-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda atvyko išlydėti R.Tumino: nesutinka su jo politiniais vertinimais, bet tai netrukdo įvertinti kūrybos

Trečiadienį Vilniaus mažajame teatre vykusiame atsisveikinime su Rimu Tuminu – netikėtas vizitas. Palydėti režisieriaus į paskutinę kelionę atvyko Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

Pirmadienį susisiekus su R.Tuminą kritikavusiu kultūros ministru Simonu Kairiu ir paklausus, ar šis dalyvausiąs režisieriaus laidotuvėse, 15min atsakymo nesulaukė.

Tuo metu G.Nausėda trečiadienį skyrė laiko atvykti į išlydėjimą. Kaip teigė prezidentas, jis atvyko pagerbti „didelio režisieriaus, kuris padarė didžiulę įtaką teatriniam gyvenimui“.

Ministras tegul daro savo vertinimus.

„Aš nesutinku su R.Tumino politiniais vertinimais ir ne kartą esu tą sakęs. Bet man tai netrukdo atsieti šiuos dalykus ir matyti jame, pirmiausia, režisierių, kuris ieškojo žmogaus egzistencinių šaknų ir sukūrė teatrinę mokyklą. Turbūt jo mokiniai, kurių jis išugdė ne vieną, apie tai geriausiai ir pasisako štai dabar, kai reikia atsisveikinti su režisieriumi. O ministras tegul daro savo vertinimus“, – komentavo G.Nausėda.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Atsisveikinimas su Rimu Tuminu
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Atsisveikinimas su Rimu Tuminu

Kuo R.Tuminas svarbus prezidentui? „Jis stovėjo prie Vilniaus mažojo teatro šaknų, sukūrė daug spektaklių, kurie tikrai liks neužmiršti, bei, kaip ir minėjau, sukūrė teatrinę mokyklą. Kalbu ne tik apie režisierius, bet ir didžiulę aktorių plejadą. Jiems jis turėjo įtakos kaip žmogus, kaip asmenybė, kaip intelektualas ir, manau, kad tai jo didysis nuopelnas“, – teigė G.Nausėda.

Prezidentas negalėjo atsakyti, koks jo mėgstamiausias R.Tumino spektaklis: „Nenorėčiau įvardinti vieno. Norėčiau, kad suprastume, kad Vilniaus mažajame teatre kurti spektakliai buvo kurti ne tik jo, bet ir jaunųjų režisierių. Rodos, kad net ir jie buvo režisuoti R.Tumino, mat jo ranka, dvasia buvo prie jų prisilietusi. Nežinau, kaip tai atsitinka, matyt, per bendravimą, diskusijas su jaunaisiais režisieriais, kaip antai, Kirilu Glušajevu.“

Amžino poilsio R.Tuminas atguls Vilniaus Antakalnio kapinių Menininkų kalnelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius