauni“ ir jo režisieriui Aleksandrui Špilevojui.
Festvalio laureatai
Festvalio laureatai / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Teatras Kultūra

„Labai malonu gauti geriausio spektaklio apdovanojimą festivalyje, kuriame buvo parodyta tiek daug stiprių spektaklių iš visos Lietuvos. Šiemet „Fortūnos“ apdovanojimą Kaune už spektaklį „Kai mes būsim jauni“ pelnė visa mūsų kūrybinė komanda, vėliau auksiniu scenos kryžiumi buvo apdovanotos spektaklio aktorės. Ir štai galiausiai apdovanojimą gavo pats spektaklis.

Džiugu, kai yra apdovanojamas būtent kūrinys, nes juk dėl jo atsiradimo ir dirbame taip nuoširdžiai ir taip uoliai. Ypatingus linkėjimus siunčiu mūsų spektaklio šviesų dailininkui Vladimirui Šerstabojevui, nuo pat pirmos repeticijos patikėjusiam šio kūrinio sėkme! Ir dėkoju visiems teatro geną puoselėjantiems rokiškėnams!“, – atsiimdamas apdovanojimą sakė A.Špilevojus.

Geriausio moters vaidmens premija įteikta Dianai Kamarauskaitei už sukurtą Džesės vaidmenį Keistuolių teatro spektaklyje „Labanakt, mama“. „Dėkoju už didžiulį palaikymą, man tai labai svarbu,“ – nuo scenos dėkojo D.Kamarauskaitė.

Režisierius ir dramaturgas Justas Tertelis tapo geriausiu vyro vaidmens atlikėju už vidutinio aktoriaus vaidmenį teatro „Atviras ratas“ savo sukurtame spektaklyje „PRAeis“. „Ne pirmą kartą Rokiškyje esu apdovanotas, o dabar vėl iš naujo tas džiaugsmas“, – kalbėjo aktorius.

Už vaidmenį Valstybinio Šiaulių dramos teatro spektaklyje „Skraidantis Travolta“ įvertintas aktorius Severinas Norgaila. Jis pelnė geriausio nepagrindinio aktoriaus apdovanojimą.

Tradiciškai dalis premijų skirtos vaikiškų spektaklių kūrėjams. Pagrindinis prizas už geriausią spektaklį vaikams atiteko Klaipėdos lėlių teatro spektakliui „Tunelis“, o jaunųjų žiūrovų prizas atiteko šokio teatrui Dansema už spektaklį „Neregėtas pasaulis“.

Žiūrovų prizas atiteko Kauno valstybinio muzikinio teatro miuziklui „Aida“, režisierius Vytenis Pauliukaitis. Specialus žiuri prizas įteiktas urbanistinio šokio teatrui „Low Air“ spektakliui „me two / Savoj krūvoj”, kurio dramaturgija (režisierius Jonas Tertelis, choreografė Airida Gudaitė) paremta grupės jaunų šokėjų asmeninėmis patirtimis. Geriausia spektaklio scenografija įvertintas Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis „Būti Alisa“, režisierius Didier Girauldon, scenografė Renata Valčik.

Festivalio uždarymo metu pristatytas leidinys, dedikuotas festivaliui, skaičiuojančiam jau keturias dešimtis metų. Pagrindinis leidinio rengėjų sumanymas – atskleisti festivalio įvairovę: koks jis buvo, yra, bus. Tai ir festivalio istorija, ir esamojo momento įvykiai, ir nuoroda į ateities festivalius. Šis leidinys taps vedliu ir pirmą kartą į festivalį atvykusiam žiūrovui, ir aktoriui, ir Rokiškio miesto svečiui.

Keturiasdešimtąjį gimtadienį minintis Lietuvos profesionalių teatrų festivalis „Vaidiname žemdirbiams“ kasmet suteikia Rokiškio bei aplinkinių Aukštaitijos regiono rajonų gyventojams unikalią galimybę nevykstant į didžiuosius Lietuvos miestus pamatyti geriausius Lietuvos profesionalių teatrų pastatymus. Tai – vienintelis teatrų festivalis Lietuvoje be pertraukų gyvuojantis keturis dešimtmečius bei išlaikęs prizų–premijų teikimo ir teatrų rėmimo tradicijas. Festivalio premijų fondas siekia beveik 11 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius